SIF-urile urca cu 5,6%, in urma unor tranzactii de peste 25 milioane lei

SIF-urile au fost vedetele bursei marti. Volumul tranzactionat a depasit cu mult nivelurile din sedintele anterioare, iar valoarea a trecut de 25 milioane lei. Pretul mediu a urcat cu 5,6%.

“Revenirea interesului atat de puternic pentru SIF-uri se datoreaza anuntului aparut in presa ieri, dupa inchiderea sedintei de tranzactionare, conform caruia Comisia de buget si finante din Camera Deputatilor a dat un aviz favorabil privind modificarea legii pietei de capital pentru majorarea pragului de detinere de la SIF-uri de la 1% la 5%, acestia intrand agresiv la cumparare inca de la deschiderea sedintei”, explica Mihai Muresian, broker la Intercapital Invest.


In ultimii ani piata a fost de nenumarate ori zbuciumata din cauza acestor discutii legate de majorarea sau eliminarea pragului de detineri, dar se pare ca si in acest moment investitorii sunt inca atrasi de acest subiect si de fiecare data cand au ocazia speculeaza o posibila finalitate a negocierilor.

Exceptand evolutiile pozitive ale societatilor financiare, restul titlurilor tranzactionate au avut o evolutie mixta, fara miscari foarte ample sau aprecieri importante.

“Probabil ca acesta situatie s-a datorat lipsei de interes a jucatorilor, atentia acestora fiind acaparata de problema SIF-urilor. Este posibil ca si zilele viitoare sa vedem miscari importante pe aceste tituri, care vor trebui urmarite indeaproape, dar nu va trebui sa neglijam nici restul pietei, deoarece problemele economice cu care se confrunta Europa nu s-au finalizat iar aceste tensiuni inca isi pun puternic amprenta in evolutiile bursiere”, a precizat Muresian.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus