Un pachet de 36 milioane de actiuni Petrom s-a vandut printr-o tranzactie deal

Investitorii au aratat un interes mare pentru actiunile Petrom (SNP) in sedinta de joi. Un pachet de 36 milioane de actiuni s-a transferat printr-o tranzactie speciala de tip deal.


Valoarea tranzactiei este de 16,9 milioane lei, pretul actiunii fiind de 0,47 lei. Pachetul transferat reprezinta 0,06% din capitalul companiei.

Aceasta este cea mai mare tranzactie deal din ultima luna si jumatate. In noiembrie 2012, a fost tranzactionat in mod similar un pachet de 229 milioane actiuni Petrom.

Petrom a deschis sedinta la un pret de 0,47 lei/actiune, dar pretul a scazut cu 1% in finalul sedintei, pana la 0,4650 lei/actiune.

Pe piata principala, ziua de joi a adus tranzactii in valoare de 1,35 milioane lei, valoare realizata in 110 tranzactii.

Pe langa titlurile Petrom, cele mai cautate actiuni au fost Fondul Proprietatea (FP) si SIF-urile. Un interes ridicat s-a inregistrat si pentru actiunile BRD.

In total, sedinta de vineri a adus o lichiditate totala de 38,1 milioane lei la BVB, din care 36,1 milioane lei din tranzactii cu actiuni.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?
Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?

In 2021 reteta de succes la bursa a inclus ca ingrediente plasamentul privat, listarea la bursa si un profit urias asigurat inca din prima zi. Se poate permanentiza acest model sau asistam doar la exceptii bine popularizate?

8 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus