top banner

Pagina 75 - Asigurari: Articole, știri și sfaturi financiare

CSA a primit aproape 4.000 de reclamatii pentru RCA in 2009

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a primit aproape 4.000 de reclamatii in 2009 cu privire la politele RCA, ceea ce reprezinta 0,07% din numarul total al politelor incheiate.

12 Feb 2010 | Asigurari

Companiile de asigurare cauta sa tina costul reparatiilor auto sub control

Asiguratorii si-au indreptat atentia in ultimii ani spre gasirea de modalitati de control a costurilor cu despagubirile auto, ca reactie la tarifele umflate practicate de service-urile auto. Solutia gasita a fost incheierea de parteneriate cu furnizorii de piese si service-uri, pentru a controla mai bine costurile lucrarilor.

10 Feb 2010 | Asigurari

Ce variante de despagubire am daca am fost implicat intr-un accident auto?

In primul rand, cel mai simplu mod de a repara masina intr-un astfel de caz este sa folosesti RCA-ul celui vinovat. Asa nu creste rata daunalitatii la casco pentru anul urmator si prin urmare nici prima de asigurare CASCO nu va creste.

10 Feb 2010 | Asigurari

De ce s-au scumpit tarifele RCA in ultimii ani?

Numarul mare de daune si cresterea graduala a sumei asigurate a condus la majorarea tarifelor RCA. Preturile umflate cu reparatiile din service-urile auto au fost un alt factor important. In aceste conditii, companiile de asigurare inregistreaza an de an pierderi semnificative din aceasta activitate.

09 Feb 2010 | Asigurari

CSA nu poate interveni in litigiile dintre service-urile auto si asiguratori

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a precizat ca nu are competenta legala de a interveni in litigiile aparute intre companiile de asigurare si service-urile auto.

03 Feb 2010 | Asigurari

Tarifele RCA cresc din cauza accidentelor si preturilor exagerate din service-urile auto

Companiile de asigurare motiveaza majorarea tarifelor RCA prin numarul mare de accidente si preturile enorme practicate de service-uri auto, se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere.

03 Feb 2010 | Asigurari

Prima RCA poate fi redusa la jumatate daca se compara ofertele

Tot mai multi asiguratori tin cont de domiciliul asiguratului, atunci cand stabilesc tariful RCA. In functie de riscul de dauna asociat zonei, prima poate creste semnificativ. Companiile au grupat insa in mod diferit localitatile cu risc ridicat, astfel ca un client poate plati cu pana la 50% mai putin daca alege cu atentie asiguratorul.

01 Feb 2010 | Asigurari

Conducerea PAID a primit aprobarea de la CSA

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a aprobat consiliul de administratie al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, societatea care va oferi asigurari obligatorii pentru locuinte.

01 Feb 2010 | Asigurari

Omniasig va asigura parcul auto al penitenciarelor

Omniasig a castigat licitatia organizata de Administratia Nationala a Penitenciarelor pentru asigurarea de raspundere civila auto pentru parcul Bazei de Aprovizionare, Gospodarire si Reparatii.

01 Feb 2010 | Asigurari

Uniqa ofera Carte Verde cu acoperire gratuita in Moldova, Ucraina si Serbia

Uniqa ofera gratuit acoperire pentru zonele limitrofe – Moldova, Ucraina si Serbia – la politele RCA pentru autoturisme, alaturi de tarile din Spatiul Economic European prin sistemul Carte Verde.

22 Ian 2010 | Asigurari
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară