Turbulentele ar putea reveni pe bursele europene

In prima parte a saptamanii este posibil sa reapara turbulente legate de situatia Greciei si ca atare am mai putea vedea scaderi ale burselor europene, avertizeaza analistii KTD Invest.


In cursul saptamanii anterioare, optimismul revenise pe principalele burse europene, in conditiile in care erau asteptate noi masuri legate de negocierile din Polonia de la intrunirea ministrilor de finante din Europa privind rezolvarea crizei datoriilor suverane. In cadrul intalnirii nu a fost luata insa nicio masura noua in acest sens, astfel ca bursele europene au trecut din nou pe minus.

In prima parte a sedintei de tranzactionarede luni, bursele europene scadeau cu peste 2%. Indicii ATX (Austria) si DAX (Germania) se depreciau cu aproximativ 2,4%. Pe de alta parte, CAC40 (Franta) pierdea 2,3%, iar  FTSE100 (Anglia) cobora cu 1,8%.

“Practic investitorii acum sunt prinsi intre asteptarea unor posibile noi vesti negative legate de situatia Greciei in prima parte a saptamanii si anticiparea anuntului de catre FED a unor noi masuri de politica monetara favorabile pietei de capital, in a doua parte a saptamanii”, potrivit KTD Invest.

Bursa de la Bucuresti inregistra corectii mai usoare luni dumineata. Cele mai lichide 10 actiuni din piata scadeau in medie cu 0,5%. In vreme ce titlurile Biofarm, Transgaz si Petrom urcau cu pana la 2,6%, actiunile Bancii Transilvania si ale Transelectrica coborau cu peste 1%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?
Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?

In 2021 reteta de succes la bursa a inclus ca ingrediente plasamentul privat, listarea la bursa si un profit urias asigurat inca din prima zi. Se poate permanentiza acest model sau asistam doar la exceptii bine popularizate?

8 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus