top banner

Brokerii avertizeaza ca volatilitatea la bursa va fi crescuta in urmatoarele 2 saptamani

09 Mai 2011 | Autor: Conso

Urmatoarele 2 saptamani vor aduce o volatilitate ridicata in piata, fiind perioada datelor ex-dividend si a raportarilor financiare pe primul trimestru din 2011, potrivit brokerilor de la Intercapital.
“Cu exceptia Fondului Proprietatea, este posibil ca volumele sa ramana mai mici, investitorii putand astepta sa se stabileasca preturile dupa data ex-dividend si sa fle situatia economica atat a emitentilor cat si in ansamblu pe primele trei luni ale anului 2011”, precizeaza Daniela Ropota, analist financiar la Intercapital Invest.
Valoarea totala tranzactionata cu actiuni in cursul saptamanii anterioare s-a ridicat la 172 milioane lei, valoare cu 60% mai mare fata de cea aferenta saptamanii precedente.
Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile Fondul Proprietatea (FP) in valoare de 63,36 milioane lei. Urmatoarele actiuni preferate de investitori au fost SIF Moldova (SIF2) si SIF Oltenia (SIF2) cu peste 14 milioane lei fiecare, dar si Banca Transilvania (TLV) cu 12,47 milioane lei
Cea mai mare crestere, de 11,55%, s-a inregistrat pe titlurile Armatura (ARM), fiind urmata de cele inregistrate pe titlurile Prefab (PREH) si Grupul Industrial Electrocontact (ECT), cu un avans de 7,55%, respectiv de 6,08%.
Pe de alta parte, cea mai mare scadere s-a inregistrat pe titlurile VAE Apcarom (APC), de 30%, aceasta fiind urmata de cele inregistrate pe titlurile Electroarges (ELGS) si Contor Group (CGC), de aproape 26% si 22%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din sectoare diverse de activitate: OMV Petrom, Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Digi Communications, Transgaz, Banca Transilvania, Electrica, BRD – Groupe Societe Generale, One United Properties, Medlife, Transport Trade Services, Transelectrica, Teraplast, Aquila Part Prod Com, Purcari Wineries – acestea sunt doar o parte dintre ele. Performantele actiunilor acestor companii pot fi o idee buna pentru o parte din economiile oricrei persoane sau companii.

18 Apr 2024 | Investitii
Companiile din energie nu mai sunt un Eldorado al dividendelor

Companiile din energie nu mai sunt un Eldorado al dividendelor

Cresterea agresiva a cotatiilor din ultimul an si dinamica mai modesta a profiturilor au redus randamentul la dividend pentru actiunile listate sub cel al depozitelor la termen in mai multe cazuri.

28 Mar 2024 | Investitii
Cum au pierdut investitorii de la BVB din afacerea Rosia Montana

Cum au pierdut investitorii de la BVB din afacerea Rosia Montana

Deznodamantul din procesul intentat statului roman de Gabriel Resources a oferit ocazia unor speculatii pe piata bursiera atat in Canada cat si in Romania.

12 Mar 2024 | Investitii
Bulele anului 2024 se pot sparge cu mult zgomot in 2025

Bulele anului 2024 se pot sparge cu mult zgomot in 2025

Gradul de supraevaluare al actiunilor de top din SUA, bursa care da tonul pietelor de capital globale, depaseste nivelul premergator spargerii bulei dotcom.

01 Mar 2024 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul