Petrom a obtinut profit record in trimestrul III: 1,175 miliarde lei

Trimestrul al treilea din 2011 a adus grupului Petrom un rezultat net de 1,175 miliarde lei, in conditiile in care in perioada similara a anului trecut grupul inregistra o pierdere de 100 milioane lei
.

Pierderea din 2010 a fost atribuita unor reevaluari de active din Kazahstan la momentul respectiv. Pe de alta parte, cresterea spectaculoasa a profitului in cel de-al treilea trimestru din 2011 este pusa de reprezentantii companiei pe seama pretului favorabil al titeiului si a cursului de schimb leu-dolar.

In total, primele noua luni ale anului au adus companiei un profit net de 2,919 miliarde lei, mai mult decat dublu decat cel inregistrat in primele noua luni din 2010.

Anul 2011 a presupus o productie mai mare in Kazahstan, o evolutie pozitiva in activitatea de exploatare din Romania, prin descoperirea de noi zacaminte si reinnoirea licentelor de exploatare existente. De asemenea, compania a avut vanzari de gaze semnificativ mai mari comparativ cu anul trecut, determinate de cererea din sectorul inductrial. 

“In ultima parte a anului 2011 ne vom concentra pe progresul initiativelor cheie in activitatea de explorare, pe descoperirea potential semnificativa de gaze de la Totea precum si pe lucrarile ce urmeaza a fi executate in parteneriat cu ExxonMobil in cadrul blocului Neptun din zona de apa adanca a Marii Negre si in cadrul licentelor de explorare reinnoite recent”, a precizat Mariana Gheorghe, CEO Petrom.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum se explica efervescenta bursei
Cum se explica efervescenta bursei

Un numar tot mai mare de emisiuni de actiuni si obligatiuni bat la poarta BVB in ultima vreme, maximele pre-criza financiara au fost depasite de catre indici, iar apetitul de risc e in crestere odata cu sperantele ca pandemia se va sfarsi in curand.

21 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus