Investitia in fondurile mutuale poate fi testata prin conturi demo

Certinvest a lansat o platforma ce permite utilizatorilor sa testeze investitiile in fonduri mutuale. Utilizatorul trebuie sa-si creeze un cont, la inregistrare primind automat 50.000 lei virtuali.


Platforma pune la dispozitia utilizatorilor un chestionar de identificare a profilului de investitor, bazat pe intrebari psiho-socio-demografice, menite sa ofere un rezultat cat mai aproape de realitate. Rezultatul chestionarului incadreaza utilizatorul intr-unul dintre cele cinci tipuri de profiluri investiţionale: conservator, prudent, moderat, dinamic şi agresiv.

Odata identificat profilul, utilizatorul va putea vedea care dintre specialistii Certinvest de pe platforma are acelasi profil investiţional, si care este alocarea investitionala potrivita unui astfel de profil.

Ulterior, utilizatorul poate copia deciziile pe care le face specialistul lui sau poate face operatiuni virtuale in functie de propria strategie investitionala.

„Prin platforma InvesTEAM ne propunem sa crestem gradul de cunoastere si intelegere a modului de functionare a fondurilor de investitii, oferind potentialilor investitori posibilitatea de a testa investitiile in aceste instrumente de economisire si investitie, fara a angrena banii personali, si deci, fara a-şi asuma riscuri”, afirma Horia Gusta, presedintele Comitetului Director al Certinvest.

Testarea investitiilor in fonduri mutuale se poate face si pe Conso.ro in zona de Comparatii fonduri mutuale. Utilizatorii pot compara performantele tuturor fondurilor de investitii, putand afla cat ar fi castigat la fiecare in parte.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat
Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat

Suma colectata de Ministerul Finantelor pentru cele 3 emisuni de titluri de stat listate in aceasta luna la bursa a fost in scadere cu peste 100 milioane euro fata de oferta derulata in martie.

19 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Prea multi bani speculativi in ofertele publice
Prea multi bani speculativi in ofertele publice

In ciuda aparentei efervescente in momentul subscrierii, dupa listare cele doua oferte publice lansate in ultima vreme la bursa s-au pozitionat in apropierea pretului de inchidere, punand in discutie strategia intermediarilor.

13 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus