SIF-urile vor sa forteze listarea BCR la bursa

Trei din cele cinci SIF-uri au convocat actionarii in septembrie 2011 pentru a primi mandatul necesar in vederea demararii actiunilor pentru listarea BCR la bursa de la Bucuresti.


Dupa obtinerea mandatului, administratorii SIF2, SIF4 si SIF 5 vor convoca adunarea generala a actionarilor BCR – unde detin impreuna 18% din drepturile de vot – pentru a aproba initierea demersurilor necesare in vedere listarii actiunilor bancii la bursa.

In plus, conducerea SIF 2 si SIF 5 propun actionarilor sa le acorde mandat si pentru posibilitatea de a negocia cu Erste Bank o solutie de vanzare a participatiei detinute, in cazul in care listarea BCR nu va fi posibila.

Grupul Erste - care detine controlul BCR -  nu este de acord cu listarea bancii la bursa, motivand ca ar afecta imaginea grupului in randul investitorilor, a declarat in urma cu cateva luni directorul executiv al Erste, Andreas Treichl, conform Ziarului Financiar. Strategia grupului a fost de a lista banca-mama pe pietele unde are subsidiare, asa cum s-a intamplat si la noi.

Conform contractului de privatizare, Erste avea obligatia de a lista BCR la bursa in maxim 3 ani de la finalizarea preluarii. Ulterior, termenul a fost extins pe inca 2 ani, prin semnarea unui acord cu SIF-urile, acord ce expira in august 2011.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus