SIF-urile urca cu 5,6%, in urma unor tranzactii de peste 25 milioane lei

SIF-urile au fost vedetele bursei marti. Volumul tranzactionat a depasit cu mult nivelurile din sedintele anterioare, iar valoarea a trecut de 25 milioane lei. Pretul mediu a urcat cu 5,6%.

“Revenirea interesului atat de puternic pentru SIF-uri se datoreaza anuntului aparut in presa ieri, dupa inchiderea sedintei de tranzactionare, conform caruia Comisia de buget si finante din Camera Deputatilor a dat un aviz favorabil privind modificarea legii pietei de capital pentru majorarea pragului de detinere de la SIF-uri de la 1% la 5%, acestia intrand agresiv la cumparare inca de la deschiderea sedintei”, explica Mihai Muresian, broker la Intercapital Invest.


In ultimii ani piata a fost de nenumarate ori zbuciumata din cauza acestor discutii legate de majorarea sau eliminarea pragului de detineri, dar se pare ca si in acest moment investitorii sunt inca atrasi de acest subiect si de fiecare data cand au ocazia speculeaza o posibila finalitate a negocierilor.

Exceptand evolutiile pozitive ale societatilor financiare, restul titlurilor tranzactionate au avut o evolutie mixta, fara miscari foarte ample sau aprecieri importante.

“Probabil ca acesta situatie s-a datorat lipsei de interes a jucatorilor, atentia acestora fiind acaparata de problema SIF-urilor. Este posibil ca si zilele viitoare sa vedem miscari importante pe aceste tituri, care vor trebui urmarite indeaproape, dar nu va trebui sa neglijam nici restul pietei, deoarece problemele economice cu care se confrunta Europa nu s-au finalizat iar aceste tensiuni inca isi pun puternic amprenta in evolutiile bursiere”, a precizat Muresian.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat
Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat

Suma colectata de Ministerul Finantelor pentru cele 3 emisuni de titluri de stat listate in aceasta luna la bursa a fost in scadere cu peste 100 milioane euro fata de oferta derulata in martie.

19 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Prea multi bani speculativi in ofertele publice
Prea multi bani speculativi in ofertele publice

In ciuda aparentei efervescente in momentul subscrierii, dupa listare cele doua oferte publice lansate in ultima vreme la bursa s-au pozitionat in apropierea pretului de inchidere, punand in discutie strategia intermediarilor.

13 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus