Pragul la SIF-uri a fost majorat. Cotatiile au urcat cu 15% in doar cateva minute

Deputatii au majorat pragul de detinere la SIF-uri, de la 1% la 5%. Imediat dupa anunt, SIF-urile au explodat, cotatiile urcand cu peste 15% in interval de cateva minute.


Proiectul de lege a fost adoptat cu 170 voturi “pentru” si 63 voturi “impotriva”, dupa aproximativ 2 ani de dezbateri si amanari.

Imediat ce decizia a fost adoptata, investitorii s-au grabit sa cumpere, miscare ce a dus la cresterea indicelui BET-FI cu peste 10%. Daca se iau in considerare doar cele cinci SIF-uri, fara influenta Fondului Proprietatea, cresterea este de 15%.

Indicele general al pietei, BET-C a urcat cu doar 0,6% in deschiderea sedintei de joi, in timp ce BET, indicele celor mai lichide 10 actiuni a avansat cu aproape 1,5%.

Cresteri puternice, de 15%, inregistreaza si actiunile Biofarm (BIO) si Broker SA (BRK), in timp ce Oltchim (OLT) are cea mai mare scadere din titlurile incadrate in categoria I, respectiv 7,3%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Revolutia descultilor din piata de capital americana
Revolutia descultilor din piata de capital americana

Milioane de investitori de buzunar reuniti intr-un grup de discutii pe teme bursiere de pe Reddit (WallStreetBets) au reusit sa ingenuncheze in ianuarie mai multe fonduri speculative.

1 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus