top banner

Investitii la bursa: Cum pot obtine fisa de portofoliu pentru calculul impozitului?

29 Martie 2011 | Autor: Nicu Grigoras

Pentru tranzactiile cu titlurile de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, efectuate in cursul fiecarui trimestru din anul fiscal, fiecare intermediar sau societate de administrare a investitiilor in cazul rascumpararii de titluri de participare la fondurile deschise de investitii are, conform codului fiscal, urmatoarele obligatii:
 • calcularea castigului/pierderii pentru fiecare tranzactie efectuata pentru contribuabil;
 • transmiterea catre fiecare contribuabil a informatiilor privind totalul castigurilor/pierderilor, in forma scrisa, pentru tranzactiile efectuate in cursul fiecarui trimestru, pana la data de 5 a lunii urmatoare trimestrului.
 • Obtinerea fisei de portofoliu online, prin intermediul platformei Ktrade, nu este posibila in acest moment. Conform codului fiscal, Intercapital Invest trimite aceste informatii, in forma scrisa, prin posta pana cel tarziu la data de 5 a lunii urmatoare trimestrului in care sunt efectuate tranzactiile.
  Obligatia calcularii impozitului reprezentand plata anticipata trimestriala in contul impozitului pe castigul net anual impozabil revine fiecarui investitor. Calculul se face pe baza fisei de portofoliu primita de la intermediar, in acest caz de la Intercapital Invest.
  Obligatia declararii si platii impozitului revine tot contribuabilului si se face pe baza declaratiei de impunere trimestriala depusa pana la data de 25 inclusiv a lunii următoare fiecărui trimestru. Termenul de declarare constituie si termen de plata a impozitului reprezentand plata anticipata trimestriala catre bugetul de stat.
  Intermediarii nu au obligatia sa trimita fisa de portofoliu la finalul anului fiscal. Determinarea rezultatului brut anual si plata impozitului aferent cade in sarcina fiecarui contribuabil si este realizata pe baza fiselor de portofoliul trimestriale. Depunerea declaratiei de impunere anuale pentru castigul net anual se face pana la data de 25 mai a anului urmator celui de realizare a venitului.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Asigurări RCA

  Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  Compară
  Educație financiară

  Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
  Citește

  Un proiect susținut de

  BCR

  Investitii

  Alte Articole

  Portofoliile de obligatiuni ne scutesc de surprize neplacute

  Portofoliile de obligatiuni ne scutesc de surprize neplacute

  Cum marea majoritate a obligatiunilor corporative sunt negarantate, cine cumpara doar cu ochii la dobanzile mai mari decat in cazul depozitelor poate avea si surprize neplacute.

  21 Noi 2022 | Investitii
  Piata cryptoactivelor cunoaste un nou scandal de amploare

  Piata cryptoactivelor cunoaste un nou scandal de amploare

  Implozia cotatiilor tokenului FTX, una dintre cele mai mari platforme de tranzactionare crypto din lume, a lasat in urma investitori faliti si dezvaluiri socante despre legaturile cu lumea politicii, afacerilor si media.

  18 Noi 2022 | Investitii
  Inflatia are si parti bune, depinde din ce unghi e privita

  Inflatia are si parti bune, depinde din ce unghi e privita

  Efectele majorarii preturilor aduc vesti proaste, cum sunt cresterea cheltuielilor de subzistenta pentru cei cu venituri mici, scumpirea creditelor pentru debitori, dar si unele bune, pentru cei cu bani mai multi, cum sunt ieftinirea actiunilor si imobiliarelor.

  27 Oct 2022 | Investitii
  Bursa, economia, piata imobiliara merg in pasi diferiti

  Bursa, economia, piata imobiliara merg in pasi diferiti

  Daca bursa anticipeaza o recesiune, piata imobiliara va reactiona cu intarziere astfel incat mai intai vom vedea actiunile corectandu-se, dupa un an sau mai mult vom afla ca PIB-ul a incetinit sau scade si abia dupa alti 1-2 ani vom putea cumpara proprietati mai ieftine.

  17 Oct 2022 | Investitii

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Credit maxim

  Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

  Rate credit

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

  Refinanțare credit

  Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul