SIF 1, obligat de CNVM sa convoace AGA privind soarta titlurilor detinute la BCR

CNVM a emis marti o ordonanta prin care obliga SIF Banat-Crisana (SIF1) sa convoace in maxim 45 de zile adunarea generala a actionarilor pentru a decide soarta pachetului de actiuni detinut la BCR.


Acesta este singurul SIF care nu a convocat inca actionarii pentru a supune votului lichidarea pachetului de 6% din actiunile BCR, in ciuda faptului ca se numara printre cele patru SIF-uri care au semnat un acord in acest sens, cu Erste Bank, actionarul majoritar al BCR.

Chiar si SIF Moldova, care alesese initial sa nu intre in schema, si-a chemat actionarii pentru a lua o decizie in acest sens. Acestia chiar au decis deja sa  solicite in continuare listarea BCR iar, daca nu se ajunge la niciun consens, sa analizeze modalitatea de vanzare a actiunilor detinute la banca.

SIF Banat Crisana are la dispozitie maxim 45 de zile pana cand trebuie sa convoace Adunarea Actionarilor. In cazul in care fondul nu se conformeaza, CNVM va solicita instantei sa dispuna convocarea, urmand sa santioneze si Consiliul de Administratie al societatii pentru nerespectarea obligatiilor.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum se explica efervescenta bursei
Cum se explica efervescenta bursei

Un numar tot mai mare de emisiuni de actiuni si obligatiuni bat la poarta BVB in ultima vreme, maximele pre-criza financiara au fost depasite de catre indici, iar apetitul de risc e in crestere odata cu sperantele ca pandemia se va sfarsi in curand.

21 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus