Statele zonei euro nu vor emite obligatiuni comune, spre dezamagirea investitorilor

Statele membre ale zonei euro nu vor emite obligatiuni comune, au decis principalele doua puteri implicate, Franta si Germania. In schimb, se doreste taxarea tranzactiilor financiare.


Daca toata lumea astepta ca solutia sa o constituie emiterea de euroobligatiuni comune, mesajul ce a urmat intalnirii de marti dintre presedintele Frantei si cancelarul Germaniei a fost ca accentul trebuie pus pe integrarea economica.

 “Avem exact aceeasi opinie asupra emiterii de eurobonduri. Ele pot fi realitate intr-o zi, dar la finalul procesului de integrare europeana, nu la finalul acesteia”, a precizat Nicholas Sarkozy, presedintele Frantei.

Sarkozy a adaugat ca emiterea de obligatiuni comune ar pune in pericol tarile cu ratinguri mai mari.
Nicholas Sarkozy si Angela Merkel, cancelarul german, au promis sa conlucreze in vederea sustinerii economiilor din zona euro si asigurarii stabilitatii, dupa ce pietele din regiune au cunoscut o scadere puternica in ultimele saptamani. 

Astfel, o solutie vazuta de cei doi reprezentanti politici este introducerea unei taxe pe tranzactiile realizate financiare realizate de institutiile europene si crearea unui “guvern al zonei euro”, condus pentru un mandat de doi ani si jumatate de Herman van Rompuy, actualul presedinte al Uniunii Europene.

Mai mult, integrarea si stabilitatea economica ar trebui asumate de cele 17 state membre ale zonei euro prin introducerea in Constitutiile nationale a obiectivului de echilibrare financiara, ce trebuie atins pana in vara anului viitor.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus