SIF 1, obligat de CNVM sa convoace AGA privind soarta titlurilor detinute la BCR

CNVM a emis marti o ordonanta prin care obliga SIF Banat-Crisana (SIF1) sa convoace in maxim 45 de zile adunarea generala a actionarilor pentru a decide soarta pachetului de actiuni detinut la BCR.


Acesta este singurul SIF care nu a convocat inca actionarii pentru a supune votului lichidarea pachetului de 6% din actiunile BCR, in ciuda faptului ca se numara printre cele patru SIF-uri care au semnat un acord in acest sens, cu Erste Bank, actionarul majoritar al BCR.

Chiar si SIF Moldova, care alesese initial sa nu intre in schema, si-a chemat actionarii pentru a lua o decizie in acest sens. Acestia chiar au decis deja sa  solicite in continuare listarea BCR iar, daca nu se ajunge la niciun consens, sa analizeze modalitatea de vanzare a actiunilor detinute la banca.

SIF Banat Crisana are la dispozitie maxim 45 de zile pana cand trebuie sa convoace Adunarea Actionarilor. In cazul in care fondul nu se conformeaza, CNVM va solicita instantei sa dispuna convocarea, urmand sa santioneze si Consiliul de Administratie al societatii pentru nerespectarea obligatiilor.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?
E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?

Cu bursele la maxime istorice si revenirea apetitului de consum, multi ar putea considera ca este momentul ideal pentru o investitie in fonduri mutuale de actiuni. Dar care sunt perspectivele pe termen mediu?

27 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat
Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat

Suma colectata de Ministerul Finantelor pentru cele 3 emisuni de titluri de stat listate in aceasta luna la bursa a fost in scadere cu peste 100 milioane euro fata de oferta derulata in martie.

19 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Prea multi bani speculativi in ofertele publice
Prea multi bani speculativi in ofertele publice

In ciuda aparentei efervescente in momentul subscrierii, dupa listare cele doua oferte publice lansate in ultima vreme la bursa s-au pozitionat in apropierea pretului de inchidere, punand in discutie strategia intermediarilor.

13 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus