Oferta Transelectrica se deruleaza cu preturile de subscriere la vedere

Investitorii interesati sa cumpere actiuni Transelectrica (TEL) pot afla in orice moment cate actiuni au fost subscrise si la ce pret, direct pe site-ul BVB.

La data publicarii, gradul de subscriere era de 4% pe transa investitorilor mici si 2,8% pe transa marilor investitori. Pe ambele transe, cele mai multe cereri de subscriere s-au depus la pretul minim, de 14,9 lei.

Pentru a subscrie, investitorii trebuie sa aleaga un pret intre 14,9 lei si 19,2 lei pe actiune. In cazul in care oferta este suprasubscrisa, investitorii care aleg pretul minim, risca sa nu poate cumpara actiunile dorite.

Este bine de stiu ca pretul indicat poate fi majorat oricand pana la inchiderea ofertei publice (27 martie 2012). In schimb, nu este posibila scaderea pretului.

Informatiile oferite pe site-ul BVB, permit insa investitorilor sa afle permanent situatia subscrierii.

In aceste conditii, o strategie poate fi alegerea pretului minim atat timp cat oferta este insuficient subscrisa. In cazul in care oferta devine suprasubscrisa, se poate majora pretul de achizitie pana la nivelul care sa asigure alocarea de actiuni.

Cum se stabileste pretul de vanzare la oferta Transelectrica?


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers
Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers

Posibilul faliment al colosului imobiliar Evergrande a dat fiori investitorilor la inceputul saptamanii, bursele suferind corectii severe. La o privire mai atenta insa, cele doua falimente nu sunt comparabile.

23 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni
Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni "vechi"

Cresterea inflatiei a fortat in ultima vreme Ministerul Finantelor sa se imprumute mai scump de la banci si populatie. Este o veste buna pentru cei care vor cumpara noile obligatiuni dar una nefericita pentru cei care detin deja unele mai vechi.

15 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni
Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni

Desi la finalul lunii iunie, plasamentul privat cu actiunile Appraisal&Valuation se inchidea cu succes, actiunile fiind suprasubscrise de peste 4 ori, la inceputul lunii septembrie listarea la bursa aducea o corectie cu 24% din prima zi.

7 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate
Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate

Modul in care vor evolua cotatiile unor companii listate la bursa dupa publicarea rezultatelor financiare este mai mereu o buna ocazie pentru speculatii. Insa pariul se poate dovedi riscant, existand posibilitatea ca lucrurile sa nu iasa asa cum ne doream.

19 August 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus