SIF-urile urca cu 5,6%, in urma unor tranzactii de peste 25 milioane lei

SIF-urile au fost vedetele bursei marti. Volumul tranzactionat a depasit cu mult nivelurile din sedintele anterioare, iar valoarea a trecut de 25 milioane lei. Pretul mediu a urcat cu 5,6%.

“Revenirea interesului atat de puternic pentru SIF-uri se datoreaza anuntului aparut in presa ieri, dupa inchiderea sedintei de tranzactionare, conform caruia Comisia de buget si finante din Camera Deputatilor a dat un aviz favorabil privind modificarea legii pietei de capital pentru majorarea pragului de detinere de la SIF-uri de la 1% la 5%, acestia intrand agresiv la cumparare inca de la deschiderea sedintei”, explica Mihai Muresian, broker la Intercapital Invest.


In ultimii ani piata a fost de nenumarate ori zbuciumata din cauza acestor discutii legate de majorarea sau eliminarea pragului de detineri, dar se pare ca si in acest moment investitorii sunt inca atrasi de acest subiect si de fiecare data cand au ocazia speculeaza o posibila finalitate a negocierilor.

Exceptand evolutiile pozitive ale societatilor financiare, restul titlurilor tranzactionate au avut o evolutie mixta, fara miscari foarte ample sau aprecieri importante.

“Probabil ca acesta situatie s-a datorat lipsei de interes a jucatorilor, atentia acestora fiind acaparata de problema SIF-urilor. Este posibil ca si zilele viitoare sa vedem miscari importante pe aceste tituri, care vor trebui urmarite indeaproape, dar nu va trebui sa neglijam nici restul pietei, deoarece problemele economice cu care se confrunta Europa nu s-au finalizat iar aceste tensiuni inca isi pun puternic amprenta in evolutiile bursiere”, a precizat Muresian.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum se explica efervescenta bursei
Cum se explica efervescenta bursei

Un numar tot mai mare de emisiuni de actiuni si obligatiuni bat la poarta BVB in ultima vreme, maximele pre-criza financiara au fost depasite de catre indici, iar apetitul de risc e in crestere odata cu sperantele ca pandemia se va sfarsi in curand.

21 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus