top banner

Pagina 7 - Banii si economia: Articole, știri și sfaturi financiare

BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019

BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019

BNR a decis sa mentina dobanda de politica monetara la 2,5%, pe fondul intensificarii presiunilor inflationiste. Inflatia va continua sa se mentina deasupra intervalului tinta in acest an.

05 Iul 2019 | Banii si economia
Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?

Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?

Calatoria cu avionul, desi de preferat pentru distante lungi, poate fi si sursa de nemultumiri, fie ca este vorba de intarzieri semnificative, de anularea zborului sau de refuzul de a fi imbarcat. Insa foarte putini dintre cei afectati de aceste situatii stiu ca au dreptul la despagubiri, uneori consistente, pentru neajunsurile pricinuite.

22 Apr 2019 | Banii si economia
Disputa pe ROBOR: cum este afectat indicele?

Disputa pe ROBOR: cum este afectat indicele?

Deteriorarea unor indicatori economici care afecteaza direct populatia, cum sunt cursul de schimb si indicele ROBOR, a incins spiritele intre economisti si politicieni. In timp ce primii spun ca aceste evolutii sunt consecintele unor politici iresponsabile, cei din urma acuza in principal BNR ca nu intervine pentru a stabiliza situatia.

18 Feb 2019 | Banii si economia
La cat au ajuns chiriile pentru studenti?

La cat au ajuns chiriile pentru studenti?

Inceputul anului universitar creste chiriile la garsonierele si apartamentele din cartiere. In ultima luna, proprietarii au afisat tarife mai mari decat in urma cu un an la locuintele de suprafata mica, cu pana la 10%, in medie. In ce zone sunt cele mai bune oferte? Pentru studenti, tarifele cresc.

21 Sep 2018 | Banii si economia

Cresterea Robor si deprecierea leului, riscuri iminente pentru debitori

Cresterea dobanzilor si deprecierea leului determina cresterea costului de finantare. Acesta este principalul risc la adresa stabilitatii financiare din Romania si in crestere. In schimb, riscul provenind din cresterea accelerata a creditarii populatiei este in scadere, de la ridicat la moderat.

10 Sep 2018 | Banii si economia

De ce nu a majorat BNR dobanda cheie?

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a mentinut dobanda de politica monetara la 2,5% pe an, in ciuda asteptarilor analistilor. Acestia din urma considerau potrivita o majorare cu 0,25 puncte procentuale, din cauza presiunilor inflationiste. Ce argumente are conducerea BNR?

07 Aug 2018 | Banii si economia

Atentie la site-urile care ofera carduri cadou!

Inventivitatea infractorilor cibernetici pare a nu avea limite! In timp ce industria de securitate cibernetica si autoritatile din intreaga lume cauta modalitati sa protejeze utilizatorii, infractorii gasesc mereu noi metode de fraudare. Cardurile cadou reprezinta o noua modalitate de furt de date personale, avertizeaza specialistii in domeniu.

23 Iul 2018 | Banii si economia

Firmele Big Four influenteaza politica fiscala a UE

O organizatie europeana a gasit dovezi concrete ce atesta influenta marilor companii de consultanta fiscala asupra legislatiei comunitare. Ce masuri trebuie sa ia autoritatile europene?

12 Iul 2018 | Banii si economia

Ce masuri cere FMI Guvernului pentru a evita derapajele?

Situatia economica a Romaniei s-a inrautatit in ultima perioada, astfel ca autoritatile trebuie sa ia masuri pentru limitarea deficitului bugetar si sa evite viitoare derapaje, reiese dintr-un raport al FMI. Institutia recomanda, printre altele, informatizarea colectarii taxelor si amanarea sau majorarea graduala a punctului de pensie.

07 Iun 2018 | Banii si economia

Vrem in euro, dar stim ce ne asteapta?

Tot mai multi romani sunt in favoarea adoptarii euro, insa vad si riscuri in acest demers. Aproape 70% dintre participantii la realizarea unui studiu pe aceasta tema, de catre Comisia Europeana, sustin trecerea la moneda unica europeana, insa 55% spun ca acest proces va aduce cresteri de preturi.

29 Mai 2018 | Banii si economia
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară