Gerul face actiunile Transgaz mai atractive pentru investitori

Gerul care a cuprins tara in acest an ar putea aduce profituri mai mari pentru Transgaz in 2012, urmand a sustine cresterea pretului de tranzactionare la bursa, conform unui raport BCR.


Raportul estimeaza o majorare cu aproape 30% a profitului Transgaz, pe fondul cresterii consumului de gaze naturale. Un alt factor important este punerea in functiune de catre Petrom a centralei electrice pe gaze naturale, care va impulsiona afacerile Transgaz.

In aceste conditii, pretul tinta al actiunilor TGN a fost majorat la 283 lei, fata de 243 lei cat valoreaza in prezent. Pe termen scurt, cresterea pretului ar putea fi limitata de oferta publica initiala anuntata de stat, prin care intentioneaza sa vanda 15% din actiuni, mentioneaza raportul BCR.

De la inceputul anului, cotatiile TGN s-au majorat cu aproape 10%, investitorii mizand pe incasarea unor posibile dividende.

Anul trecut, statul a decis ca Transgaz sa distribuie 90% din profit sub forma de dividende, pentru a aduce venituri suplimentare la buget. Este posibil ca si in acest an rata de distribuire a dividendelor sa fie una inalta.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?
E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?

Cu bursele la maxime istorice si revenirea apetitului de consum, multi ar putea considera ca este momentul ideal pentru o investitie in fonduri mutuale de actiuni. Dar care sunt perspectivele pe termen mediu?

27 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat
Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat

Suma colectata de Ministerul Finantelor pentru cele 3 emisuni de titluri de stat listate in aceasta luna la bursa a fost in scadere cu peste 100 milioane euro fata de oferta derulata in martie.

19 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Prea multi bani speculativi in ofertele publice
Prea multi bani speculativi in ofertele publice

In ciuda aparentei efervescente in momentul subscrierii, dupa listare cele doua oferte publice lansate in ultima vreme la bursa s-au pozitionat in apropierea pretului de inchidere, punand in discutie strategia intermediarilor.

13 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus