Statele zonei euro nu vor emite obligatiuni comune, spre dezamagirea investitorilor

Statele membre ale zonei euro nu vor emite obligatiuni comune, au decis principalele doua puteri implicate, Franta si Germania. In schimb, se doreste taxarea tranzactiilor financiare.


Daca toata lumea astepta ca solutia sa o constituie emiterea de euroobligatiuni comune, mesajul ce a urmat intalnirii de marti dintre presedintele Frantei si cancelarul Germaniei a fost ca accentul trebuie pus pe integrarea economica.

 “Avem exact aceeasi opinie asupra emiterii de eurobonduri. Ele pot fi realitate intr-o zi, dar la finalul procesului de integrare europeana, nu la finalul acesteia”, a precizat Nicholas Sarkozy, presedintele Frantei.

Sarkozy a adaugat ca emiterea de obligatiuni comune ar pune in pericol tarile cu ratinguri mai mari.
Nicholas Sarkozy si Angela Merkel, cancelarul german, au promis sa conlucreze in vederea sustinerii economiilor din zona euro si asigurarii stabilitatii, dupa ce pietele din regiune au cunoscut o scadere puternica in ultimele saptamani. 

Astfel, o solutie vazuta de cei doi reprezentanti politici este introducerea unei taxe pe tranzactiile realizate financiare realizate de institutiile europene si crearea unui “guvern al zonei euro”, condus pentru un mandat de doi ani si jumatate de Herman van Rompuy, actualul presedinte al Uniunii Europene.

Mai mult, integrarea si stabilitatea economica ar trebui asumate de cele 17 state membre ale zonei euro prin introducerea in Constitutiile nationale a obiectivului de echilibrare financiara, ce trebuie atins pana in vara anului viitor.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv
Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv

Am asistat la un seminar care dorea sa familiarizeze cursantii cu fundamentele economiei si pietelor de capital, scopul declarat fiind ca acestia sa isi poata dobandi independenta financiara prin intermediul tranzactiilor Forex.

5 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Cati bani au facut investitorii in fondurile mutuale in 2020
Cati bani au facut investitorii in fondurile mutuale in 2020

Investitia intr-un fond mutual presupune sa beneficiezi de experienta administratorului si de avantajele portofoliului sau diversificat, platind insa costurile aferente activitatii de administrare (cel mai frecvent, sub forma comisionului de subscriere).

24 Septembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus