Revin corectiile pe bursa de la Bucuresti

Dupa aproape 3 saptamani in care cresterile incepusera sa puna stapanire pe bursa, vineri, corectiile au revenit in forta. Principale burse internationale au trecut pe rosu.


BET a inregistrat vineri o pierdere de 1,7%, in conditiile in care sedinta de ieri a inchis doar cu o usoara scadere.

Avand in vedere insa, ca la finele saptamanii, principalele burse ale lumii au fost cuprinse de corectii substantiale, scaderile s-ar putea adanci pe bursa de la Bucuresti in prima parte a saptamanii viitoare, avertizeaza brokerii.

ATX, indicele austriac scadea cu peste 3%, iar cel englez, FTSE100 cu aproape 2,6%. Pe de alta parte, DAX (Germania) prezenta o reducere de aproape 1%. Si bursele americane consemnau pierderi de 1-2%, in primele ore de tranzactionare a sedintei de tranzactionare de vineri.

“Anuntul facut in a doua parte a zilei (nr – privind datele muncii in SUA) nu a facut decat sa confirme temerile investitorilor si a dus la accelerarea corectiilor ducand preturile actiunilor catre minimele zilei in inchiderea sedintei. Probabil situatia acesta va continua si in sedintele urmatoare, preturile avand in cotinuare o evolutie foarte volatila si fata o tendinta clara, semn ca investitorii sunt in continuare indecisi ei nestiind ce pozitie sa adopte”, atrag atentia brokerii de la Intercapital Invest.

La nivel de saptamana insa, indicele celor mai lichide 10 actiuni de la Bursa de la Bucuresti a consemnat o crestere de peste 2%

BRD a inchis saptamana in crestere cu 7%, dupa ce actionarul majoritar, Societe Generale a intrat masiv la cumparare. Pretul actiunii a depasit din nou 12 lei, dupa mai bine de 3 saptamani cand coborase chiar si sub 11 lei pe actiune.

Pe de alta parte, Transgaz, a revenit sub 200 lei, pretul de inchidere de vineri al actiunii fiind de 199 lei. Cu toate acestea, actiunea a reusit o crestere usoara, de 1% in ultimele 5 zile de tranzactionare. Compania urmeaza sa publice rezultatele financiare aferente primului semestru din 2011 peste o saptamana.

Si titlurile Petrom s-au scumpit in ultima saptamana, cu 3,3%, pana la 0,325 lei pentru o actiune.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

SONDAJ CONSO

Parerea ta conteaza!


Samsung Galaxy Tab

Dorim sa stim parerea ta despre serviciile oferite de Conso.

Participa la un scurt sondaj si vei fi automat inscris intr-o tragere la sorti.
Marele premiu: o tableta Samsung Galaxy Tab S5e.

Particip la sondaj Detalii sondaj

ALTE ARTICOLE - Investitii


Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv
Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv

Am asistat la un seminar care dorea sa familiarizeze cursantii cu fundamentele economiei si pietelor de capital, scopul declarat fiind ca acestia sa isi poata dobandi independenta financiara prin intermediul tranzactiilor Forex.

5 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus