Emisiunea de obligatiuni BT emise in 2013 s-a incheiat cu subscriere integrala

A doua emisiune de obligatiuni BT, convertibile in actiuni, s-a finalizat prin subscrierea intergrala. Valoarea obligatiunilor este de 30 milioane euro.


In 2013, Banca Transilvani a lansat a doua emisiune de obligatiuni dupa ce prima a avut loc in 2005.
Emisiunea din acest an a fost structurata pe 3 paliere. Initial, intreaga suma de 30 milioane euro a fost oferita spre subscriere actionarilor bancii, conform dreptului de preferinta.

In cadrul acestei oferte, peste 1.000 de actionari BT, inclusiv BERD si IFC, si-au exercitat dreptul de a participa la emisiune.

Ulterior, sumele ramase dupa incheierea acestei prime etape au fost alocate in 2 transe: una rezervata IFC, in valoare de 18,9 milioane euro, care a subscris intreaga transa, iar o alta a fost deschisa investitorilor calificati.

Oferta BT se refera la obligatiuni convertibile subordonate, negarantate si nominative, emise in 2013, cu scadenta in 2020.

Valoarea nominala, respectiv pretul de emisiune a celor 50 milioane de obligatiuni este de 0,6 euro. Dobanda obligatiuni este Euribor la 6 luni + 6,25%, iar plata se va realiza de 2 ori pe an, o data la 6 luni, incepand cu 15 iulie 2013.

Prima fereastra de conversie va fi in vara lui 2014, continuan pana la scadenta, cu frecventa anuala.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum se explica efervescenta bursei
Cum se explica efervescenta bursei

Un numar tot mai mare de emisiuni de actiuni si obligatiuni bat la poarta BVB in ultima vreme, maximele pre-criza financiara au fost depasite de catre indici, iar apetitul de risc e in crestere odata cu sperantele ca pandemia se va sfarsi in curand.

21 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus