top banner

Brokerii avertizeaza ca volatilitatea la bursa va fi crescuta in urmatoarele 2 saptamani

09 Mai 2011 | Autor: Conso

Urmatoarele 2 saptamani vor aduce o volatilitate ridicata in piata, fiind perioada datelor ex-dividend si a raportarilor financiare pe primul trimestru din 2011, potrivit brokerilor de la Intercapital.
“Cu exceptia Fondului Proprietatea, este posibil ca volumele sa ramana mai mici, investitorii putand astepta sa se stabileasca preturile dupa data ex-dividend si sa fle situatia economica atat a emitentilor cat si in ansamblu pe primele trei luni ale anului 2011”, precizeaza Daniela Ropota, analist financiar la Intercapital Invest.
Valoarea totala tranzactionata cu actiuni in cursul saptamanii anterioare s-a ridicat la 172 milioane lei, valoare cu 60% mai mare fata de cea aferenta saptamanii precedente.
Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile Fondul Proprietatea (FP) in valoare de 63,36 milioane lei. Urmatoarele actiuni preferate de investitori au fost SIF Moldova (SIF2) si SIF Oltenia (SIF2) cu peste 14 milioane lei fiecare, dar si Banca Transilvania (TLV) cu 12,47 milioane lei
Cea mai mare crestere, de 11,55%, s-a inregistrat pe titlurile Armatura (ARM), fiind urmata de cele inregistrate pe titlurile Prefab (PREH) si Grupul Industrial Electrocontact (ECT), cu un avans de 7,55%, respectiv de 6,08%.
Pe de alta parte, cea mai mare scadere s-a inregistrat pe titlurile VAE Apcarom (APC), de 30%, aceasta fiind urmata de cele inregistrate pe titlurile Electroarges (ELGS) si Contor Group (CGC), de aproape 26% si 22%.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Mai multe actiuni pentru piata locala la Hidroelectrica

Mai multe actiuni pentru piata locala la Hidroelectrica

ASF a decis sa modifice regulamentul care viza procentul de actiuni ce pot fi alocate in vederea unei listari duale in strainatate in cadrul ofertelor publice ale companiilor locale.

05 Mai 2022 | Investitii
Cat de benefica este noua filosofie fiscala pentru investitorii individuali?

Cat de benefica este noua filosofie fiscala pentru investitorii individuali?

Incepand de anul viitor, impozitarea castigurilor din piata de capital se va face la sursa cu 1% sau 3%, in functie de perioada detinerii, iar pierderile nu vor mai fi deduse, ca pana acum.

27 Apr 2022 | Investitii
Ce invatam din declinul bursier al UiPath?

Ce invatam din declinul bursier al UiPath?

Sa pierzi aproape trei sferturi din valoarea unui plasament in actiuni este o intamplare trista, dar care poate fi convertita intr-o experienta de viata utila.

14 Apr 2022 | Investitii
Tin dividendele pasul cu inflatia?

Tin dividendele pasul cu inflatia?

Sezonul dividendelor debuteaza la BVB intr-o nota moderata, avem rare ocazii cand randamentul se apropie de rata inflatiei si multe majorari de capital cu actiuni gratuite, semn ca emitentii tin bine cash-ul intr-o perioada dominata de incertitudini.

24 Mar 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul