SIF-urile vor sa forteze listarea BCR la bursa

Trei din cele cinci SIF-uri au convocat actionarii in septembrie 2011 pentru a primi mandatul necesar in vederea demararii actiunilor pentru listarea BCR la bursa de la Bucuresti.


Dupa obtinerea mandatului, administratorii SIF2, SIF4 si SIF 5 vor convoca adunarea generala a actionarilor BCR – unde detin impreuna 18% din drepturile de vot – pentru a aproba initierea demersurilor necesare in vedere listarii actiunilor bancii la bursa.

In plus, conducerea SIF 2 si SIF 5 propun actionarilor sa le acorde mandat si pentru posibilitatea de a negocia cu Erste Bank o solutie de vanzare a participatiei detinute, in cazul in care listarea BCR nu va fi posibila.

Grupul Erste - care detine controlul BCR -  nu este de acord cu listarea bancii la bursa, motivand ca ar afecta imaginea grupului in randul investitorilor, a declarat in urma cu cateva luni directorul executiv al Erste, Andreas Treichl, conform Ziarului Financiar. Strategia grupului a fost de a lista banca-mama pe pietele unde are subsidiare, asa cum s-a intamplat si la noi.

Conform contractului de privatizare, Erste avea obligatia de a lista BCR la bursa in maxim 3 ani de la finalizarea preluarii. Ulterior, termenul a fost extins pe inca 2 ani, prin semnarea unui acord cu SIF-urile, acord ce expira in august 2011.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers
Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers

Posibilul faliment al colosului imobiliar Evergrande a dat fiori investitorilor la inceputul saptamanii, bursele suferind corectii severe. La o privire mai atenta insa, cele doua falimente nu sunt comparabile.

23 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni
Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni "vechi"

Cresterea inflatiei a fortat in ultima vreme Ministerul Finantelor sa se imprumute mai scump de la banci si populatie. Este o veste buna pentru cei care vor cumpara noile obligatiuni dar una nefericita pentru cei care detin deja unele mai vechi.

15 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni
Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni

Desi la finalul lunii iunie, plasamentul privat cu actiunile Appraisal&Valuation se inchidea cu succes, actiunile fiind suprasubscrise de peste 4 ori, la inceputul lunii septembrie listarea la bursa aducea o corectie cu 24% din prima zi.

7 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate
Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate

Modul in care vor evolua cotatiile unor companii listate la bursa dupa publicarea rezultatelor financiare este mai mereu o buna ocazie pentru speculatii. Insa pariul se poate dovedi riscant, existand posibilitatea ca lucrurile sa nu iasa asa cum ne doream.

19 August 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus