Profitul Petrom a scazut in primul trimestru al anului

Profitul inregistrat de Petrom inainte de plata dobanzilor si taxelor a scazut in primul trimestru la 1,58 miliarde lei, cu 12% comparativ cu aceeasi perioada din 2012.


De asemenea, profitul EBIT CCA excluzand elementele speciale s-a redus cu 4%, pana la 1,57 miliarde lei. In schimb, profitul net CCA atribuibil actionarilor excluzand elementele speciale a crescut cu 5%, pana la nivelul de 1,32 miliarde lei.

Gradul de indatorare a continuat sa se imbunatateasca pana la nivelul de 4% la finalul trimestrului I din 2013. Productia zilnica in E&P s-a intensificat dar vanzarile de gaze au fost mai scazute, din cauza vremii  mai calduroase.

Marjele de rafinare s-au imbunatatit comparativ cu primele 3 luni ale anului trecut, insa volumele vanzarilor din marketinG se afla inca sub presiune.

“Mergand mai departe, vom continua programul semnificativ de investitii anuale ce depaseste un miliard de euro, necesar pentru mentinerea unei performante durabile, ceea ce ne va permite sa sustinem potentiale oportunitati de crestere in activitatea de explorare si productie din Marea Neagra”, a precizat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni
Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni "vechi"

Cresterea inflatiei a fortat in ultima vreme Ministerul Finantelor sa se imprumute mai scump de la banci si populatie. Este o veste buna pentru cei care vor cumpara noile obligatiuni dar una nefericita pentru cei care detin deja unele mai vechi.

15 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni
Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni

Desi la finalul lunii iunie, plasamentul privat cu actiunile Appraisal&Valuation se inchidea cu succes, actiunile fiind suprasubscrise de peste 4 ori, la inceputul lunii septembrie listarea la bursa aducea o corectie cu 24% din prima zi.

7 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate
Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate

Modul in care vor evolua cotatiile unor companii listate la bursa dupa publicarea rezultatelor financiare este mai mereu o buna ocazie pentru speculatii. Insa pariul se poate dovedi riscant, existand posibilitatea ca lucrurile sa nu iasa asa cum ne doream.

19 August 2021 | Investitii (fonduri + burse)

E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?
E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?

Cu bursele la maxime istorice si revenirea apetitului de consum, multi ar putea considera ca este momentul ideal pentru o investitie in fonduri mutuale de actiuni. Dar care sunt perspectivele pe termen mediu?

27 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus