Starea de asteptare si indecizia persista in continuare pe pietele financiare

Starea de asteptare si indecizia persista in continuare in toate pietele financiare. Investitorii astepta probabil sa vada care va fi directia in care vor evolua lucrurile, considera brokerii.


“Daca la nivel international toti ochii sunt atintiti pe masurile care vor fi adoptate la summitul G20, in plan local invesitorii au intrat intr-o stare de conservare care se tot prelungeste”, a precizat Mihai Muresian, broker la Intercapital Inves.

Joi, bursa locala a inchis sedinta usor pe minus, iar actiunile au marcat o pierdere generala de aproximativ 0,5%.

“Cel mai probabil volatilitatea pietelor va continua si in perioada urmatoare si este posibil sa vedem o directie mai clara abia dupa deciziile care vor fi adoptate la summitul G20 din acest weekend. Daca nici dupa acest eveniment nu vom vedea o masura clara, ceea ce de altfel s-a intamplat cu ultimele evenimente de aceasta anvergura, cu siguranta investitorii vor reactiona negativ deoarece acesta lipsa de reactie a autoritatilor ar arata incapacitatea lor de a reactiona adegvat la situatia economica actuala”, atrage atentia Muresian.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Revolutia descultilor din piata de capital americana
Revolutia descultilor din piata de capital americana

Milioane de investitori de buzunar reuniti intr-un grup de discutii pe teme bursiere de pe Reddit (WallStreetBets) au reusit sa ingenuncheze in ianuarie mai multe fonduri speculative.

1 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus