Fondul Proprietatea – in top 10 actiuni recomandate de Erste Research

Fondul Proprietatea este singura actiune listata la BVB din Top 10 actiuni recomandate de Erste Research la nivel regional.


Titlurile FP sunt considerate atractive prin prisma programului de buy-back pentru 7,9% din actiunile fondului. Programul de rascumparare a inceput pe 12 aprilie 2013, cu scopul de a reduce diferenta dintre pretul de tranzactionare si valoarea unitatii de fond.

In plus, Fondul Proprietatea ar putea beneficia de programul de liberalizare la energie si gaze naturale, ce prevede majorarea preturilor platite de populatie si companii.

Incheirea unui nou acord cu FMI de catre Romania, ar creste atractivitatea actiunilor FP si mai mult. Intr-un astfel de scenariu, ar urma noi listari de actiuni pentru companiile unde Fondul Proprietatea este actionar (Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica).


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus