top banner

Brokerii avertizeaza ca volatilitatea la bursa va fi crescuta in urmatoarele 2 saptamani

09 Mai 2011 | Autor: Conso

Urmatoarele 2 saptamani vor aduce o volatilitate ridicata in piata, fiind perioada datelor ex-dividend si a raportarilor financiare pe primul trimestru din 2011, potrivit brokerilor de la Intercapital.
“Cu exceptia Fondului Proprietatea, este posibil ca volumele sa ramana mai mici, investitorii putand astepta sa se stabileasca preturile dupa data ex-dividend si sa fle situatia economica atat a emitentilor cat si in ansamblu pe primele trei luni ale anului 2011”, precizeaza Daniela Ropota, analist financiar la Intercapital Invest.
Valoarea totala tranzactionata cu actiuni in cursul saptamanii anterioare s-a ridicat la 172 milioane lei, valoare cu 60% mai mare fata de cea aferenta saptamanii precedente.
Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile Fondul Proprietatea (FP) in valoare de 63,36 milioane lei. Urmatoarele actiuni preferate de investitori au fost SIF Moldova (SIF2) si SIF Oltenia (SIF2) cu peste 14 milioane lei fiecare, dar si Banca Transilvania (TLV) cu 12,47 milioane lei
Cea mai mare crestere, de 11,55%, s-a inregistrat pe titlurile Armatura (ARM), fiind urmata de cele inregistrate pe titlurile Prefab (PREH) si Grupul Industrial Electrocontact (ECT), cu un avans de 7,55%, respectiv de 6,08%.
Pe de alta parte, cea mai mare scadere s-a inregistrat pe titlurile VAE Apcarom (APC), de 30%, aceasta fiind urmata de cele inregistrate pe titlurile Electroarges (ELGS) si Contor Group (CGC), de aproape 26% si 22%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Portofoliile de obligatiuni ne scutesc de surprize neplacute

Portofoliile de obligatiuni ne scutesc de surprize neplacute

Cum marea majoritate a obligatiunilor corporative sunt negarantate, cine cumpara doar cu ochii la dobanzile mai mari decat in cazul depozitelor poate avea si surprize neplacute.

21 Noi 2022 | Investitii
Piata cryptoactivelor cunoaste un nou scandal de amploare

Piata cryptoactivelor cunoaste un nou scandal de amploare

Implozia cotatiilor tokenului FTX, una dintre cele mai mari platforme de tranzactionare crypto din lume, a lasat in urma investitori faliti si dezvaluiri socante despre legaturile cu lumea politicii, afacerilor si media.

18 Noi 2022 | Investitii
Inflatia are si parti bune, depinde din ce unghi e privita

Inflatia are si parti bune, depinde din ce unghi e privita

Efectele majorarii preturilor aduc vesti proaste, cum sunt cresterea cheltuielilor de subzistenta pentru cei cu venituri mici, scumpirea creditelor pentru debitori, dar si unele bune, pentru cei cu bani mai multi, cum sunt ieftinirea actiunilor si imobiliarelor.

27 Oct 2022 | Investitii
Bursa, economia, piata imobiliara merg in pasi diferiti

Bursa, economia, piata imobiliara merg in pasi diferiti

Daca bursa anticipeaza o recesiune, piata imobiliara va reactiona cu intarziere astfel incat mai intai vom vedea actiunile corectandu-se, dupa un an sau mai mult vom afla ca PIB-ul a incetinit sau scade si abia dupa alti 1-2 ani vom putea cumpara proprietati mai ieftine.

17 Oct 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul