SIF-urile vor sa forteze listarea BCR la bursa

Trei din cele cinci SIF-uri au convocat actionarii in septembrie 2011 pentru a primi mandatul necesar in vederea demararii actiunilor pentru listarea BCR la bursa de la Bucuresti.


Dupa obtinerea mandatului, administratorii SIF2, SIF4 si SIF 5 vor convoca adunarea generala a actionarilor BCR – unde detin impreuna 18% din drepturile de vot – pentru a aproba initierea demersurilor necesare in vedere listarii actiunilor bancii la bursa.

In plus, conducerea SIF 2 si SIF 5 propun actionarilor sa le acorde mandat si pentru posibilitatea de a negocia cu Erste Bank o solutie de vanzare a participatiei detinute, in cazul in care listarea BCR nu va fi posibila.

Grupul Erste - care detine controlul BCR -  nu este de acord cu listarea bancii la bursa, motivand ca ar afecta imaginea grupului in randul investitorilor, a declarat in urma cu cateva luni directorul executiv al Erste, Andreas Treichl, conform Ziarului Financiar. Strategia grupului a fost de a lista banca-mama pe pietele unde are subsidiare, asa cum s-a intamplat si la noi.

Conform contractului de privatizare, Erste avea obligatia de a lista BCR la bursa in maxim 3 ani de la finalizarea preluarii. Ulterior, termenul a fost extins pe inca 2 ani, prin semnarea unui acord cu SIF-urile, acord ce expira in august 2011.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?
Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?

In 2021 reteta de succes la bursa a inclus ca ingrediente plasamentul privat, listarea la bursa si un profit urias asigurat inca din prima zi. Se poate permanentiza acest model sau asistam doar la exceptii bine popularizate?

8 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus