Inca doua SIF-uri isi dau acordul pentru vanzarea participatiei la BCR

Actionarii SIF Oltenia si Moldova au aprobat vanzarea participatiei detinute la BCR, similar hotararii SIF Muntenia. La SIF Oltenia insa, listarea BCR nu mai intra deloc in calcul.


SIF Moldova intentioneaza mai intai sa ceara listarea BCR, iar daca nu se ajunge la niciun consens, abia atunci se va analiza modalitatea de vanzare a actiunilor detinute la banca.

Actionarii SIF Oltenia au renuntat complet la aceasta conditie, in conditiile in care si SIF Muntenia si-a rezervat dreptul de a resolicita listarea bancii in cazul in care negocierile cu Erste nu se finalizeaza pana la mijlocul lui octombrie.

Lichidarea plasamentelor detinute la BCR se va face prin vanzarea partiala a actiunilor bancii catre Erste, prin participarea SIF-ului cu aport in natura constituit din actiuni BCR la majorarea capitalului social al Erste, precum si prin schimb de actiuni BCR contra unora Erste.

SIF Oltenia detine 6,12% din actiunile BCR, iar SIF Moldova un pachet de 6% din titlurile bancii

Conditiile de vanzare, aport sau schimb vor fi aprobate ulterior de Consiliul de Administratie al SIF-ului.

Deciziile au fost luate in prezenta a numai 16,4% dintre actionarii cu drept de vot, in cadrul celei de a doua convocari a SIF Oltenia, in vreme ce la SIF Moldova s-au intrunit 31,79% din actionari.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers
Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers

Posibilul faliment al colosului imobiliar Evergrande a dat fiori investitorilor la inceputul saptamanii, bursele suferind corectii severe. La o privire mai atenta insa, cele doua falimente nu sunt comparabile.

23 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni
Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni "vechi"

Cresterea inflatiei a fortat in ultima vreme Ministerul Finantelor sa se imprumute mai scump de la banci si populatie. Este o veste buna pentru cei care vor cumpara noile obligatiuni dar una nefericita pentru cei care detin deja unele mai vechi.

15 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni
Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni

Desi la finalul lunii iunie, plasamentul privat cu actiunile Appraisal&Valuation se inchidea cu succes, actiunile fiind suprasubscrise de peste 4 ori, la inceputul lunii septembrie listarea la bursa aducea o corectie cu 24% din prima zi.

7 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate
Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate

Modul in care vor evolua cotatiile unor companii listate la bursa dupa publicarea rezultatelor financiare este mai mereu o buna ocazie pentru speculatii. Insa pariul se poate dovedi riscant, existand posibilitatea ca lucrurile sa nu iasa asa cum ne doream.

19 August 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus