Sfarsitul de trimestru ar putea aduce cresteri la bursa

Analistii KTD Invest vad cresteri la bursa in urmatoarele zile, generate de incercarea fondurilor de investitii de a-si “cosmetiza” portofoliile pe final de trimestru.

“Ca o consecinta a acestor manevre de cosmetizare, de regula bursele au usoare cresteri la nivelul indicilor in ultima saptamana din trimestru, trimestru destul de dificil pentru burse”, au subliniat analistii KTD Invest.


Incepand de saptamana viitoare, marile companii internationale vor incepe sa raportreze rezultatele financiare pe trimestrul III, iar in viziunea KTD Invest exista o probabilitate destul de mare ca acestea sa fie pe placul investitorilor.

In plus, piata bursiera globala vine dupa un doua luni nefavorabile, ceea ce reprezinta un motiv un plus pentru care este asteptata o evolutie pozitiva in urmatoarele zile, si chiar saptamani.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei
Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei

Ne vom confunta in perioada urmatoare cu o inflatie mai mare decat de obicei, in conditiile in care instrumentele de interventie ale bancilor centrale sunt limitate de gradul mare de indatorare din prezent. Cum ar trebui sa se protejeze micii investitori?

14 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum se explica efervescenta bursei
Cum se explica efervescenta bursei

Un numar tot mai mare de emisiuni de actiuni si obligatiuni bat la poarta BVB in ultima vreme, maximele pre-criza financiara au fost depasite de catre indici, iar apetitul de risc e in crestere odata cu sperantele ca pandemia se va sfarsi in curand.

21 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus