Profitul Petrom a scazut in primul trimestru al anului

Profitul inregistrat de Petrom inainte de plata dobanzilor si taxelor a scazut in primul trimestru la 1,58 miliarde lei, cu 12% comparativ cu aceeasi perioada din 2012.


De asemenea, profitul EBIT CCA excluzand elementele speciale s-a redus cu 4%, pana la 1,57 miliarde lei. In schimb, profitul net CCA atribuibil actionarilor excluzand elementele speciale a crescut cu 5%, pana la nivelul de 1,32 miliarde lei.

Gradul de indatorare a continuat sa se imbunatateasca pana la nivelul de 4% la finalul trimestrului I din 2013. Productia zilnica in E&P s-a intensificat dar vanzarile de gaze au fost mai scazute, din cauza vremii  mai calduroase.

Marjele de rafinare s-au imbunatatit comparativ cu primele 3 luni ale anului trecut, insa volumele vanzarilor din marketinG se afla inca sub presiune.

“Mergand mai departe, vom continua programul semnificativ de investitii anuale ce depaseste un miliard de euro, necesar pentru mentinerea unei performante durabile, ceea ce ne va permite sa sustinem potentiale oportunitati de crestere in activitatea de explorare si productie din Marea Neagra”, a precizat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?
Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?

In 2021 reteta de succes la bursa a inclus ca ingrediente plasamentul privat, listarea la bursa si un profit urias asigurat inca din prima zi. Se poate permanentiza acest model sau asistam doar la exceptii bine popularizate?

8 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus