top banner

Revin corectiile pe bursa de la Bucuresti

02 Septembrie 2011 | Autor: Conso

Dupa aproape 3 saptamani in care cresterile incepusera sa puna stapanire pe bursa, vineri, corectiile au revenit in forta. Principale burse internationale au trecut pe rosu.
BET a inregistrat vineri o pierdere de 1,7%, in conditiile in care sedinta de ieri a inchis doar cu o usoara scadere.
Avand in vedere insa, ca la finele saptamanii, principalele burse ale lumii au fost cuprinse de corectii substantiale, scaderile s-ar putea adanci pe bursa de la Bucuresti in prima parte a saptamanii viitoare, avertizeaza brokerii.
ATX, indicele austriac scadea cu peste 3%, iar cel englez, FTSE100 cu aproape 2,6%. Pe de alta parte, DAX (Germania) prezenta o reducere de aproape 1%. Si bursele americane consemnau pierderi de 1-2%, in primele ore de tranzactionare a sedintei de tranzactionare de vineri.
“Anuntul facut in a doua parte a zilei (nr – privind datele muncii in SUA) nu a facut decat sa confirme temerile investitorilor si a dus la accelerarea corectiilor ducand preturile actiunilor catre minimele zilei in inchiderea sedintei. Probabil situatia acesta va continua si in sedintele urmatoare, preturile avand in cotinuare o evolutie foarte volatila si fata o tendinta clara, semn ca investitorii sunt in continuare indecisi ei nestiind ce pozitie sa adopte”, atrag atentia brokerii de la Intercapital Invest.
La nivel de saptamana insa, indicele celor mai lichide 10 actiuni de la Bursa de la Bucuresti a consemnat o crestere de peste 2%
BRD a inchis saptamana in crestere cu 7%, dupa ce actionarul majoritar, Societe Generale a intrat masiv la cumparare. Pretul actiunii a depasit din nou 12 lei, dupa mai bine de 3 saptamani cand coborase chiar si sub 11 lei pe actiune.
Pe de alta parte, Transgaz, a revenit sub 200 lei, pretul de inchidere de vineri al actiunii fiind de 199 lei. Cu toate acestea, actiunea a reusit o crestere usoara, de 1% in ultimele 5 zile de tranzactionare. Compania urmeaza sa publice rezultatele financiare aferente primului semestru din 2011 peste o saptamana.
Si titlurile Petrom s-au scumpit in ultima saptamana, cu 3,3%, pana la 0,325 lei pentru o actiune.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Increderea investitorilor in obligatiuni listate mai primeste o lovitura

Increderea investitorilor in obligatiuni listate mai primeste o lovitura

Dupa Vivre Deco, Nemo Express, Qualis Properties a venit randul detinatorilor obligatunilor Elefant sa tremure la gandul restituirii principalului.

06 Feb 2024 | Investitii
Cum am ratat o investitie profitabila recomandata de „Premierul Ciolacu”

Cum am ratat o investitie profitabila recomandata de „Premierul Ciolacu”

Sub pretextul intermedierii unor investitii in branduri de rezonanta pe plan local, de exemplu Enel sau Hidroelectrica, pe retelele sociale prolifereaza tot soiul de inselatorii care folosesc inclusiv imaginea Primului Ministru.

02 Feb 2024 | Investitii
Fondurile de obligatiuni in valuta incep sa recupereze pierderile

Fondurile de obligatiuni in valuta incep sa recupereze pierderile

Cresterea dobanzilor in zona euro si in SUA si scaderea cotatiilor obligatiunilor in ultimii ani au provocat pierderi sau cresteri real negative pentru investitorii in fondurile de obligatiuni, dar lucrurile se pot schimba odata cu politica monetara.

09 Ian 2024 | Investitii
Cum ne-au surprins pietele financiare in 2023 si ce poate urma

Cum ne-au surprins pietele financiare in 2023 si ce poate urma

Cresterea bursei, ieftinirea energiei, scaderea dobanzilor in lei si cresterea celor in euro, tentativele de inasprire a fiscalitatii au fost surprizele anului iar 2024 se anunta la fel de interesant.

27 Dec 2023 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul