top banner

Brokerii avertizeaza ca volatilitatea la bursa va fi crescuta in urmatoarele 2 saptamani

09 Mai 2011 | Autor: Conso

Urmatoarele 2 saptamani vor aduce o volatilitate ridicata in piata, fiind perioada datelor ex-dividend si a raportarilor financiare pe primul trimestru din 2011, potrivit brokerilor de la Intercapital.
“Cu exceptia Fondului Proprietatea, este posibil ca volumele sa ramana mai mici, investitorii putand astepta sa se stabileasca preturile dupa data ex-dividend si sa fle situatia economica atat a emitentilor cat si in ansamblu pe primele trei luni ale anului 2011”, precizeaza Daniela Ropota, analist financiar la Intercapital Invest.
Valoarea totala tranzactionata cu actiuni in cursul saptamanii anterioare s-a ridicat la 172 milioane lei, valoare cu 60% mai mare fata de cea aferenta saptamanii precedente.
Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile Fondul Proprietatea (FP) in valoare de 63,36 milioane lei. Urmatoarele actiuni preferate de investitori au fost SIF Moldova (SIF2) si SIF Oltenia (SIF2) cu peste 14 milioane lei fiecare, dar si Banca Transilvania (TLV) cu 12,47 milioane lei
Cea mai mare crestere, de 11,55%, s-a inregistrat pe titlurile Armatura (ARM), fiind urmata de cele inregistrate pe titlurile Prefab (PREH) si Grupul Industrial Electrocontact (ECT), cu un avans de 7,55%, respectiv de 6,08%.
Pe de alta parte, cea mai mare scadere s-a inregistrat pe titlurile VAE Apcarom (APC), de 30%, aceasta fiind urmata de cele inregistrate pe titlurile Electroarges (ELGS) si Contor Group (CGC), de aproape 26% si 22%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Cum reactionam in fata “maximelor istorice”

Cum reactionam in fata “maximelor istorice”

Bursa de Valori a atins saptamana trecuta un nou maxim istoric, un pretext nimerit sa ne intrebam care ar fi atitudinea recomandata in fata acestui nou reper si ce ar putea urma.

12 Sep 2023 | Investitii
Investitorii in actiuni BVB au fost marii castigatori ai listarii Hidroelectrica

Investitorii in actiuni BVB au fost marii castigatori ai listarii Hidroelectrica

In prima jumatate a lunii august, media tranzactiilor cu actiunile H20 a reprezentat 37% din media tranzactiilor cu actiuni la BVB, pondere care explica pariul facut din timp pe cresterea cotatiilor actiunilor bursei, in calitate de emitent.

17 Aug 2023 | Investitii
Bursa se poate transforma intr-o afacere pe termen lung

Bursa se poate transforma intr-o afacere pe termen lung

Noile planuri de impozitare a castigurilor si dividendelor obtinute din investitiile bursiere pot reduce speculatiile dar si lichiditatea. De ce n-am aflat aceste lucruri inainte de IPO-ul Hidroelectrica?

03 Aug 2023 | Investitii
De ce au revenit pe crestere bursele in 2023?

De ce au revenit pe crestere bursele in 2023?

Desi economiile nu cunosteau o perioada de revenire, ba dimpotriva, iar dobanzile se mentineau ridicate, bursele au inversat trendul de scadere si au oferit profituri nesperate celor care au avut nervii tari.

26 Iul 2023 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul