SIF Muntenia a aprobat vanzarea participatiei la BCR

SIF Muntenia este primul SIF care a aprobat acordul preliminar de vanzare a participatiei detinute la BCR. Vineri sunt asteptate si deciziile actionarilor SIF Oltenia si SIF Moldova.


Decizia actionarilor presupune ca SIF Muntenia poate vinde pachetul de actiuni detinute, ce reprezinta 6% din capitalul social al BCR, insa negocierile in acest sens trebuie sa fie finalizate pana cel tarziu 13 octombrie. In schimbul acestora, fondul va primi cash si actiuni Erste Bank.

Decizia a fost luata la a doua convocare a adunarii generale, exprimandu-si dreptul de vot doar 11% dintre actionarii SIF4.

In cazul in care negocierile privind vanzarea actiunilor nu se vor finaliza pana la acea data, fondul va putea solicita din nou listarea BCR.

Titlurile fondului au intrat astazi pe minus, pretul cotat coborand cu 2,3% in primele doura ore de tranzactionare, pana la 0,5285 lei pe actiune.

Actionarii SIF Transilvania urmeaza sa se reuneaza pentru a-si exprima votul pe 31 octombrie. Pe de alta parte, SIF Banat-Crisana nu a anuntat inca nicio intentie de a vinde aceste actiuni, asteptand rezultatele voturilor celorlalte 4 fonduri.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Revolutia descultilor din piata de capital americana
Revolutia descultilor din piata de capital americana

Milioane de investitori de buzunar reuniti intr-un grup de discutii pe teme bursiere de pe Reddit (WallStreetBets) au reusit sa ingenuncheze in ianuarie mai multe fonduri speculative.

1 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus