SIF Muntenia a aprobat vanzarea participatiei la BCR

SIF Muntenia este primul SIF care a aprobat acordul preliminar de vanzare a participatiei detinute la BCR. Vineri sunt asteptate si deciziile actionarilor SIF Oltenia si SIF Moldova.


Decizia actionarilor presupune ca SIF Muntenia poate vinde pachetul de actiuni detinute, ce reprezinta 6% din capitalul social al BCR, insa negocierile in acest sens trebuie sa fie finalizate pana cel tarziu 13 octombrie. In schimbul acestora, fondul va primi cash si actiuni Erste Bank.

Decizia a fost luata la a doua convocare a adunarii generale, exprimandu-si dreptul de vot doar 11% dintre actionarii SIF4.

In cazul in care negocierile privind vanzarea actiunilor nu se vor finaliza pana la acea data, fondul va putea solicita din nou listarea BCR.

Titlurile fondului au intrat astazi pe minus, pretul cotat coborand cu 2,3% in primele doura ore de tranzactionare, pana la 0,5285 lei pe actiune.

Actionarii SIF Transilvania urmeaza sa se reuneaza pentru a-si exprima votul pe 31 octombrie. Pe de alta parte, SIF Banat-Crisana nu a anuntat inca nicio intentie de a vinde aceste actiuni, asteptand rezultatele voturilor celorlalte 4 fonduri.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus