Uncia de aur a trecut de 1.600 dolari

Cotatia aurului pare sa asculte de previziunile analistilor si continua sa urce pe pietele internationale. Uncia de aur a trecut astazi de 1.600 de dolari, un nou maxim istoric.


In jumatate de an, pretul aurului a urcat cu aproape 25%, metalul pretios fiind considerat o investitie sigura in conditiile in care valutele principale au fost puternic afectate de crizele financiare prin care au trecut tarile emitente.

Analistii nu cred ca avansul se va opri prea curand iar majoritatea vad aurul la peste 3.000 de dolari pe uncie in anii urmatori. Cei mai optimisti considera ca uncia de aur va depasi chiar 10.000 de dolari.

Pe de alta parte, exista si voci care considera ca aceste cresteri de pret nu reprezinta decat inceputul unei noi bule financiare.

Si argintul a urcat iar uncia se vinde cu peste 40 de dolari.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei
Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei

Ne vom confunta in perioada urmatoare cu o inflatie mai mare decat de obicei, in conditiile in care instrumentele de interventie ale bancilor centrale sunt limitate de gradul mare de indatorare din prezent. Cum ar trebui sa se protejeze micii investitori?

14 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum se explica efervescenta bursei
Cum se explica efervescenta bursei

Un numar tot mai mare de emisiuni de actiuni si obligatiuni bat la poarta BVB in ultima vreme, maximele pre-criza financiara au fost depasite de catre indici, iar apetitul de risc e in crestere odata cu sperantele ca pandemia se va sfarsi in curand.

21 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus