Clientii Piraeus pot face plati in valute exotice direct din contul de euro sau dolari

Piraeus Bank ofera clientilor posibilitatea de a face transferuri in valute exotice direct din contul de euro sau dolari. Serviciul este disponibil atat pentru populatie cat si pentru companii.

Transferurile se fac prin serviciul GlobalPay, realizat in parteneriat cu Deutsche Bank, ce permite transferul in 120 de valute precum dolarul taivanez, yuanul chinezesc, rubla ruseasca, realul brazilian, tengele kazakhstanez, rupia indoneziana sau rupia indiana.


In momentul in care utilizatorul solicita realizarea unui transfer, plata se realizeaza automat, prin debitarea contului existent, la un curs de schimb predefinit si comunicat in prealabil. Destinatarul primeste in maximum doua zile lucratoare echivalentul sumei in moneda solicitata.

“Produsul este lansat in contextul unor relatii comerciale puternice cu tarile non-euro si a volumului semnificativ de importuri* din tari precum: Ungaria, China, Rusia, Polonia, Turcia, Bulgaria, Kazakstan, Cehia, India, Coreea, Brazilia, Suedia, Japonia, Taiwan sau Israel.  Aproximativ jumatate din importurile de 44 miliarde euro cu primii 30 parteneri ai Romaniei provin din aceste tari non-euro”, a precizat Alina Piciorea, director in cadrul Piraeus Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus