top banner

SIF-urile vor sa forteze listarea BCR la bursa

24 August 2011 | Autor: Conso

Trei din cele cinci SIF-uri au convocat actionarii in septembrie 2011 pentru a primi mandatul necesar in vederea demararii actiunilor pentru listarea BCR la bursa de la Bucuresti.
Dupa obtinerea mandatului, administratorii SIF2, SIF4 si SIF 5 vor convoca adunarea generala a actionarilor BCR – unde detin impreuna 18% din drepturile de vot – pentru a aproba initierea demersurilor necesare in vedere listarii actiunilor bancii la bursa.
In plus, conducerea SIF 2 si SIF 5 propun actionarilor sa le acorde mandat si pentru posibilitatea de a negocia cu Erste Bank o solutie de vanzare a participatiei detinute, in cazul in care listarea BCR nu va fi posibila.
Grupul Erste - care detine controlul BCR -  nu este de acord cu listarea bancii la bursa, motivand ca ar afecta imaginea grupului in randul investitorilor, a declarat in urma cu cateva luni directorul executiv al Erste, Andreas Treichl, conform Ziarului Financiar. Strategia grupului a fost de a lista banca-mama pe pietele unde are subsidiare, asa cum s-a intamplat si la noi.
Conform contractului de privatizare, Erste avea obligatia de a lista BCR la bursa in maxim 3 ani de la finalizarea preluarii. Ulterior, termenul a fost extins pe inca 2 ani, prin semnarea unui acord cu SIF-urile, acord ce expira in august 2011.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Portofoliile de obligatiuni ne scutesc de surprize neplacute

Portofoliile de obligatiuni ne scutesc de surprize neplacute

Cum marea majoritate a obligatiunilor corporative sunt negarantate, cine cumpara doar cu ochii la dobanzile mai mari decat in cazul depozitelor poate avea si surprize neplacute.

21 Noi 2022 | Investitii
Piata cryptoactivelor cunoaste un nou scandal de amploare

Piata cryptoactivelor cunoaste un nou scandal de amploare

Implozia cotatiilor tokenului FTX, una dintre cele mai mari platforme de tranzactionare crypto din lume, a lasat in urma investitori faliti si dezvaluiri socante despre legaturile cu lumea politicii, afacerilor si media.

18 Noi 2022 | Investitii
Inflatia are si parti bune, depinde din ce unghi e privita

Inflatia are si parti bune, depinde din ce unghi e privita

Efectele majorarii preturilor aduc vesti proaste, cum sunt cresterea cheltuielilor de subzistenta pentru cei cu venituri mici, scumpirea creditelor pentru debitori, dar si unele bune, pentru cei cu bani mai multi, cum sunt ieftinirea actiunilor si imobiliarelor.

27 Oct 2022 | Investitii
Bursa, economia, piata imobiliara merg in pasi diferiti

Bursa, economia, piata imobiliara merg in pasi diferiti

Daca bursa anticipeaza o recesiune, piata imobiliara va reactiona cu intarziere astfel incat mai intai vom vedea actiunile corectandu-se, dupa un an sau mai mult vom afla ca PIB-ul a incetinit sau scade si abia dupa alti 1-2 ani vom putea cumpara proprietati mai ieftine.

17 Oct 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul