Brokerii avertizeaza ca volatilitatea la bursa va fi crescuta in urmatoarele 2 saptamani

Urmatoarele 2 saptamani vor aduce o volatilitate ridicata in piata, fiind perioada datelor ex-dividend si a raportarilor financiare pe primul trimestru din 2011, potrivit brokerilor de la Intercapital
.

“Cu exceptia Fondului Proprietatea, este posibil ca volumele sa ramana mai mici, investitorii putand astepta sa se stabileasca preturile dupa data ex-dividend si sa fle situatia economica atat a emitentilor cat si in ansamblu pe primele trei luni ale anului 2011”, precizeaza Daniela Ropota, analist financiar la Intercapital Invest.

Valoarea totala tranzactionata cu actiuni in cursul saptamanii anterioare s-a ridicat la 172 milioane lei, valoare cu 60% mai mare fata de cea aferenta saptamanii precedente.

Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile Fondul Proprietatea (FP) in valoare de 63,36 milioane lei. Urmatoarele actiuni preferate de investitori au fost SIF Moldova (SIF2) si SIF Oltenia (SIF2) cu peste 14 milioane lei fiecare, dar si Banca Transilvania (TLV) cu 12,47 milioane lei

Cea mai mare crestere, de 11,55%, s-a inregistrat pe titlurile Armatura (ARM), fiind urmata de cele inregistrate pe titlurile Prefab (PREH) si Grupul Industrial Electrocontact (ECT), cu un avans de 7,55%, respectiv de 6,08%.

Pe de alta parte, cea mai mare scadere s-a inregistrat pe titlurile VAE Apcarom (APC), de 30%, aceasta fiind urmata de cele inregistrate pe titlurile Electroarges (ELGS) si Contor Group (CGC), de aproape 26% si 22%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum se explica efervescenta bursei
Cum se explica efervescenta bursei

Un numar tot mai mare de emisiuni de actiuni si obligatiuni bat la poarta BVB in ultima vreme, maximele pre-criza financiara au fost depasite de catre indici, iar apetitul de risc e in crestere odata cu sperantele ca pandemia se va sfarsi in curand.

21 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus