Orarul de tranzactionare la BVB se prelungeste pentru o serie de actiuni

Predeschiderea tranzactionarii ATS Actiuni americane la BVB (sectiunea XRSA) va incepe cu o ora mai devreme, respectiv la 15:30, in perioada 15 – 29 martie.

Masura a fost adoptata pentru a nu exista un decalaj intre ora de deschidere a pietei principale pe care sunt listati emitentii americani tranzactionati la BVB si cea de deschidere a pietei ATS Actiuni americane (sectiunea XRSA).


Decizia a fost luata in conditiile in care Romania trece la ora de vara pe 31 martie, in timp ce in SUA s-a trecut la noul orar inca din 10 martie.

In prezent investitorii romani pot investi, prin intermediul BVB, in actiuni ale companiilor americane Apple, Bank of America, Intel, Visa, The Coca Cola Company, Google, Microsoft, JP Morgan Chase, McDonald’s, Merk&Co.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?
E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?

Cu bursele la maxime istorice si revenirea apetitului de consum, multi ar putea considera ca este momentul ideal pentru o investitie in fonduri mutuale de actiuni. Dar care sunt perspectivele pe termen mediu?

27 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat
Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat

Suma colectata de Ministerul Finantelor pentru cele 3 emisuni de titluri de stat listate in aceasta luna la bursa a fost in scadere cu peste 100 milioane euro fata de oferta derulata in martie.

19 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Prea multi bani speculativi in ofertele publice
Prea multi bani speculativi in ofertele publice

In ciuda aparentei efervescente in momentul subscrierii, dupa listare cele doua oferte publice lansate in ultima vreme la bursa s-au pozitionat in apropierea pretului de inchidere, punand in discutie strategia intermediarilor.

13 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus