Turbulentele ar putea reveni pe bursele europene

In prima parte a saptamanii este posibil sa reapara turbulente legate de situatia Greciei si ca atare am mai putea vedea scaderi ale burselor europene, avertizeaza analistii KTD Invest.


In cursul saptamanii anterioare, optimismul revenise pe principalele burse europene, in conditiile in care erau asteptate noi masuri legate de negocierile din Polonia de la intrunirea ministrilor de finante din Europa privind rezolvarea crizei datoriilor suverane. In cadrul intalnirii nu a fost luata insa nicio masura noua in acest sens, astfel ca bursele europene au trecut din nou pe minus.

In prima parte a sedintei de tranzactionarede luni, bursele europene scadeau cu peste 2%. Indicii ATX (Austria) si DAX (Germania) se depreciau cu aproximativ 2,4%. Pe de alta parte, CAC40 (Franta) pierdea 2,3%, iar  FTSE100 (Anglia) cobora cu 1,8%.

“Practic investitorii acum sunt prinsi intre asteptarea unor posibile noi vesti negative legate de situatia Greciei in prima parte a saptamanii si anticiparea anuntului de catre FED a unor noi masuri de politica monetara favorabile pietei de capital, in a doua parte a saptamanii”, potrivit KTD Invest.

Bursa de la Bucuresti inregistra corectii mai usoare luni dumineata. Cele mai lichide 10 actiuni din piata scadeau in medie cu 0,5%. In vreme ce titlurile Biofarm, Transgaz si Petrom urcau cu pana la 2,6%, actiunile Bancii Transilvania si ale Transelectrica coborau cu peste 1%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus