top banner

Pagina 11 - IMM: Articole, știri și sfaturi financiare

BCR: Firmele conduse de femei au crescut cu 2% peste media nationala in ultimii trei ani

Una din trei companii este condusa de femei, acestea detinand 35% din IMM-urile din Romania, iar afacerile pe care le conduc au inregistrat in ultimii trei ani o crestere anuala cu 2% peste media national? a companiilor, reiese din datele publicate de BCR.

06 Mar 2015 | IMM

Small Business Support continua inca cinci ani

Programul Small Business Support, care faciliteaza contactul intre intreprinderile mici si mijlocii si serviciile de consultanta in afaceri, prin consultanti locali sau experti internationali, va continua sa fie aplicat in Romania pentru urmatorii cinci ani, cu finantarea BERD, potrivit unui memorandum aprobat de Guvern.

06 Mar 2015 | IMM

Firmele din constructii apeleaza cel mai mult la factoring, iar cele din farma cel mai putin

Piata de factoring a atins 2,7 miliarde de euro in 2014, situandu-se la aproximativ acelasi nivel cu 2013, dupa ce in primele sase luni ale anului semnalau o scadere a pietei de 9% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2013.

05 Mar 2015 | IMM

Firmele care inlocuiesc bonul fiscal cu alt document risca penalitati

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) avertizeaza firmele care au obligatia de a emite bonuri fiscale ca la va penaliza in cazul in care nu inmaneaza bon fiscal clientilor sau le inmaneaza alte documente care atesta plata contravalorii bunurilor achizitionate sau serviciilor prestate.

02 Mar 2015 | IMM

Inca 3 banci acorda credite crescatorilor de pasari in baza subventiei APIA

UniCredit Tiriac Bank, OTP Bank si Piraeus Bank se alatura bancilor care vor acorda credite pentru finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii de subventii APIA pentru cresterea de pasari.

26 Feb 2015 | IMM

Banca Transilvania tinteste cresterea creditarii pentru IMM cu 8% in 2015

Banca Transilvania vrea sa atraga noi clienti IMM, oferindu-le firmelor care incep sa lucreze cu banca in perioada 24 februarie - 31 martie, gratuitate timp de 12 luni, la toate serviciile necesare inceperii unei afaceri sau dezvoltarii unor idei de business.

23 Feb 2015 | IMM

Firmele noi apar intr-un ritm mai mic decat cele desfiintate

Numarul firmelor nou infiintate in 2014 este mai mic decat totalul insolventelor, radierilor, suspendarilor de activitate si dizolvarilor din 2014.

29 Ian 2015 | IMM

Romania, pe ultimul loc in Europa dupa numarul de IMM-uri active

Romania ocupa locul 17 in Uniunea Europeana in ceea ce priveste valoarea adaugata totala a firmelor mici si mijlocii si ultimul loc dupa numarul de IMM-uri active, arata datele unui studiu realizat de Fundatia Post-Privatizare.

20 Ian 2015 | IMM

Ajutoare de stat pentru firmele care infiinteaza minim 10 locuri de munca

Firmele care infiinteaza minim 10 noi locuri de munca pot depune, in februarie, cereri pentru ajutor de stat, in cadrul unei noi sesiuni deschise de Ministerul Finantelor Publice (MFP), cu un buget total de 450 de milioane de lei.

13 Ian 2015 | IMM

Firmele vor fi obligate sa se doteze cu case de marcat electronice

Toate firmele din Romania sunt obligate sa se doteze cu case de marcat echipate cu jurnal electronic, pana cel tarziu in august 2016, care vor fi conectate la un sistem de supraveghere si monitorizare, pentru transmiterea datelor catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

05 Ian 2015 | IMM
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară