Revin corectiile pe bursa de la Bucuresti

Dupa aproape 3 saptamani in care cresterile incepusera sa puna stapanire pe bursa, vineri, corectiile au revenit in forta. Principale burse internationale au trecut pe rosu.


BET a inregistrat vineri o pierdere de 1,7%, in conditiile in care sedinta de ieri a inchis doar cu o usoara scadere.

Avand in vedere insa, ca la finele saptamanii, principalele burse ale lumii au fost cuprinse de corectii substantiale, scaderile s-ar putea adanci pe bursa de la Bucuresti in prima parte a saptamanii viitoare, avertizeaza brokerii.

ATX, indicele austriac scadea cu peste 3%, iar cel englez, FTSE100 cu aproape 2,6%. Pe de alta parte, DAX (Germania) prezenta o reducere de aproape 1%. Si bursele americane consemnau pierderi de 1-2%, in primele ore de tranzactionare a sedintei de tranzactionare de vineri.

“Anuntul facut in a doua parte a zilei (nr – privind datele muncii in SUA) nu a facut decat sa confirme temerile investitorilor si a dus la accelerarea corectiilor ducand preturile actiunilor catre minimele zilei in inchiderea sedintei. Probabil situatia acesta va continua si in sedintele urmatoare, preturile avand in cotinuare o evolutie foarte volatila si fata o tendinta clara, semn ca investitorii sunt in continuare indecisi ei nestiind ce pozitie sa adopte”, atrag atentia brokerii de la Intercapital Invest.

La nivel de saptamana insa, indicele celor mai lichide 10 actiuni de la Bursa de la Bucuresti a consemnat o crestere de peste 2%

BRD a inchis saptamana in crestere cu 7%, dupa ce actionarul majoritar, Societe Generale a intrat masiv la cumparare. Pretul actiunii a depasit din nou 12 lei, dupa mai bine de 3 saptamani cand coborase chiar si sub 11 lei pe actiune.

Pe de alta parte, Transgaz, a revenit sub 200 lei, pretul de inchidere de vineri al actiunii fiind de 199 lei. Cu toate acestea, actiunea a reusit o crestere usoara, de 1% in ultimele 5 zile de tranzactionare. Compania urmeaza sa publice rezultatele financiare aferente primului semestru din 2011 peste o saptamana.

Si titlurile Petrom s-au scumpit in ultima saptamana, cu 3,3%, pana la 0,325 lei pentru o actiune.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus