SIF Muntenia a aprobat vanzarea participatiei la BCR

SIF Muntenia este primul SIF care a aprobat acordul preliminar de vanzare a participatiei detinute la BCR. Vineri sunt asteptate si deciziile actionarilor SIF Oltenia si SIF Moldova.


Decizia actionarilor presupune ca SIF Muntenia poate vinde pachetul de actiuni detinute, ce reprezinta 6% din capitalul social al BCR, insa negocierile in acest sens trebuie sa fie finalizate pana cel tarziu 13 octombrie. In schimbul acestora, fondul va primi cash si actiuni Erste Bank.

Decizia a fost luata la a doua convocare a adunarii generale, exprimandu-si dreptul de vot doar 11% dintre actionarii SIF4.

In cazul in care negocierile privind vanzarea actiunilor nu se vor finaliza pana la acea data, fondul va putea solicita din nou listarea BCR.

Titlurile fondului au intrat astazi pe minus, pretul cotat coborand cu 2,3% in primele doura ore de tranzactionare, pana la 0,5285 lei pe actiune.

Actionarii SIF Transilvania urmeaza sa se reuneaza pentru a-si exprima votul pe 31 octombrie. Pe de alta parte, SIF Banat-Crisana nu a anuntat inca nicio intentie de a vinde aceste actiuni, asteptand rezultatele voturilor celorlalte 4 fonduri.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei
Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei

Ne vom confunta in perioada urmatoare cu o inflatie mai mare decat de obicei, in conditiile in care instrumentele de interventie ale bancilor centrale sunt limitate de gradul mare de indatorare din prezent. Cum ar trebui sa se protejeze micii investitori?

14 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum se explica efervescenta bursei
Cum se explica efervescenta bursei

Un numar tot mai mare de emisiuni de actiuni si obligatiuni bat la poarta BVB in ultima vreme, maximele pre-criza financiara au fost depasite de catre indici, iar apetitul de risc e in crestere odata cu sperantele ca pandemia se va sfarsi in curand.

21 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus