Statele zonei euro nu vor emite obligatiuni comune, spre dezamagirea investitorilor

Statele membre ale zonei euro nu vor emite obligatiuni comune, au decis principalele doua puteri implicate, Franta si Germania. In schimb, se doreste taxarea tranzactiilor financiare.


Daca toata lumea astepta ca solutia sa o constituie emiterea de euroobligatiuni comune, mesajul ce a urmat intalnirii de marti dintre presedintele Frantei si cancelarul Germaniei a fost ca accentul trebuie pus pe integrarea economica.

 “Avem exact aceeasi opinie asupra emiterii de eurobonduri. Ele pot fi realitate intr-o zi, dar la finalul procesului de integrare europeana, nu la finalul acesteia”, a precizat Nicholas Sarkozy, presedintele Frantei.

Sarkozy a adaugat ca emiterea de obligatiuni comune ar pune in pericol tarile cu ratinguri mai mari.
Nicholas Sarkozy si Angela Merkel, cancelarul german, au promis sa conlucreze in vederea sustinerii economiilor din zona euro si asigurarii stabilitatii, dupa ce pietele din regiune au cunoscut o scadere puternica in ultimele saptamani. 

Astfel, o solutie vazuta de cei doi reprezentanti politici este introducerea unei taxe pe tranzactiile realizate financiare realizate de institutiile europene si crearea unui “guvern al zonei euro”, condus pentru un mandat de doi ani si jumatate de Herman van Rompuy, actualul presedinte al Uniunii Europene.

Mai mult, integrarea si stabilitatea economica ar trebui asumate de cele 17 state membre ale zonei euro prin introducerea in Constitutiile nationale a obiectivului de echilibrare financiara, ce trebuie atins pana in vara anului viitor.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei
Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei

Ne vom confunta in perioada urmatoare cu o inflatie mai mare decat de obicei, in conditiile in care instrumentele de interventie ale bancilor centrale sunt limitate de gradul mare de indatorare din prezent. Cum ar trebui sa se protejeze micii investitori?

14 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus