Petrom a obtinut profit record pentru al doilea an la rand

Petrom a obtinut in 2012 un profit de 3,94 miliarde lei, in crestere cu 5% fata de anul anterior. De asemenea, compania a inregistrat o crestere substantiala a vanzarilor.


Vanzarile au urcat cu 16%, la un nou maxim, de 26,26 miliarde lei. Cresterea s-a datorat majorarii preturilor, in conditiile in care cantitatile comercializate au fost mai mici comparativ cu anul anterior.

Un procent de 82% din total au reprezentat vanzarile din segmentul Rafinarie si Marketing, 14% au fost cele din segmentul Gaze si Energie in timp ce vanzarile din Exploatare si Productie au contribuit cu 4% din total.
 

In 2011, Petrom a inregistrat un profit net de 3,76 miliarde lei si vanzari de 22,61 miliarde lei.
Dupa o perioada recenta caracterizata prin preturi volatile ale titeiului si incertitudine macroeconomica, 2012 a fost un an de relativa stabilitate, cu performanta operationala si financiara foarte buna pentru Petrom”, a precizat Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

Productia de titei, gaze si condensat a Grupului a totalizat 66,9 mil bep in 2012, cu 1% sub nivelul din 2011. In Romania, productia totala de titei, gaze si condensat a scazut la 62,4 mil bep, cu 2% mai mica fata de anul anterior.

Investitiile companiei au urcat in 2012 cu 3%, pana la nivelul de 4,93 miliarde lei.

Dupa afisarea rezultatelor financiare preliminare, in primele ore ale sedintei de tranzactionare de joi, tiotlurile Petrom (SNP) au scazut cu 1,25%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Revolutia descultilor din piata de capital americana
Revolutia descultilor din piata de capital americana

Milioane de investitori de buzunar reuniti intr-un grup de discutii pe teme bursiere de pe Reddit (WallStreetBets) au reusit sa ingenuncheze in ianuarie mai multe fonduri speculative.

1 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus