Guvernul aproba vanzarea unui pachet de 11% din Nuclearelectrica

Guvernul a aprobat strategia de privatizare pentru Nuclearelectrica si va oferi spre vanzare investitorilor un pachet de 11,077% din capitalul social existent.


O transa de 10% din actiunile nou-emise vor putea fi subscrise de investitorii privati, in cadrul unei oferte publice. Pentru restul de actiuni, Fondul Proprietatea va avea drept de preferinta de subscriere.

Intervalul de pret pentru subscriere va fi mentionat in prospect, pentru a oferi suficienta flexibilitate ofertei publice, astfel incat aceasta sa se finalizeze cu succes.

Privatizarea Nuclearelctrica este asumata de guvern, in cadrul acordului cu FMI. Cel mai mult vor avea de castigat actionarii de la Fondul Proprietatea (FP), care detine aproape 10% din companie.

O serie de fonduri de investitii straine au achizitionat in ultimii ani, pachete importante de actiuni FP si au facut lobby la FMI pentru a forta privatizarea companiilor de importanta strategica la nivel national din portofoliul FP, cum este Nuclearelectrica.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Revolutia descultilor din piata de capital americana
Revolutia descultilor din piata de capital americana

Milioane de investitori de buzunar reuniti intr-un grup de discutii pe teme bursiere de pe Reddit (WallStreetBets) au reusit sa ingenuncheze in ianuarie mai multe fonduri speculative.

1 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus