Gerul face actiunile Transgaz mai atractive pentru investitori

Gerul care a cuprins tara in acest an ar putea aduce profituri mai mari pentru Transgaz in 2012, urmand a sustine cresterea pretului de tranzactionare la bursa, conform unui raport BCR.


Raportul estimeaza o majorare cu aproape 30% a profitului Transgaz, pe fondul cresterii consumului de gaze naturale. Un alt factor important este punerea in functiune de catre Petrom a centralei electrice pe gaze naturale, care va impulsiona afacerile Transgaz.

In aceste conditii, pretul tinta al actiunilor TGN a fost majorat la 283 lei, fata de 243 lei cat valoreaza in prezent. Pe termen scurt, cresterea pretului ar putea fi limitata de oferta publica initiala anuntata de stat, prin care intentioneaza sa vanda 15% din actiuni, mentioneaza raportul BCR.

De la inceputul anului, cotatiile TGN s-au majorat cu aproape 10%, investitorii mizand pe incasarea unor posibile dividende.

Anul trecut, statul a decis ca Transgaz sa distribuie 90% din profit sub forma de dividende, pentru a aduce venituri suplimentare la buget. Este posibil ca si in acest an rata de distribuire a dividendelor sa fie una inalta.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv
Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv

Am asistat la un seminar care dorea sa familiarizeze cursantii cu fundamentele economiei si pietelor de capital, scopul declarat fiind ca acestia sa isi poata dobandi independenta financiara prin intermediul tranzactiilor Forex.

5 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Cati bani au facut investitorii in fondurile mutuale in 2020
Cati bani au facut investitorii in fondurile mutuale in 2020

Investitia intr-un fond mutual presupune sa beneficiezi de experienta administratorului si de avantajele portofoliului sau diversificat, platind insa costurile aferente activitatii de administrare (cel mai frecvent, sub forma comisionului de subscriere).

24 Septembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus