Investitia in fondurile mutuale poate fi testata prin conturi demo

Certinvest a lansat o platforma ce permite utilizatorilor sa testeze investitiile in fonduri mutuale. Utilizatorul trebuie sa-si creeze un cont, la inregistrare primind automat 50.000 lei virtuali.


Platforma pune la dispozitia utilizatorilor un chestionar de identificare a profilului de investitor, bazat pe intrebari psiho-socio-demografice, menite sa ofere un rezultat cat mai aproape de realitate. Rezultatul chestionarului incadreaza utilizatorul intr-unul dintre cele cinci tipuri de profiluri investiţionale: conservator, prudent, moderat, dinamic şi agresiv.

Odata identificat profilul, utilizatorul va putea vedea care dintre specialistii Certinvest de pe platforma are acelasi profil investiţional, si care este alocarea investitionala potrivita unui astfel de profil.

Ulterior, utilizatorul poate copia deciziile pe care le face specialistul lui sau poate face operatiuni virtuale in functie de propria strategie investitionala.

„Prin platforma InvesTEAM ne propunem sa crestem gradul de cunoastere si intelegere a modului de functionare a fondurilor de investitii, oferind potentialilor investitori posibilitatea de a testa investitiile in aceste instrumente de economisire si investitie, fara a angrena banii personali, si deci, fara a-şi asuma riscuri”, afirma Horia Gusta, presedintele Comitetului Director al Certinvest.

Testarea investitiilor in fonduri mutuale se poate face si pe Conso.ro in zona de Comparatii fonduri mutuale. Utilizatorii pot compara performantele tuturor fondurilor de investitii, putand afla cat ar fi castigat la fiecare in parte.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?
Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?

In 2021 reteta de succes la bursa a inclus ca ingrediente plasamentul privat, listarea la bursa si un profit urias asigurat inca din prima zi. Se poate permanentiza acest model sau asistam doar la exceptii bine popularizate?

8 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus