Petrom a obtinut profit record in trimestrul III: 1,175 miliarde lei

Trimestrul al treilea din 2011 a adus grupului Petrom un rezultat net de 1,175 miliarde lei, in conditiile in care in perioada similara a anului trecut grupul inregistra o pierdere de 100 milioane lei
.

Pierderea din 2010 a fost atribuita unor reevaluari de active din Kazahstan la momentul respectiv. Pe de alta parte, cresterea spectaculoasa a profitului in cel de-al treilea trimestru din 2011 este pusa de reprezentantii companiei pe seama pretului favorabil al titeiului si a cursului de schimb leu-dolar.

In total, primele noua luni ale anului au adus companiei un profit net de 2,919 miliarde lei, mai mult decat dublu decat cel inregistrat in primele noua luni din 2010.

Anul 2011 a presupus o productie mai mare in Kazahstan, o evolutie pozitiva in activitatea de exploatare din Romania, prin descoperirea de noi zacaminte si reinnoirea licentelor de exploatare existente. De asemenea, compania a avut vanzari de gaze semnificativ mai mari comparativ cu anul trecut, determinate de cererea din sectorul inductrial. 

“In ultima parte a anului 2011 ne vom concentra pe progresul initiativelor cheie in activitatea de explorare, pe descoperirea potential semnificativa de gaze de la Totea precum si pe lucrarile ce urmeaza a fi executate in parteneriat cu ExxonMobil in cadrul blocului Neptun din zona de apa adanca a Marii Negre si in cadrul licentelor de explorare reinnoite recent”, a precizat Mariana Gheorghe, CEO Petrom.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


De ce datul cu banul poate sa fie mai profitabil decat investitia in CFD-uri
De ce datul cu banul poate sa fie mai profitabil decat investitia in CFD-uri

Apetitul pentru investitii speculative si toleranta la risc sunt maxime pe final de ciclu economic si monetar, desi cei care reusesc sa nu piarda bani fac parte dintr-o minoritate destul de restransa.

11 Noiembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

De la milionar la falit din criptomonede
De la milionar la falit din criptomonede

Patania investitorilor in „SQUID” care si-au vazut detinerile urcand de la zero la 2.800 dolari si apoi cobarand din nou la zero intr-o singura saptamana ar trebui sa dea de gandit celor care cred ca exista cai sigure spre imbogatire.

4 Noiembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Criza energetica se va reflecta mai putin in dividendele actionarilor
Criza energetica se va reflecta mai putin in dividendele actionarilor

Facturile la energia electrica si gazele naturale s-au tot scumpit accelerat in ultima vreme. Puteau fi evitate pierderile consumatorilor casnici pariind pe actiunile producatorilor?

2 Noiembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers
Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers

Posibilul faliment al colosului imobiliar Evergrande a dat fiori investitorilor la inceputul saptamanii, bursele suferind corectii severe. La o privire mai atenta insa, cele doua falimente nu sunt comparabile.

23 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus