Turbulentele ar putea reveni pe bursele europene

In prima parte a saptamanii este posibil sa reapara turbulente legate de situatia Greciei si ca atare am mai putea vedea scaderi ale burselor europene, avertizeaza analistii KTD Invest.


In cursul saptamanii anterioare, optimismul revenise pe principalele burse europene, in conditiile in care erau asteptate noi masuri legate de negocierile din Polonia de la intrunirea ministrilor de finante din Europa privind rezolvarea crizei datoriilor suverane. In cadrul intalnirii nu a fost luata insa nicio masura noua in acest sens, astfel ca bursele europene au trecut din nou pe minus.

In prima parte a sedintei de tranzactionarede luni, bursele europene scadeau cu peste 2%. Indicii ATX (Austria) si DAX (Germania) se depreciau cu aproximativ 2,4%. Pe de alta parte, CAC40 (Franta) pierdea 2,3%, iar  FTSE100 (Anglia) cobora cu 1,8%.

“Practic investitorii acum sunt prinsi intre asteptarea unor posibile noi vesti negative legate de situatia Greciei in prima parte a saptamanii si anticiparea anuntului de catre FED a unor noi masuri de politica monetara favorabile pietei de capital, in a doua parte a saptamanii”, potrivit KTD Invest.

Bursa de la Bucuresti inregistra corectii mai usoare luni dumineata. Cele mai lichide 10 actiuni din piata scadeau in medie cu 0,5%. In vreme ce titlurile Biofarm, Transgaz si Petrom urcau cu pana la 2,6%, actiunile Bancii Transilvania si ale Transelectrica coborau cu peste 1%.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv
Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv

Am asistat la un seminar care dorea sa familiarizeze cursantii cu fundamentele economiei si pietelor de capital, scopul declarat fiind ca acestia sa isi poata dobandi independenta financiara prin intermediul tranzactiilor Forex.

5 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Cati bani au facut investitorii in fondurile mutuale in 2020
Cati bani au facut investitorii in fondurile mutuale in 2020

Investitia intr-un fond mutual presupune sa beneficiezi de experienta administratorului si de avantajele portofoliului sau diversificat, platind insa costurile aferente activitatii de administrare (cel mai frecvent, sub forma comisionului de subscriere).

24 Septembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Ofertele publice fac spectacol la Bursa de Valori Bucuresti
Ofertele publice fac spectacol la Bursa de Valori Bucuresti

Cand pretul actiunilor este tentant, investitorii pot face abstractie de contextul economic complicat, iar ofertele publice se pot închide cu succes, uneori cu suprasubscriere.

16 Septembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus