top banner

Investitia in fondurile mutuale poate fi testata prin conturi demo

17 Iunie 2011 | Autor: Conso

Certinvest a lansat o platforma ce permite utilizatorilor sa testeze investitiile in fonduri mutuale. Utilizatorul trebuie sa-si creeze un cont, la inregistrare primind automat 50.000 lei virtuali.
Platforma pune la dispozitia utilizatorilor un chestionar de identificare a profilului de investitor, bazat pe intrebari psiho-socio-demografice, menite sa ofere un rezultat cat mai aproape de realitate. Rezultatul chestionarului incadreaza utilizatorul intr-unul dintre cele cinci tipuri de profiluri investiţionale: conservator, prudent, moderat, dinamic şi agresiv.
Odata identificat profilul, utilizatorul va putea vedea care dintre specialistii Certinvest de pe platforma are acelasi profil investiţional, si care este alocarea investitionala potrivita unui astfel de profil.
Ulterior, utilizatorul poate copia deciziile pe care le face specialistul lui sau poate face operatiuni virtuale in functie de propria strategie investitionala.
„Prin platforma InvesTEAM ne propunem sa crestem gradul de cunoastere si intelegere a modului de functionare a fondurilor de investitii, oferind potentialilor investitori posibilitatea de a testa investitiile in aceste instrumente de economisire si investitie, fara a angrena banii personali, si deci, fara a-şi asuma riscuri”, afirma Horia Gusta, presedintele Comitetului Director al Certinvest.
Testarea investitiilor in fonduri mutuale se poate face si pe Conso.ro in zona de Comparatii fonduri mutuale. Utilizatorii pot compara performantele tuturor fondurilor de investitii, putand afla cat ar fi castigat la fiecare in parte.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Portofoliile de obligatiuni ne scutesc de surprize neplacute

Portofoliile de obligatiuni ne scutesc de surprize neplacute

Cum marea majoritate a obligatiunilor corporative sunt negarantate, cine cumpara doar cu ochii la dobanzile mai mari decat in cazul depozitelor poate avea si surprize neplacute.

21 Noi 2022 | Investitii
Piata cryptoactivelor cunoaste un nou scandal de amploare

Piata cryptoactivelor cunoaste un nou scandal de amploare

Implozia cotatiilor tokenului FTX, una dintre cele mai mari platforme de tranzactionare crypto din lume, a lasat in urma investitori faliti si dezvaluiri socante despre legaturile cu lumea politicii, afacerilor si media.

18 Noi 2022 | Investitii
Inflatia are si parti bune, depinde din ce unghi e privita

Inflatia are si parti bune, depinde din ce unghi e privita

Efectele majorarii preturilor aduc vesti proaste, cum sunt cresterea cheltuielilor de subzistenta pentru cei cu venituri mici, scumpirea creditelor pentru debitori, dar si unele bune, pentru cei cu bani mai multi, cum sunt ieftinirea actiunilor si imobiliarelor.

27 Oct 2022 | Investitii
Bursa, economia, piata imobiliara merg in pasi diferiti

Bursa, economia, piata imobiliara merg in pasi diferiti

Daca bursa anticipeaza o recesiune, piata imobiliara va reactiona cu intarziere astfel incat mai intai vom vedea actiunile corectandu-se, dupa un an sau mai mult vom afla ca PIB-ul a incetinit sau scade si abia dupa alti 1-2 ani vom putea cumpara proprietati mai ieftine.

17 Oct 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul