top banner

Seful Bursei explica avantajele listarii IMM-urilor

22 Aprilie 2015 | Autor: Conso

Pietele pentru IMM-uri nu pot aduce lichiditate mare, dar ofera capital si, totodata, transparenta, responsabilitate si guvernanta corporativa, sustine directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Ludwik Sobolewski. El a vorbit, in cadrul unei conferinte internationale, despre educatia financiara si despre guvernanta corporativa.
“Astazi, bursele de valori pot promova si mai mult guvernanta corporativa prin pietele pentru IMM-uri. Pentru bursele de valori poate fi dificil sa sprijine pietele pentru IMM-uri, deoarece astfel de piete sunt mici in termeni de lichiditate; ele reprezinta o provocare dificila pentru cei care doresc o depasire. Cu toate acestea, bursele care au decis sa creeze aceste piete au un rol foarte important”, a precizat Sobolewski prin inetrmediul unui comunicat
Directorul general al BVB a subliniat faptul ca principiile de guvernanta corporativa reprezinta unul dintre aspectele centrale ale pietelor de capital moderne. In acest context, Ludwik Sobolewski a explicat ca "implementarea modelului AeRO in Romania a demonstrat pe deplin adaptabilitatea pietei IMM-urilor la diverse realitati".
“Desi Romania si Polonia sunt similare avand in vedere ca ambele sunt tari din Europa Centrala si de Est care chiar impartasesc o parte a istoriei secolului XX, Romania are propriile sale probleme si provocari. Mai mult decat atat, in momentul in care am lansat AeRO, piata de capital din Romania a fost mult mai putin dezvoltata decat cea poloneza in momentul implementarii New Connect. Faptul ca si in aceste conditii dificile AeRO a fost adaptata cu succes demonstreaza ca acest model poate fi exportat pe alte piete externe”, a mai spus Ludwik Sobolewski.
Directorului general al BVB a participat la lucrarile Conferintei Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare de la Geneva.
Obiectivul acestei sesiuni la nivel inalt a fost identificarea problemelor cheie, a optiunilor de politica si alte considerente pentru mobilizarea investitiilor pentru dezvoltare durabila intr-o serie de domenii importante, inclusiv surse interne si externe de finantare, consolidarea parteneriatelor dintre surse externe si interne de finantare si de investitii si mecanisme inovatoare de finanatare pentru dezvoltare durabila.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Increderea investitorilor in obligatiuni listate mai primeste o lovitura

Increderea investitorilor in obligatiuni listate mai primeste o lovitura

Dupa Vivre Deco, Nemo Express, Qualis Properties a venit randul detinatorilor obligatunilor Elefant sa tremure la gandul restituirii principalului.

06 Feb 2024 | Investitii
Cum am ratat o investitie profitabila recomandata de „Premierul Ciolacu”

Cum am ratat o investitie profitabila recomandata de „Premierul Ciolacu”

Sub pretextul intermedierii unor investitii in branduri de rezonanta pe plan local, de exemplu Enel sau Hidroelectrica, pe retelele sociale prolifereaza tot soiul de inselatorii care folosesc inclusiv imaginea Primului Ministru.

02 Feb 2024 | Investitii
Fondurile de obligatiuni in valuta incep sa recupereze pierderile

Fondurile de obligatiuni in valuta incep sa recupereze pierderile

Cresterea dobanzilor in zona euro si in SUA si scaderea cotatiilor obligatiunilor in ultimii ani au provocat pierderi sau cresteri real negative pentru investitorii in fondurile de obligatiuni, dar lucrurile se pot schimba odata cu politica monetara.

09 Ian 2024 | Investitii
Cum ne-au surprins pietele financiare in 2023 si ce poate urma

Cum ne-au surprins pietele financiare in 2023 si ce poate urma

Cresterea bursei, ieftinirea energiei, scaderea dobanzilor in lei si cresterea celor in euro, tentativele de inasprire a fiscalitatii au fost surprizele anului iar 2024 se anunta la fel de interesant.

27 Dec 2023 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul