top banner

Investitii la bursa: Cum pot obtine fisa de portofoliu pentru calculul impozitului?

29 Martie 2011 | Autor: Nicu Grigoras

Pentru tranzactiile cu titlurile de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, efectuate in cursul fiecarui trimestru din anul fiscal, fiecare intermediar sau societate de administrare a investitiilor in cazul rascumpararii de titluri de participare la fondurile deschise de investitii are, conform codului fiscal, urmatoarele obligatii:
 • calcularea castigului/pierderii pentru fiecare tranzactie efectuata pentru contribuabil;
 • transmiterea catre fiecare contribuabil a informatiilor privind totalul castigurilor/pierderilor, in forma scrisa, pentru tranzactiile efectuate in cursul fiecarui trimestru, pana la data de 5 a lunii urmatoare trimestrului.
 • Obtinerea fisei de portofoliu online, prin intermediul platformei Ktrade, nu este posibila in acest moment. Conform codului fiscal, Intercapital Invest trimite aceste informatii, in forma scrisa, prin posta pana cel tarziu la data de 5 a lunii urmatoare trimestrului in care sunt efectuate tranzactiile.
  Obligatia calcularii impozitului reprezentand plata anticipata trimestriala in contul impozitului pe castigul net anual impozabil revine fiecarui investitor. Calculul se face pe baza fisei de portofoliu primita de la intermediar, in acest caz de la Intercapital Invest.
  Obligatia declararii si platii impozitului revine tot contribuabilului si se face pe baza declaratiei de impunere trimestriala depusa pana la data de 25 inclusiv a lunii următoare fiecărui trimestru. Termenul de declarare constituie si termen de plata a impozitului reprezentand plata anticipata trimestriala catre bugetul de stat.
  Intermediarii nu au obligatia sa trimita fisa de portofoliu la finalul anului fiscal. Determinarea rezultatului brut anual si plata impozitului aferent cade in sarcina fiecarui contribuabil si este realizata pe baza fiselor de portofoliul trimestriale. Depunerea declaratiei de impunere anuale pentru castigul net anual se face pana la data de 25 mai a anului urmator celui de realizare a venitului.
  Comparații

  Asigurări RCA

  Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
  Compară
  Educație financiară

  Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
  Citește

  Un proiect susținut de

  BCR

  Investitii

  Alte Articole

  Mai multe actiuni pentru piata locala la Hidroelectrica

  Mai multe actiuni pentru piata locala la Hidroelectrica

  ASF a decis sa modifice regulamentul care viza procentul de actiuni ce pot fi alocate in vederea unei listari duale in strainatate in cadrul ofertelor publice ale companiilor locale.

  05 Mai 2022 | Investitii
  Cat de benefica este noua filosofie fiscala pentru investitorii individuali?

  Cat de benefica este noua filosofie fiscala pentru investitorii individuali?

  Incepand de anul viitor, impozitarea castigurilor din piata de capital se va face la sursa cu 1% sau 3%, in functie de perioada detinerii, iar pierderile nu vor mai fi deduse, ca pana acum.

  27 Apr 2022 | Investitii
  Ce invatam din declinul bursier al UiPath?

  Ce invatam din declinul bursier al UiPath?

  Sa pierzi aproape trei sferturi din valoarea unui plasament in actiuni este o intamplare trista, dar care poate fi convertita intr-o experienta de viata utila.

  14 Apr 2022 | Investitii
  Tin dividendele pasul cu inflatia?

  Tin dividendele pasul cu inflatia?

  Sezonul dividendelor debuteaza la BVB intr-o nota moderata, avem rare ocazii cand randamentul se apropie de rata inflatiei si multe majorari de capital cu actiuni gratuite, semn ca emitentii tin bine cash-ul intr-o perioada dominata de incertitudini.

  24 Mar 2022 | Investitii

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Credit maxim

  Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

  Rate credit

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

  Refinanțare credit

  Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul