Guvernul aproba vanzarea unui pachet de 11% din Nuclearelectrica

Guvernul a aprobat strategia de privatizare pentru Nuclearelectrica si va oferi spre vanzare investitorilor un pachet de 11,077% din capitalul social existent.


O transa de 10% din actiunile nou-emise vor putea fi subscrise de investitorii privati, in cadrul unei oferte publice. Pentru restul de actiuni, Fondul Proprietatea va avea drept de preferinta de subscriere.

Intervalul de pret pentru subscriere va fi mentionat in prospect, pentru a oferi suficienta flexibilitate ofertei publice, astfel incat aceasta sa se finalizeze cu succes.

Privatizarea Nuclearelctrica este asumata de guvern, in cadrul acordului cu FMI. Cel mai mult vor avea de castigat actionarii de la Fondul Proprietatea (FP), care detine aproape 10% din companie.

O serie de fonduri de investitii straine au achizitionat in ultimii ani, pachete importante de actiuni FP si au facut lobby la FMI pentru a forta privatizarea companiilor de importanta strategica la nivel national din portofoliul FP, cum este Nuclearelectrica.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei
Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei

Ne vom confunta in perioada urmatoare cu o inflatie mai mare decat de obicei, in conditiile in care instrumentele de interventie ale bancilor centrale sunt limitate de gradul mare de indatorare din prezent. Cum ar trebui sa se protejeze micii investitori?

14 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus