SIF 1, obligat de CNVM sa convoace AGA privind soarta titlurilor detinute la BCR

CNVM a emis marti o ordonanta prin care obliga SIF Banat-Crisana (SIF1) sa convoace in maxim 45 de zile adunarea generala a actionarilor pentru a decide soarta pachetului de actiuni detinut la BCR.


Acesta este singurul SIF care nu a convocat inca actionarii pentru a supune votului lichidarea pachetului de 6% din actiunile BCR, in ciuda faptului ca se numara printre cele patru SIF-uri care au semnat un acord in acest sens, cu Erste Bank, actionarul majoritar al BCR.

Chiar si SIF Moldova, care alesese initial sa nu intre in schema, si-a chemat actionarii pentru a lua o decizie in acest sens. Acestia chiar au decis deja sa  solicite in continuare listarea BCR iar, daca nu se ajunge la niciun consens, sa analizeze modalitatea de vanzare a actiunilor detinute la banca.

SIF Banat Crisana are la dispozitie maxim 45 de zile pana cand trebuie sa convoace Adunarea Actionarilor. In cazul in care fondul nu se conformeaza, CNVM va solicita instantei sa dispuna convocarea, urmand sa santioneze si Consiliul de Administratie al societatii pentru nerespectarea obligatiilor.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv
Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv

Am asistat la un seminar care dorea sa familiarizeze cursantii cu fundamentele economiei si pietelor de capital, scopul declarat fiind ca acestia sa isi poata dobandi independenta financiara prin intermediul tranzactiilor Forex.

5 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus