Profit istoric pentru Romgaz: 100 milioane euro in 6 luni

Compania producatoare de gaze, Romgaz, si-a dublat castigurile in primul semestru al anului, si a ajuns la un profit net de 488 milioane lei (116 milioane euro), conform ZF.ro.

Conform datelor financiare, profitul obtinut in primele 6 luni ale anului este de doua ori mai mare comparativ cu cel inregistrat in perioada similara din 2010.  Cifra de afaceri a companiei a crescut cu aproape 7%, pana la 1,9 miliarde lei.


In plus, sumele pe care Romgaz le are de recuperat de la clienti au urcat cu 300% fata de iunie 2010, pana la nivelul de 477,1 milioane lei.

Compania este detinuta majoritar de stat si asigura jumatate din productia de gaze a tarii, alaturi de Petrom. Romgaz si nu este listata la bursa.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?
E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?

Cu bursele la maxime istorice si revenirea apetitului de consum, multi ar putea considera ca este momentul ideal pentru o investitie in fonduri mutuale de actiuni. Dar care sunt perspectivele pe termen mediu?

27 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat
Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat

Suma colectata de Ministerul Finantelor pentru cele 3 emisuni de titluri de stat listate in aceasta luna la bursa a fost in scadere cu peste 100 milioane euro fata de oferta derulata in martie.

19 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Prea multi bani speculativi in ofertele publice
Prea multi bani speculativi in ofertele publice

In ciuda aparentei efervescente in momentul subscrierii, dupa listare cele doua oferte publice lansate in ultima vreme la bursa s-au pozitionat in apropierea pretului de inchidere, punand in discutie strategia intermediarilor.

13 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus