(P) Admiral Markets este primul broker care ofera Conturi in Aur investitorilor

Admiral Markets, companie licentiata in Uniunea Europeana pentru derularea activitatilor de investitii si brokeraj pe pietele financiare globale, lanseaza, in premiera pe piata de profil din Romania, Contul in Aur, care permite tuturor investitorilor sa-si pastreze fondurile in aur de puritate 0.995.

Aurul este principala componenta a Rezervelor Bancilor Centrale, astfel Conturile in Unitati de Aur reprezinta o oportunitate considerabila pentru orice investitor, putand astfel sa isi protejeze fondurile de devalorizarea valutelor si sa obtina profit pe termen lung din cresterea pretului celui mai pretios metal.

Contul in Aur este disponibil pentru toti investitorii rezidenti in Uniunea Europeana si poate fi utilizat pentru tranzactionare in orice piata disponibila, fara conditii sau restrictii. Toti parametrii contului (balanta, profit/pierdere, marja) vor fi calculati in unitati de aur in timp real iar alimentarile si retragerile se vor efectua prin intermediul unui cont intr-una din monedele acceptate (euro, dolari sau lei).In timp ce pietele financiare au suferit de volatilitate excesiva si miscari imprevizibile iar valutele si-au pierdut continuu puterea de cumparare, aurul si-a continuat trendul ascendent, cotatia castigand aproape 500% incepand cu anul 2000, ce reprezinta o medie anuala de aproape 50%.

Aurul nu poate fi printat ca banii de hartie, nu poate fi multiplicat, reprezentand singurii bani reali dupa ce s-a renuntat la politica standardului in aur la inceputul anilor 70, cotatia dolarului fiind fixata atunci la 35$/uncie. Acum, dupa 40 de ani de libera fluctuatie, pretul aurului a ajuns la 1400$/uncie, iar puterea de cumparare a dolarului a scazut cu 90%.

Spre exemplu, daca o persoana ar fi avut in urma cu 5 ani un depozit de 1000 USD, echivalentul a 2,44 uncii, aceeasi cantitate ar valora in prezent de aproape 3 ori mai mult, fara ca aceasta sa fi  efectuat nici o tranzactie in pietele financiare.

Conturile in Aur sunt denominate in Unitati de Aur, ce sunt cotate de Admiral Markets in platforma MetaTrader 4 ca XAUUSD. XAU este simbolul international in finante al elementului chimic Au (Aurum). XAU/USD este o pereche valutara sintetica cotata in timp real ca 1/1000 din cotatia Aurului, ce reprezinta pretul unei uncii. O unitate de Aur reprezinta a mia parte din pretul unei uncii, astfel depozitul se transforma in unitati de aur disponibile pentru tranzactionare.

Sa urmarim un exemplu de tranzactie pe EurUsd cu Unitati de Aur:

•    Ati alimentat Contul in Aur cu 500$. La receptionarea fondurilor presupunem ca Aurul este cotat la 950.00$ in MetaTrader4, de aceea cotatia sintetica XAUUSD este 0.9500. Asadar, Contul dvs. in Aur va fi creditat cu 500/0.9500=526.32 unitati Aur.
•     Marja Contului este, de ex. 0.5% sau levier 1:200
•    La 06.05 gmt decideti sa cumparati 0.1 loturi EurUsd la 1.3893. Valoarea contractului este 10.000x1.3893=13893$, dar pe baza efectului de levier aveti nevoie de un colateral de 13893/200=69.47$. Daca de exemplu XAUUSD este 0.9550, marja dvs. pentru 0.1 lot EurUsd va fi calculata astfel: 69.47/0.9550=72.74 Unitati Aur.
•    Pretul pe tick (pip) pentru 0.1 lot eurUsd ramane 1$ permanent, de aceea tick-ul in unitati Aur va fi calculat continuu ca 1$/XAUUSD
•    Fluctuatiile intraday au fost puternice si ati inchis pozitia la 1.3986 castigand 1.3986-1.3893=0.0093 (93 pips sau 93$). In momentul inchiderii rata XAUUSD era 0.9600, astfel ca profitul final este 93/0.9600=96.88 Unitati Aur. Astfel, balanta dupa inchiderea pozitiei a devenit 526.32+96.88=623.20 Unitati Aur.
•    Cum cotatia XAUUSD a crescut de la 0.9500 la 0.9600, mai aveti un profit pentru ca depozitul dvs. (526 unitati Aur) este reevaluat de la 500$ la 525.32x0.9600=505.27 USD
•    In final, decideti sa retrageti 100 unitati aur din cont. In timp ce completati cererea de retragere puteti monitoriza pretul curent XAUUSD si alte cotatii in tabloul de cotatii intern (internal Quote Board) si cotatia este 0.9630. Ati ales USD ca si valuta de plata, de aceea Admiral Markets va trimite in contul dvs. 100x0.9630=96.3USD

Oricine este binevenit sa acceseze Biroul Traderului si sa deschida un Cont in Aur in 5 minute! Daca aveti deja un cont in valuta la Admiral Markets, puteti deschide un Cont in Aur blank si apoi sa-l alimentati din contul in valuta prin Transfer Intern din sectiunea Operatiuni Monetare, instant si fara nici un cost.

Daca doriti sa testati Conturile in Aur, sunteti liberi sa deschideti oricate conturi demo doriti prin Biroul Traderului sau direct din platforma MetaTrader4. Imediat ce ati instalat terminalul, rulati programul si alegeti la Tipul Contului (Account Type): StandardXAU in File/Open an Account. Daca aveti deja platforma MetaTrader 4 de la Admiral Markets instalata, va trebui sa descarcati noua versiune de pe site, conturile in aur fiind disponibile in ultima versiune. Dupa ce ati instalat platforma, urmati procedura descrisa mai sus.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

GHIDURI


Investitii in fonduri mutuale

Fondurile mutuale sau fondurile deschise de investitii atrag resurse financiare de la populatie si companii, pe care le investesc in diverse instrumente financiare, cum ar fi actiuni, obligatiuni sau titluri de stat. Atentie, fondurile nu ofera nici o garantie cu privire la recuperarea sumei investite, asa cum se intampla la depozitele bancare!&nbs

Investitii la bursa

Cum se deruleaza tranzactiile la bursa, cum se stabileste pretul pe actiune, care este tactica de cumparare sau vanzare in functie de riscul asumat cum se impart investitorii, cum se aleg actiunile si cum se interpreteaza indicatorii in Ghidul complet Investitii la Bursa.

Analiza fundamentala actiuni

Totul despre analiza fundamentala, cum citim documentele financiare, cum interpretam indicatorii bilantieri, cum analizam formarea profitului, cu ce indicatori evaluam actiunile in Ghidul Analiza fundamentala actiuni.

Inapoi sus