Patru SIF-uri au acceptat sa isi vanda participatia BCR catre Erste

Erste a ajuns la un acord cu patru din cele cinci SIF-uri pentru a le rascumpara participatia detinuta la BCR, in cuantum total de 24,12%. SIF Moldova a decis sa nu intre in schema.


Achizitia pachetului se va realiza in mai multe tranzactii. In cazul actiunilor care nu sunt cumparate pana la finalul lui 2011, SIF-urile vor avea optiunea de a le vinde in 2012 sau 2013 catre Erste la pretul convenit in prezent.

Tranzactia presupune vanzarea unui numar de 2,6 miliarde actiuni BCR. Pentru aproximativ 2 miliarde de actiuni cedate SIF-urile vor primi actiuni Erste la o paritate de 1:127,9. Pentru aproximativ 424 milioane de actiuni BCR cedate SIF-urile vor primi 1,03 lei pe actiune.Pentru 133 milioane de actiuni emise in 2011 se va plati un pret de 0,1 lei/actiune.

Valoarea totala a tranzactiei, calculata la valoarea de inchidere a titlurilor Erste de 20,43 euro, ajunge la 435 milioane euro. Dupa finalizarea tranzactiei, participatia Erste in actionariatul BCR va creste la 93,52%.

Una din principalele conditii impuse SIF-urilor in cadrul acestui acord este renuntarea la dreptul de a solicita listarea BCR, precum si renuntarea la dividendele speciale.

Imediat dupa anuntarea acordului, indicele BET-FI a urcat la BVB cu peste 3%, pe o piata in crestere cu doar 0,7%.

Cele mai mari cresteri le-au inregistrat SIF3 si SIF5, care prezinta in prima ora de la deschiderea sedintei cresteri de 6,6%, respectiv 5,4%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus