top banner

Pagina 9 - Carduri: Articole, știri și sfaturi financiare

Cardul, tot mai folosit la plata taxelor si impozitelor

Valoarea taxelor si impozitelor locale platite cu cardul a crescut cu peste 30% in 2014, dar numarul primariilor care accepta plata taxelor si impozitelor cu cardul a ramas aproape la acelasi nivel ca in anul precedent, de 171, potrivit datelor raportate de bancile din Romania membre Visa Europe.

23 Ian 2015 | Carduri

Rusia a gasit alternative la MasterCard si Visa

Sistemul National de Plati, gandit ca alternativa la MasterCard si Visa in Rusia, va deveni operational in aceasta luna. Sistemul a fost gandit ca sanctiune la adresa celor doi mari procesatori care au refuzat in aceasta primavara sa presteze servicii pentru bancile sactionate de SUA.

11 Dec 2014 | Carduri

Romania, cea mai scumpa tara din UE pentru clientii bancilor

In raportul Consiliului Concurentei privind evolutia sectorului concurentei in 2014, in sectiunea pentru banci, se arata ca “in Romania comisioanele bancare sunt la un nivel foarte ridicat în raport cu celelalte state membre UE”. Raportul exemplifica cu cateva puncte strategice de jumulit clientii.

27 Noi 2014 | Carduri

Visa ofera informatii si sfaturi utile celor care fac cumparaturi online

Aproximativ 14.000 de romani au finalizat in 2014 trainingurile online privind comertul electronic din cadrul programului national Banii pe Net. Programul a oferit cursantilor un ghid complet de informatii utile despre platile online, instrumentele de comparare a ofertelor, drepturile consumatorilor online si siguranta cumparaturilor pe internet.

20 Noi 2014 | Carduri

Plata taxelor cu cardul ar putea fi posibila din martie 2015

Reprezentantii MasterCard sustin ca plata taxelor prin intermediul cardului bancar ar putea deveni posibila din luna martie a anului viitor.

18 Noi 2014 | Carduri

Consumatorii vor fi avertizati la ATM asupra comisioanelor platite

Consumatorii care efectueaza tranzactii la ATM vor fi avertizati pe ecranele acestora in legatura cu nivelul comisioanelor platite pentru realizarea acelor operatiuni, conform unui ordin emis de ANPC.

05 Noi 2014 | Carduri
Card de credit: Secretul ratelor fara dobanda

Card de credit: Secretul ratelor fara dobanda

Ratele fixe fara dobanda la cardurile de credit au fost concepute pentru a determina clientii sa faca mai multe plati la comercianti cu cardul. Acestea pot fi foarte atractive, insa detinatorii trebuie sa fie atenti la cateva aspecte esentiale.

31 Oct 2014 | Carduri

MasterCard a lansat cardul care in loc sa-ti ceara PIN-ul iti ia amprentele

Cardul reprezinta o colaborare intre MasterCard si compania norvegiana Zwipe si combina tehnologia contacless cu autentificarea biometrica, ceea ce face ca utilizatorul sa nu se mai teama ca isi uita PIN-ul.

20 Oct 2014 | Carduri
Ce interese se pot ascunde in spatele transformarii Trezoreriei Statului in acceptator de carduri?

Ce interese se pot ascunde in spatele transformarii Trezoreriei Statului in acceptator de carduri?

Premiera mondiala! Ministerul Finantelor Publice dintr-o tara cunoscuta pentru respectul pe care, probabil nu intamplator, mediul politic il acorda cash-ului, a decis sa devina acceptator de carduri prin intermediul Trezoreriei Statului. Sa fie vorba de o dorita schimbare de paradigma sau de o noua “afacere” gandita pentru baietii destepti?

09 Oct 2014 | Carduri

Tranzactiile cu cardul la plata taxelor locale au crescut cu peste 20%

In primele luni ale anului s-au consemnat 374.000 tranzactii cu cardul pentru plata taxelor si impozitelor locale, in valoare de 134 milioane lei. Cel mai bine stau locuitorii din sectorul 1 al Bucurestiului, cu aproape 100 tranzactii la 1.000 locuitori.

02 Oct 2014 | Carduri
Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară