Erste Group mai achizitioneaza 7% din actiunile BCR de la SIF-uri

Erste Group a achizitionat inca o participatie de aproximativ 7% la BCR in cadrul acordurilor incheiate cu SIF-urile, in schimbul unor tranzactii in numerar si a unei emisiuni de actiuni noi.


In cadrul celei de-a doua transe a tranzactiei, SIF Transilvania a tranzactionat in total 515,1 milioane de actiuni BCR. In schimbul acestora au fost emise peste 4 milioane de actiuni noi Erste Group, paritatea fiind de 127,9583 de actiuni BCR pentru 1 actiune Erste Group.

In cadrul tranzactiei, fondul a obtinut contra aportului sau de 4,74% din actiunile BCR o cota de participare la Erste de aproximativ 1% din capitalul social al acesteia.

SIF Transilvania are dreptul sa vanda imediat dupa obtinerea acestora cel mult 25% din actiunile Erste detinute. Aceasta limita creste cu cate 25% din actiunile detinute dupa 6, 12 si 18 luni.

Prima zi de tranzactionare a actiunilor noi va fi 12 decembrie 2011 in Viena, Praga si Bucuresti. Actiunile noi sunt purtatoare de dividende pentru exercitiul financiar 2011.

In plus, in prima saptamana a lui decembrie, Erste a achizitionat o participatie de aproximativ 2,04% detinuta la BCR de SIF-uri in schimbul sumei de 193,7 milioane lei – o participatie de 0,78% la BCR de la SIF Muntenia si o participatie de 1,26% la BCR de la SIF Moldova.

Participatia detinuta de Erste Group la BCR a ajuns astfel la 82%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus