Profitul Petrom a scazut in primul trimestru al anului

Profitul inregistrat de Petrom inainte de plata dobanzilor si taxelor a scazut in primul trimestru la 1,58 miliarde lei, cu 12% comparativ cu aceeasi perioada din 2012.


De asemenea, profitul EBIT CCA excluzand elementele speciale s-a redus cu 4%, pana la 1,57 miliarde lei. In schimb, profitul net CCA atribuibil actionarilor excluzand elementele speciale a crescut cu 5%, pana la nivelul de 1,32 miliarde lei.

Gradul de indatorare a continuat sa se imbunatateasca pana la nivelul de 4% la finalul trimestrului I din 2013. Productia zilnica in E&P s-a intensificat dar vanzarile de gaze au fost mai scazute, din cauza vremii  mai calduroase.

Marjele de rafinare s-au imbunatatit comparativ cu primele 3 luni ale anului trecut, insa volumele vanzarilor din marketinG se afla inca sub presiune.

“Mergand mai departe, vom continua programul semnificativ de investitii anuale ce depaseste un miliard de euro, necesar pentru mentinerea unei performante durabile, ceea ce ne va permite sa sustinem potentiale oportunitati de crestere in activitatea de explorare si productie din Marea Neagra”, a precizat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus