top banner

Slabiciunile bancilor europene trag bursele in jos

19 August 2011 | Autor: Conso

Perspectivele unei noi crize bancare in Europa si a unui nou val de recesiune in SUA au indus din nou panica in randul investitorilor. Bursele au deschis sedinta de vineri cu scaderi in unanimitate.
Indicii europeni si-au intensificat pierderile dupa o zi de joi cu un declin abrupt. Principalele burse din Franta, Germania si Marea Britanie prezinta toate scaderi generale de peste 2% in timp ce indicii americani au scaderi de 4%.
“Vanzarile masive sun puse pe seama temerilor privind starea economica globala si abilitatea bancilor europene de a face fata unui nou val de inghetare a pietei creditarii”, a precizat un analist finaciar pentru Reuters.
In Europa, revenirea temerilor ca o noua criza a datoriilor a datoriilor ar putea sa afecteze sistemul financiar a pus presiune pe pietele monetare, fortand anumite banci europene sa plateasca randamente mai mari pentru finantarea in dolari, fapt ce a readus in memorie zilele sumbre din 2009 si caderea Lehman Brothers.
Si, chiar daca stabilitatea bancilor europene este garantata de guvernele nationale, acestea la randul lor nu sunt stabile.
In consecinta, investitorii au revenit pe pietele de marfuri, ducand cotatia aurului la un nou maxim, respectiv 1.860 dolari/uncie.
Bursa de la Bucuresti ramane legata de tendintele regionale. Indicele general BET-C pierde 3,24% in primele doua ore de la deschidere in timp ce titlurile financiare scad in medie cu peste 4%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Informatii contradictorii pentru investitorii in actiuni

Informatii contradictorii pentru investitorii in actiuni

Depasirea recenta a unui nou maxim istoric pentru indicele BET vine la pachet cu scaderea performantelor companiilor listate, o divergenta care este greu de digerat de investitori.

29 Noi 2023 | Investitii
Fondurile de pensii inghit lichiditatea bursei

Fondurile de pensii inghit lichiditatea bursei

Prin achizitii constante, fondurile de pensii din Pilonul II au ajuns sa controleze peste o treime din actiunile liber transferabile la BVB, pentru multe companii mari ponderea acestora fiind chiar mai mare.

02 Noi 2023 | Investitii
Cum reactionam in fata “maximelor istorice”

Cum reactionam in fata “maximelor istorice”

Bursa de Valori a atins saptamana trecuta un nou maxim istoric, un pretext nimerit sa ne intrebam care ar fi atitudinea recomandata in fata acestui nou reper si ce ar putea urma.

12 Sep 2023 | Investitii
Investitorii in actiuni BVB au fost marii castigatori ai listarii Hidroelectrica

Investitorii in actiuni BVB au fost marii castigatori ai listarii Hidroelectrica

In prima jumatate a lunii august, media tranzactiilor cu actiunile H20 a reprezentat 37% din media tranzactiilor cu actiuni la BVB, pondere care explica pariul facut din timp pe cresterea cotatiilor actiunilor bursei, in calitate de emitent.

17 Aug 2023 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul