Starea de asteptare si indecizia persista in continuare pe pietele financiare

Starea de asteptare si indecizia persista in continuare in toate pietele financiare. Investitorii astepta probabil sa vada care va fi directia in care vor evolua lucrurile, considera brokerii.


“Daca la nivel international toti ochii sunt atintiti pe masurile care vor fi adoptate la summitul G20, in plan local invesitorii au intrat intr-o stare de conservare care se tot prelungeste”, a precizat Mihai Muresian, broker la Intercapital Inves.

Joi, bursa locala a inchis sedinta usor pe minus, iar actiunile au marcat o pierdere generala de aproximativ 0,5%.

“Cel mai probabil volatilitatea pietelor va continua si in perioada urmatoare si este posibil sa vedem o directie mai clara abia dupa deciziile care vor fi adoptate la summitul G20 din acest weekend. Daca nici dupa acest eveniment nu vom vedea o masura clara, ceea ce de altfel s-a intamplat cu ultimele evenimente de aceasta anvergura, cu siguranta investitorii vor reactiona negativ deoarece acesta lipsa de reactie a autoritatilor ar arata incapacitatea lor de a reactiona adegvat la situatia economica actuala”, atrage atentia Muresian.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei
Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei

Ne vom confunta in perioada urmatoare cu o inflatie mai mare decat de obicei, in conditiile in care instrumentele de interventie ale bancilor centrale sunt limitate de gradul mare de indatorare din prezent. Cum ar trebui sa se protejeze micii investitori?

14 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus