Seful Bursei explica avantajele listarii IMM-urilor

Pietele pentru IMM-uri nu pot aduce lichiditate mare, dar ofera capital si, totodata, transparenta, responsabilitate si guvernanta corporativa, sustine directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Ludwik Sobolewski. El a vorbit, in cadrul unei conferinte internationale, despre educatia financiara si despre guvernanta corporativa.

“Astazi, bursele de valori pot promova si mai mult guvernanta corporativa prin pietele pentru IMM-uri. Pentru bursele de valori poate fi dificil sa sprijine pietele pentru IMM-uri, deoarece astfel de piete sunt mici in termeni de lichiditate; ele reprezinta o provocare dificila pentru cei care doresc o depasire. Cu toate acestea, bursele care au decis sa creeze aceste piete au un rol foarte important”, a precizat Sobolewski prin inetrmediul unui comunicat

Directorul general al BVB a subliniat faptul ca principiile de guvernanta corporativa reprezinta unul dintre aspectele centrale ale pietelor de capital moderne. In acest context, Ludwik Sobolewski a explicat ca "implementarea modelului AeRO in Romania a demonstrat pe deplin adaptabilitatea pietei IMM-urilor la diverse realitati".

“Desi Romania si Polonia sunt similare avand in vedere ca ambele sunt tari din Europa Centrala si de Est care chiar impartasesc o parte a istoriei secolului XX, Romania are propriile sale probleme si provocari. Mai mult decat atat, in momentul in care am lansat AeRO, piata de capital din Romania a fost mult mai putin dezvoltata decat cea poloneza in momentul implementarii New Connect. Faptul ca si in aceste conditii dificile AeRO a fost adaptata cu succes demonstreaza ca acest model poate fi exportat pe alte piete externe”, a mai spus Ludwik Sobolewski.

Directorului general al BVB a participat la lucrarile Conferintei Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare de la Geneva.

Obiectivul acestei sesiuni la nivel inalt a fost identificarea problemelor cheie, a optiunilor de politica si alte considerente pentru mobilizarea investitiilor pentru dezvoltare durabila intr-o serie de domenii importante, inclusiv surse interne si externe de finantare, consolidarea parteneriatelor dintre surse externe si interne de finantare si de investitii si mecanisme inovatoare de finanatare pentru dezvoltare durabila.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Revolutia descultilor din piata de capital americana
Revolutia descultilor din piata de capital americana

Milioane de investitori de buzunar reuniti intr-un grup de discutii pe teme bursiere de pe Reddit (WallStreetBets) au reusit sa ingenuncheze in ianuarie mai multe fonduri speculative.

1 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

GHIDURI


Investitii in fonduri mutuale

Fondurile mutuale sau fondurile deschise de investitii atrag resurse financiare de la populatie si companii, pe care le investesc in diverse instrumente financiare, cum ar fi actiuni, obligatiuni sau titluri de stat. Atentie, fondurile nu ofera nici o garantie cu privire la recuperarea sumei investite, asa cum se intampla la depozitele bancare!&nbs

Investitii la bursa

Cum se deruleaza tranzactiile la bursa, cum se stabileste pretul pe actiune, care este tactica de cumparare sau vanzare in functie de riscul asumat cum se impart investitorii, cum se aleg actiunile si cum se interpreteaza indicatorii in Ghidul complet Investitii la Bursa.

Analiza fundamentala actiuni

Totul despre analiza fundamentala, cum citim documentele financiare, cum interpretam indicatorii bilantieri, cum analizam formarea profitului, cu ce indicatori evaluam actiunile in Ghidul Analiza fundamentala actiuni.

Inapoi sus