SIF 1, obligat de CNVM sa convoace AGA privind soarta titlurilor detinute la BCR

CNVM a emis marti o ordonanta prin care obliga SIF Banat-Crisana (SIF1) sa convoace in maxim 45 de zile adunarea generala a actionarilor pentru a decide soarta pachetului de actiuni detinut la BCR.


Acesta este singurul SIF care nu a convocat inca actionarii pentru a supune votului lichidarea pachetului de 6% din actiunile BCR, in ciuda faptului ca se numara printre cele patru SIF-uri care au semnat un acord in acest sens, cu Erste Bank, actionarul majoritar al BCR.

Chiar si SIF Moldova, care alesese initial sa nu intre in schema, si-a chemat actionarii pentru a lua o decizie in acest sens. Acestia chiar au decis deja sa  solicite in continuare listarea BCR iar, daca nu se ajunge la niciun consens, sa analizeze modalitatea de vanzare a actiunilor detinute la banca.

SIF Banat Crisana are la dispozitie maxim 45 de zile pana cand trebuie sa convoace Adunarea Actionarilor. In cazul in care fondul nu se conformeaza, CNVM va solicita instantei sa dispuna convocarea, urmand sa santioneze si Consiliul de Administratie al societatii pentru nerespectarea obligatiilor.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


De ce nu putem cumpara titluri de stat Tezaur online?
De ce nu putem cumpara titluri de stat Tezaur online?

Daca in cazul certificatelor de trezorerie din cadrul programului Fidelis achizitiile se pot face direct din platforma brokerilor, pentru titlurile din programul Tezaur fiecare investitor trebuie sa ajunga personal la Posta sau la Trezorerie, pierzand timp pretios.

7 Decembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Aquila, un IPO care confirma regula inceputului timid
Aquila, un IPO care confirma regula inceputului timid

Prima zi de tranzactionare a actiunilor Aquila a adus o inchidere rosie pentru grupul de distributie listat la bursa in urma unei oferte publice. Dar atat One United cat si TTS au inceput campania bursiera cu scaderi, inainte de a cunoaste aprecieri de peste 20% ale cotatiilor.

2 Decembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

De ce datul cu banul poate sa fie mai profitabil decat investitia in CFD-uri
De ce datul cu banul poate sa fie mai profitabil decat investitia in CFD-uri

Apetitul pentru investitii speculative si toleranta la risc sunt maxime pe final de ciclu economic si monetar, desi cei care reusesc sa nu piarda bani fac parte dintr-o minoritate destul de restransa.

11 Noiembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

De la milionar la falit din criptomonede
De la milionar la falit din criptomonede

Patania investitorilor in „SQUID” care si-au vazut detinerile urcand de la zero la 2.800 dolari si apoi cobarand din nou la zero intr-o singura saptamana ar trebui sa dea de gandit celor care cred ca exista cai sigure spre imbogatire.

4 Noiembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus