Erste Group mai achizitioneaza 7% din actiunile BCR de la SIF-uri

Erste Group a achizitionat inca o participatie de aproximativ 7% la BCR in cadrul acordurilor incheiate cu SIF-urile, in schimbul unor tranzactii in numerar si a unei emisiuni de actiuni noi.


In cadrul celei de-a doua transe a tranzactiei, SIF Transilvania a tranzactionat in total 515,1 milioane de actiuni BCR. In schimbul acestora au fost emise peste 4 milioane de actiuni noi Erste Group, paritatea fiind de 127,9583 de actiuni BCR pentru 1 actiune Erste Group.

In cadrul tranzactiei, fondul a obtinut contra aportului sau de 4,74% din actiunile BCR o cota de participare la Erste de aproximativ 1% din capitalul social al acesteia.

SIF Transilvania are dreptul sa vanda imediat dupa obtinerea acestora cel mult 25% din actiunile Erste detinute. Aceasta limita creste cu cate 25% din actiunile detinute dupa 6, 12 si 18 luni.

Prima zi de tranzactionare a actiunilor noi va fi 12 decembrie 2011 in Viena, Praga si Bucuresti. Actiunile noi sunt purtatoare de dividende pentru exercitiul financiar 2011.

In plus, in prima saptamana a lui decembrie, Erste a achizitionat o participatie de aproximativ 2,04% detinuta la BCR de SIF-uri in schimbul sumei de 193,7 milioane lei – o participatie de 0,78% la BCR de la SIF Muntenia si o participatie de 1,26% la BCR de la SIF Moldova.

Participatia detinuta de Erste Group la BCR a ajuns astfel la 82%.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv
Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv

Am asistat la un seminar care dorea sa familiarizeze cursantii cu fundamentele economiei si pietelor de capital, scopul declarat fiind ca acestia sa isi poata dobandi independenta financiara prin intermediul tranzactiilor Forex.

5 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Cati bani au facut investitorii in fondurile mutuale in 2020
Cati bani au facut investitorii in fondurile mutuale in 2020

Investitia intr-un fond mutual presupune sa beneficiezi de experienta administratorului si de avantajele portofoliului sau diversificat, platind insa costurile aferente activitatii de administrare (cel mai frecvent, sub forma comisionului de subscriere).

24 Septembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus