Sfarsitul de trimestru ar putea aduce cresteri la bursa

Analistii KTD Invest vad cresteri la bursa in urmatoarele zile, generate de incercarea fondurilor de investitii de a-si “cosmetiza” portofoliile pe final de trimestru.

“Ca o consecinta a acestor manevre de cosmetizare, de regula bursele au usoare cresteri la nivelul indicilor in ultima saptamana din trimestru, trimestru destul de dificil pentru burse”, au subliniat analistii KTD Invest.


Incepand de saptamana viitoare, marile companii internationale vor incepe sa raportreze rezultatele financiare pe trimestrul III, iar in viziunea KTD Invest exista o probabilitate destul de mare ca acestea sa fie pe placul investitorilor.

In plus, piata bursiera globala vine dupa un doua luni nefavorabile, ceea ce reprezinta un motiv un plus pentru care este asteptata o evolutie pozitiva in urmatoarele zile, si chiar saptamani.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?
E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?

Cu bursele la maxime istorice si revenirea apetitului de consum, multi ar putea considera ca este momentul ideal pentru o investitie in fonduri mutuale de actiuni. Dar care sunt perspectivele pe termen mediu?

27 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat
Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat

Suma colectata de Ministerul Finantelor pentru cele 3 emisuni de titluri de stat listate in aceasta luna la bursa a fost in scadere cu peste 100 milioane euro fata de oferta derulata in martie.

19 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Prea multi bani speculativi in ofertele publice
Prea multi bani speculativi in ofertele publice

In ciuda aparentei efervescente in momentul subscrierii, dupa listare cele doua oferte publice lansate in ultima vreme la bursa s-au pozitionat in apropierea pretului de inchidere, punand in discutie strategia intermediarilor.

13 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus