Guvernul a aprobat vanzarea pe bursa a 20% din actiunile Tarom

Guvernul a decis sa listeze 20% din Tarom pe Bursa de la Bucuresti prin oferta publica initiala, in acord cu programul de privatizare asumat anterior cu FMI, Banca Mondiala si UE.


Angajamentul asumat mai presupune vanzarea pe bursa a unor pachete semnificative si de la alte companii precum Transelectrica si Transgaz (ofertele fiind programate pentru anul acesta), Romgaz (oferta programata a fi derulata in prima jumatate a anului viitor), Nuclearelectrica, Hidroelectrica si Petrom.

In cazul Petrom, prima incercare de vanzare a unui pachet de 10% din actiunile companiei prin intermediul bursei, ce a avut loc in luna iulie, a esuat.

Prin urmare, momentul listarii Tarom va fi stabilit ulterior, guvernul dorind sa evite inceperea ofertei intr-un moment neprielnic, cum a fost considerat cazul Petrom.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Revolutia descultilor din piata de capital americana
Revolutia descultilor din piata de capital americana

Milioane de investitori de buzunar reuniti intr-un grup de discutii pe teme bursiere de pe Reddit (WallStreetBets) au reusit sa ingenuncheze in ianuarie mai multe fonduri speculative.

1 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus