top banner

Investitia in fondurile mutuale poate fi testata prin conturi demo

17 Iunie 2011 | Autor: Conso

Certinvest a lansat o platforma ce permite utilizatorilor sa testeze investitiile in fonduri mutuale. Utilizatorul trebuie sa-si creeze un cont, la inregistrare primind automat 50.000 lei virtuali.
Platforma pune la dispozitia utilizatorilor un chestionar de identificare a profilului de investitor, bazat pe intrebari psiho-socio-demografice, menite sa ofere un rezultat cat mai aproape de realitate. Rezultatul chestionarului incadreaza utilizatorul intr-unul dintre cele cinci tipuri de profiluri investiţionale: conservator, prudent, moderat, dinamic şi agresiv.
Odata identificat profilul, utilizatorul va putea vedea care dintre specialistii Certinvest de pe platforma are acelasi profil investiţional, si care este alocarea investitionala potrivita unui astfel de profil.
Ulterior, utilizatorul poate copia deciziile pe care le face specialistul lui sau poate face operatiuni virtuale in functie de propria strategie investitionala.
„Prin platforma InvesTEAM ne propunem sa crestem gradul de cunoastere si intelegere a modului de functionare a fondurilor de investitii, oferind potentialilor investitori posibilitatea de a testa investitiile in aceste instrumente de economisire si investitie, fara a angrena banii personali, si deci, fara a-şi asuma riscuri”, afirma Horia Gusta, presedintele Comitetului Director al Certinvest.
Testarea investitiilor in fonduri mutuale se poate face si pe Conso.ro in zona de Comparatii fonduri mutuale. Utilizatorii pot compara performantele tuturor fondurilor de investitii, putand afla cat ar fi castigat la fiecare in parte.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Cum reactionam in fata “maximelor istorice”

Cum reactionam in fata “maximelor istorice”

Bursa de Valori a atins saptamana trecuta un nou maxim istoric, un pretext nimerit sa ne intrebam care ar fi atitudinea recomandata in fata acestui nou reper si ce ar putea urma.

12 Sep 2023 | Investitii
Investitorii in actiuni BVB au fost marii castigatori ai listarii Hidroelectrica

Investitorii in actiuni BVB au fost marii castigatori ai listarii Hidroelectrica

In prima jumatate a lunii august, media tranzactiilor cu actiunile H20 a reprezentat 37% din media tranzactiilor cu actiuni la BVB, pondere care explica pariul facut din timp pe cresterea cotatiilor actiunilor bursei, in calitate de emitent.

17 Aug 2023 | Investitii
Bursa se poate transforma intr-o afacere pe termen lung

Bursa se poate transforma intr-o afacere pe termen lung

Noile planuri de impozitare a castigurilor si dividendelor obtinute din investitiile bursiere pot reduce speculatiile dar si lichiditatea. De ce n-am aflat aceste lucruri inainte de IPO-ul Hidroelectrica?

03 Aug 2023 | Investitii
De ce au revenit pe crestere bursele in 2023?

De ce au revenit pe crestere bursele in 2023?

Desi economiile nu cunosteau o perioada de revenire, ba dimpotriva, iar dobanzile se mentineau ridicate, bursele au inversat trendul de scadere si au oferit profituri nesperate celor care au avut nervii tari.

26 Iul 2023 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul