Erste Group mai achizitioneaza 7% din actiunile BCR de la SIF-uri

Erste Group a achizitionat inca o participatie de aproximativ 7% la BCR in cadrul acordurilor incheiate cu SIF-urile, in schimbul unor tranzactii in numerar si a unei emisiuni de actiuni noi.


In cadrul celei de-a doua transe a tranzactiei, SIF Transilvania a tranzactionat in total 515,1 milioane de actiuni BCR. In schimbul acestora au fost emise peste 4 milioane de actiuni noi Erste Group, paritatea fiind de 127,9583 de actiuni BCR pentru 1 actiune Erste Group.

In cadrul tranzactiei, fondul a obtinut contra aportului sau de 4,74% din actiunile BCR o cota de participare la Erste de aproximativ 1% din capitalul social al acesteia.

SIF Transilvania are dreptul sa vanda imediat dupa obtinerea acestora cel mult 25% din actiunile Erste detinute. Aceasta limita creste cu cate 25% din actiunile detinute dupa 6, 12 si 18 luni.

Prima zi de tranzactionare a actiunilor noi va fi 12 decembrie 2011 in Viena, Praga si Bucuresti. Actiunile noi sunt purtatoare de dividende pentru exercitiul financiar 2011.

In plus, in prima saptamana a lui decembrie, Erste a achizitionat o participatie de aproximativ 2,04% detinuta la BCR de SIF-uri in schimbul sumei de 193,7 milioane lei – o participatie de 0,78% la BCR de la SIF Muntenia si o participatie de 1,26% la BCR de la SIF Moldova.

Participatia detinuta de Erste Group la BCR a ajuns astfel la 82%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?
E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?

Cu bursele la maxime istorice si revenirea apetitului de consum, multi ar putea considera ca este momentul ideal pentru o investitie in fonduri mutuale de actiuni. Dar care sunt perspectivele pe termen mediu?

27 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat
Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat

Suma colectata de Ministerul Finantelor pentru cele 3 emisuni de titluri de stat listate in aceasta luna la bursa a fost in scadere cu peste 100 milioane euro fata de oferta derulata in martie.

19 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Prea multi bani speculativi in ofertele publice
Prea multi bani speculativi in ofertele publice

In ciuda aparentei efervescente in momentul subscrierii, dupa listare cele doua oferte publice lansate in ultima vreme la bursa s-au pozitionat in apropierea pretului de inchidere, punand in discutie strategia intermediarilor.

13 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus