Erste Group mai achizitioneaza 7% din actiunile BCR de la SIF-uri

Erste Group a achizitionat inca o participatie de aproximativ 7% la BCR in cadrul acordurilor incheiate cu SIF-urile, in schimbul unor tranzactii in numerar si a unei emisiuni de actiuni noi.


In cadrul celei de-a doua transe a tranzactiei, SIF Transilvania a tranzactionat in total 515,1 milioane de actiuni BCR. In schimbul acestora au fost emise peste 4 milioane de actiuni noi Erste Group, paritatea fiind de 127,9583 de actiuni BCR pentru 1 actiune Erste Group.

In cadrul tranzactiei, fondul a obtinut contra aportului sau de 4,74% din actiunile BCR o cota de participare la Erste de aproximativ 1% din capitalul social al acesteia.

SIF Transilvania are dreptul sa vanda imediat dupa obtinerea acestora cel mult 25% din actiunile Erste detinute. Aceasta limita creste cu cate 25% din actiunile detinute dupa 6, 12 si 18 luni.

Prima zi de tranzactionare a actiunilor noi va fi 12 decembrie 2011 in Viena, Praga si Bucuresti. Actiunile noi sunt purtatoare de dividende pentru exercitiul financiar 2011.

In plus, in prima saptamana a lui decembrie, Erste a achizitionat o participatie de aproximativ 2,04% detinuta la BCR de SIF-uri in schimbul sumei de 193,7 milioane lei – o participatie de 0,78% la BCR de la SIF Muntenia si o participatie de 1,26% la BCR de la SIF Moldova.

Participatia detinuta de Erste Group la BCR a ajuns astfel la 82%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?
Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?

In 2021 reteta de succes la bursa a inclus ca ingrediente plasamentul privat, listarea la bursa si un profit urias asigurat inca din prima zi. Se poate permanentiza acest model sau asistam doar la exceptii bine popularizate?

8 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus