Revin corectiile pe bursa de la Bucuresti

Dupa aproape 3 saptamani in care cresterile incepusera sa puna stapanire pe bursa, vineri, corectiile au revenit in forta. Principale burse internationale au trecut pe rosu.


BET a inregistrat vineri o pierdere de 1,7%, in conditiile in care sedinta de ieri a inchis doar cu o usoara scadere.

Avand in vedere insa, ca la finele saptamanii, principalele burse ale lumii au fost cuprinse de corectii substantiale, scaderile s-ar putea adanci pe bursa de la Bucuresti in prima parte a saptamanii viitoare, avertizeaza brokerii.

ATX, indicele austriac scadea cu peste 3%, iar cel englez, FTSE100 cu aproape 2,6%. Pe de alta parte, DAX (Germania) prezenta o reducere de aproape 1%. Si bursele americane consemnau pierderi de 1-2%, in primele ore de tranzactionare a sedintei de tranzactionare de vineri.

“Anuntul facut in a doua parte a zilei (nr – privind datele muncii in SUA) nu a facut decat sa confirme temerile investitorilor si a dus la accelerarea corectiilor ducand preturile actiunilor catre minimele zilei in inchiderea sedintei. Probabil situatia acesta va continua si in sedintele urmatoare, preturile avand in cotinuare o evolutie foarte volatila si fata o tendinta clara, semn ca investitorii sunt in continuare indecisi ei nestiind ce pozitie sa adopte”, atrag atentia brokerii de la Intercapital Invest.

La nivel de saptamana insa, indicele celor mai lichide 10 actiuni de la Bursa de la Bucuresti a consemnat o crestere de peste 2%

BRD a inchis saptamana in crestere cu 7%, dupa ce actionarul majoritar, Societe Generale a intrat masiv la cumparare. Pretul actiunii a depasit din nou 12 lei, dupa mai bine de 3 saptamani cand coborase chiar si sub 11 lei pe actiune.

Pe de alta parte, Transgaz, a revenit sub 200 lei, pretul de inchidere de vineri al actiunii fiind de 199 lei. Cu toate acestea, actiunea a reusit o crestere usoara, de 1% in ultimele 5 zile de tranzactionare. Compania urmeaza sa publice rezultatele financiare aferente primului semestru din 2011 peste o saptamana.

Si titlurile Petrom s-au scumpit in ultima saptamana, cu 3,3%, pana la 0,325 lei pentru o actiune.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni
Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni "vechi"

Cresterea inflatiei a fortat in ultima vreme Ministerul Finantelor sa se imprumute mai scump de la banci si populatie. Este o veste buna pentru cei care vor cumpara noile obligatiuni dar una nefericita pentru cei care detin deja unele mai vechi.

15 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni
Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni

Desi la finalul lunii iunie, plasamentul privat cu actiunile Appraisal&Valuation se inchidea cu succes, actiunile fiind suprasubscrise de peste 4 ori, la inceputul lunii septembrie listarea la bursa aducea o corectie cu 24% din prima zi.

7 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate
Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate

Modul in care vor evolua cotatiile unor companii listate la bursa dupa publicarea rezultatelor financiare este mai mereu o buna ocazie pentru speculatii. Insa pariul se poate dovedi riscant, existand posibilitatea ca lucrurile sa nu iasa asa cum ne doream.

19 August 2021 | Investitii (fonduri + burse)

E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?
E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?

Cu bursele la maxime istorice si revenirea apetitului de consum, multi ar putea considera ca este momentul ideal pentru o investitie in fonduri mutuale de actiuni. Dar care sunt perspectivele pe termen mediu?

27 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus