Petrom a obtinut profit record in trimestrul III: 1,175 miliarde lei

Trimestrul al treilea din 2011 a adus grupului Petrom un rezultat net de 1,175 miliarde lei, in conditiile in care in perioada similara a anului trecut grupul inregistra o pierdere de 100 milioane lei
.

Pierderea din 2010 a fost atribuita unor reevaluari de active din Kazahstan la momentul respectiv. Pe de alta parte, cresterea spectaculoasa a profitului in cel de-al treilea trimestru din 2011 este pusa de reprezentantii companiei pe seama pretului favorabil al titeiului si a cursului de schimb leu-dolar.

In total, primele noua luni ale anului au adus companiei un profit net de 2,919 miliarde lei, mai mult decat dublu decat cel inregistrat in primele noua luni din 2010.

Anul 2011 a presupus o productie mai mare in Kazahstan, o evolutie pozitiva in activitatea de exploatare din Romania, prin descoperirea de noi zacaminte si reinnoirea licentelor de exploatare existente. De asemenea, compania a avut vanzari de gaze semnificativ mai mari comparativ cu anul trecut, determinate de cererea din sectorul inductrial. 

“In ultima parte a anului 2011 ne vom concentra pe progresul initiativelor cheie in activitatea de explorare, pe descoperirea potential semnificativa de gaze de la Totea precum si pe lucrarile ce urmeaza a fi executate in parteneriat cu ExxonMobil in cadrul blocului Neptun din zona de apa adanca a Marii Negre si in cadrul licentelor de explorare reinnoite recent”, a precizat Mariana Gheorghe, CEO Petrom.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus