Inca doua SIF-uri isi dau acordul pentru vanzarea participatiei la BCR

Actionarii SIF Oltenia si Moldova au aprobat vanzarea participatiei detinute la BCR, similar hotararii SIF Muntenia. La SIF Oltenia insa, listarea BCR nu mai intra deloc in calcul.


SIF Moldova intentioneaza mai intai sa ceara listarea BCR, iar daca nu se ajunge la niciun consens, abia atunci se va analiza modalitatea de vanzare a actiunilor detinute la banca.

Actionarii SIF Oltenia au renuntat complet la aceasta conditie, in conditiile in care si SIF Muntenia si-a rezervat dreptul de a resolicita listarea bancii in cazul in care negocierile cu Erste nu se finalizeaza pana la mijlocul lui octombrie.

Lichidarea plasamentelor detinute la BCR se va face prin vanzarea partiala a actiunilor bancii catre Erste, prin participarea SIF-ului cu aport in natura constituit din actiuni BCR la majorarea capitalului social al Erste, precum si prin schimb de actiuni BCR contra unora Erste.

SIF Oltenia detine 6,12% din actiunile BCR, iar SIF Moldova un pachet de 6% din titlurile bancii

Conditiile de vanzare, aport sau schimb vor fi aprobate ulterior de Consiliul de Administratie al SIF-ului.

Deciziile au fost luate in prezenta a numai 16,4% dintre actionarii cu drept de vot, in cadrul celei de a doua convocari a SIF Oltenia, in vreme ce la SIF Moldova s-au intrunit 31,79% din actionari.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?
E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?

Cu bursele la maxime istorice si revenirea apetitului de consum, multi ar putea considera ca este momentul ideal pentru o investitie in fonduri mutuale de actiuni. Dar care sunt perspectivele pe termen mediu?

27 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat
Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat

Suma colectata de Ministerul Finantelor pentru cele 3 emisuni de titluri de stat listate in aceasta luna la bursa a fost in scadere cu peste 100 milioane euro fata de oferta derulata in martie.

19 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Prea multi bani speculativi in ofertele publice
Prea multi bani speculativi in ofertele publice

In ciuda aparentei efervescente in momentul subscrierii, dupa listare cele doua oferte publice lansate in ultima vreme la bursa s-au pozitionat in apropierea pretului de inchidere, punand in discutie strategia intermediarilor.

13 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus