Guvernul a aprobat vanzarea pe bursa a 20% din actiunile Tarom

Guvernul a decis sa listeze 20% din Tarom pe Bursa de la Bucuresti prin oferta publica initiala, in acord cu programul de privatizare asumat anterior cu FMI, Banca Mondiala si UE.


Angajamentul asumat mai presupune vanzarea pe bursa a unor pachete semnificative si de la alte companii precum Transelectrica si Transgaz (ofertele fiind programate pentru anul acesta), Romgaz (oferta programata a fi derulata in prima jumatate a anului viitor), Nuclearelectrica, Hidroelectrica si Petrom.

In cazul Petrom, prima incercare de vanzare a unui pachet de 10% din actiunile companiei prin intermediul bursei, ce a avut loc in luna iulie, a esuat.

Prin urmare, momentul listarii Tarom va fi stabilit ulterior, guvernul dorind sa evite inceperea ofertei intr-un moment neprielnic, cum a fost considerat cazul Petrom.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat
Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat

Suma colectata de Ministerul Finantelor pentru cele 3 emisuni de titluri de stat listate in aceasta luna la bursa a fost in scadere cu peste 100 milioane euro fata de oferta derulata in martie.

19 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Prea multi bani speculativi in ofertele publice
Prea multi bani speculativi in ofertele publice

In ciuda aparentei efervescente in momentul subscrierii, dupa listare cele doua oferte publice lansate in ultima vreme la bursa s-au pozitionat in apropierea pretului de inchidere, punand in discutie strategia intermediarilor.

13 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus