top banner

Instrument de promovare pentru companiile listate

22 Noiembrie 2016 | Autor: Conso

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) isi diversifica modalitatile de promovare a companiilor listate in fata investitorilor. Institutia pregateste lansarea unui portal care va contine informatiile referitoare la o companie grupate in acelasi loc. In plus, acestea vor fi extinse fata de cele existente in prezent.
Astfel, pe langa informatiile din raportarile obligatorii pe care orice companie listata trebuie sa le furnizeze BVB, portalul va contine si alte date transmise de companie cu privire la activitatea acesteia, prezentari, lansari de produse, etc. Totodata, portalul va avea si o sectiune cu stiri de presa referitoare la compania respectiva sau domeniul in care aceasta activeaza, dar si la contextul economic de ansamblu.
Estimarile analistilor vor fi disponibile investitorilor
Poate cea mai importanta noutate adusa de acest nou instrument de promovare este cea referitoare la estimarile analistilor cu privire la rezultatele emitentilor la fiecare 3 luni.
"Un element foarte important in care noi credem este modulul analistilor, pentru ca vrem sa vedem mai multe opinii ale acestora despre companiile listate, analize, dar si estimarile lor privind rezultatele financiare. Pe pietele dezvoltate, atunci cand o companie anunta rezultatele trimestriale, toata lumea le raporteaza la asteptarile analistilor. In Romania, astfel de situatii se intalnesc doar in cazul companiilor mari. Ne propunem sa extindem aceasta practica in tara noastra", a declarat Daniela Serban, director pentu relatia cu investitorii si relatii publice in cadrul BVB, in cadrul unui eveniment dedicat companiilor listate.
Bursa mizeaza, pe baza discutiilor preliminare, pe participarea in program a analistilor societatilor financiare care deja ofera rapoarte financiare catre piata.: Alpha Finance, BRK Financial Group, Concorde Securities, Prime Transaction, Bancpost, Banca Transilvania, Intercapital Invest, BRD Groupe Societe Generale, grupul Raiffeisen, Wood & Company.
Criteriile pentru ca o companie sa fie prezentata in noul portal
In prima faza, portalul va contine informatii referitoare la 15 companii, investitorii avand disponibili atat indicatori de tranzactionare, cat si indicatori financiari. Deja 11 emitenti care indeplinesc cele 4 criterii solicitate si-au exprimat intentia de a fi parte in program. Este vorba despre Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Nuclearelectrica (SNN), Banca Transilvania (TLV), SIF Moldova (SIF2), OMV Petrom (SNP), Electrica (EL), Romgaz (SNG), SIF Oltenia (SIF5), SIF Transilvania (SIF3), Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN), conform prezentarii a operatorului de piata.
Criteriile pe care companiile trebuie sa le indeplineasca pentru a fi prezentate in acest portal sunt: sa beneficieze de rapoarte din partea a doi analisti, sa utilizeze sistemul de raportare standardizat IRIS, sa furnizeze informatii in engleza si sa respecte guvernanta corporativa.
Pe noul portal vor mai fi publicate rapoarte financiare, rapoarte curente, un calendar corporativ, informatii de tranzactionare, date despre evenimentele viitoare etc.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Dupa Hidroelectrica, un nou IPO de energie la bursa

Dupa Hidroelectrica, un nou IPO de energie la bursa

Oferta publica a grupului Premier Energy PLC se deruleaza intre 8-15 mai, subscrierile din primele 3 zile au un discount de 5%, iar raportul pret/profit (PER) dupa majorarea de capital, este in jur de 7.

09 Mai 2024 | Investitii
Un an si jumatate „de aur” dar nu numai pentru metalul galben. Ce urmeaza?

Un an si jumatate „de aur” dar nu numai pentru metalul galben. Ce urmeaza?

Desi cresterea pretului aurului a atins 50% din septembrie 2022, satisfactia celor care au pariat pe acesta a fost comparabila cu a detinatorilor de actiuni in ciuda politicii monetare restrictive.

02 Mai 2024 | Investitii
Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din sectoare diverse de activitate: OMV Petrom, Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Digi Communications, Transgaz, Banca Transilvania, Electrica, BRD – Groupe Societe Generale, One United Properties, Medlife, Transport Trade Services, Transelectrica, Teraplast, Aquila Part Prod Com, Purcari Wineries – acestea sunt doar o parte dintre ele. Performantele actiunilor acestor companii pot fi o idee buna pentru o parte din economiile oricrei persoane sau companii.

18 Apr 2024 | Investitii
Companiile din energie nu mai sunt un Eldorado al dividendelor

Companiile din energie nu mai sunt un Eldorado al dividendelor

Cresterea agresiva a cotatiilor din ultimul an si dinamica mai modesta a profiturilor au redus randamentul la dividend pentru actiunile listate sub cel al depozitelor la termen in mai multe cazuri.

28 Mar 2024 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul