Un pachet de 36 milioane de actiuni Petrom s-a vandut printr-o tranzactie deal

Investitorii au aratat un interes mare pentru actiunile Petrom (SNP) in sedinta de joi. Un pachet de 36 milioane de actiuni s-a transferat printr-o tranzactie speciala de tip deal.


Valoarea tranzactiei este de 16,9 milioane lei, pretul actiunii fiind de 0,47 lei. Pachetul transferat reprezinta 0,06% din capitalul companiei.

Aceasta este cea mai mare tranzactie deal din ultima luna si jumatate. In noiembrie 2012, a fost tranzactionat in mod similar un pachet de 229 milioane actiuni Petrom.

Petrom a deschis sedinta la un pret de 0,47 lei/actiune, dar pretul a scazut cu 1% in finalul sedintei, pana la 0,4650 lei/actiune.

Pe piata principala, ziua de joi a adus tranzactii in valoare de 1,35 milioane lei, valoare realizata in 110 tranzactii.

Pe langa titlurile Petrom, cele mai cautate actiuni au fost Fondul Proprietatea (FP) si SIF-urile. Un interes ridicat s-a inregistrat si pentru actiunile BRD.

In total, sedinta de vineri a adus o lichiditate totala de 38,1 milioane lei la BVB, din care 36,1 milioane lei din tranzactii cu actiuni.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv
Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv

Am asistat la un seminar care dorea sa familiarizeze cursantii cu fundamentele economiei si pietelor de capital, scopul declarat fiind ca acestia sa isi poata dobandi independenta financiara prin intermediul tranzactiilor Forex.

5 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Cati bani au facut investitorii in fondurile mutuale in 2020
Cati bani au facut investitorii in fondurile mutuale in 2020

Investitia intr-un fond mutual presupune sa beneficiezi de experienta administratorului si de avantajele portofoliului sau diversificat, platind insa costurile aferente activitatii de administrare (cel mai frecvent, sub forma comisionului de subscriere).

24 Septembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus