top banner

Investitia in fondurile mutuale poate fi testata prin conturi demo

17 Iunie 2011 | Autor: Conso

Certinvest a lansat o platforma ce permite utilizatorilor sa testeze investitiile in fonduri mutuale. Utilizatorul trebuie sa-si creeze un cont, la inregistrare primind automat 50.000 lei virtuali.
Platforma pune la dispozitia utilizatorilor un chestionar de identificare a profilului de investitor, bazat pe intrebari psiho-socio-demografice, menite sa ofere un rezultat cat mai aproape de realitate. Rezultatul chestionarului incadreaza utilizatorul intr-unul dintre cele cinci tipuri de profiluri investiţionale: conservator, prudent, moderat, dinamic şi agresiv.
Odata identificat profilul, utilizatorul va putea vedea care dintre specialistii Certinvest de pe platforma are acelasi profil investiţional, si care este alocarea investitionala potrivita unui astfel de profil.
Ulterior, utilizatorul poate copia deciziile pe care le face specialistul lui sau poate face operatiuni virtuale in functie de propria strategie investitionala.
„Prin platforma InvesTEAM ne propunem sa crestem gradul de cunoastere si intelegere a modului de functionare a fondurilor de investitii, oferind potentialilor investitori posibilitatea de a testa investitiile in aceste instrumente de economisire si investitie, fara a angrena banii personali, si deci, fara a-şi asuma riscuri”, afirma Horia Gusta, presedintele Comitetului Director al Certinvest.
Testarea investitiilor in fonduri mutuale se poate face si pe Conso.ro in zona de Comparatii fonduri mutuale. Utilizatorii pot compara performantele tuturor fondurilor de investitii, putand afla cat ar fi castigat la fiecare in parte.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Mai multe actiuni pentru piata locala la Hidroelectrica

Mai multe actiuni pentru piata locala la Hidroelectrica

ASF a decis sa modifice regulamentul care viza procentul de actiuni ce pot fi alocate in vederea unei listari duale in strainatate in cadrul ofertelor publice ale companiilor locale.

05 Mai 2022 | Investitii
Cat de benefica este noua filosofie fiscala pentru investitorii individuali?

Cat de benefica este noua filosofie fiscala pentru investitorii individuali?

Incepand de anul viitor, impozitarea castigurilor din piata de capital se va face la sursa cu 1% sau 3%, in functie de perioada detinerii, iar pierderile nu vor mai fi deduse, ca pana acum.

27 Apr 2022 | Investitii
Ce invatam din declinul bursier al UiPath?

Ce invatam din declinul bursier al UiPath?

Sa pierzi aproape trei sferturi din valoarea unui plasament in actiuni este o intamplare trista, dar care poate fi convertita intr-o experienta de viata utila.

14 Apr 2022 | Investitii
Tin dividendele pasul cu inflatia?

Tin dividendele pasul cu inflatia?

Sezonul dividendelor debuteaza la BVB intr-o nota moderata, avem rare ocazii cand randamentul se apropie de rata inflatiei si multe majorari de capital cu actiuni gratuite, semn ca emitentii tin bine cash-ul intr-o perioada dominata de incertitudini.

24 Mar 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul