Emisiunea de obligatiuni BT emise in 2013 s-a incheiat cu subscriere integrala

A doua emisiune de obligatiuni BT, convertibile in actiuni, s-a finalizat prin subscrierea intergrala. Valoarea obligatiunilor este de 30 milioane euro.


In 2013, Banca Transilvani a lansat a doua emisiune de obligatiuni dupa ce prima a avut loc in 2005.
Emisiunea din acest an a fost structurata pe 3 paliere. Initial, intreaga suma de 30 milioane euro a fost oferita spre subscriere actionarilor bancii, conform dreptului de preferinta.

In cadrul acestei oferte, peste 1.000 de actionari BT, inclusiv BERD si IFC, si-au exercitat dreptul de a participa la emisiune.

Ulterior, sumele ramase dupa incheierea acestei prime etape au fost alocate in 2 transe: una rezervata IFC, in valoare de 18,9 milioane euro, care a subscris intreaga transa, iar o alta a fost deschisa investitorilor calificati.

Oferta BT se refera la obligatiuni convertibile subordonate, negarantate si nominative, emise in 2013, cu scadenta in 2020.

Valoarea nominala, respectiv pretul de emisiune a celor 50 milioane de obligatiuni este de 0,6 euro. Dobanda obligatiuni este Euribor la 6 luni + 6,25%, iar plata se va realiza de 2 ori pe an, o data la 6 luni, incepand cu 15 iulie 2013.

Prima fereastra de conversie va fi in vara lui 2014, continuan pana la scadenta, cu frecventa anuala.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Pariul pe indici, bun si in momentele de incertitudine la bursa
Pariul pe indici, bun si in momentele de incertitudine la bursa

Bursa de Valori a inceput anul 2022 pe o tendinta de scadere a lichiditatii, desi s-au bifat noi maxime istorice pentru indicele BET, iar volatilitatea poate fi cuvantul de ordine pentru acest an.

13 Ianuarie 2022 | Investitii (fonduri + burse)

Joburi pentru 2022: dezvoltator imobiliar in Metavers
Joburi pentru 2022: dezvoltator imobiliar in Metavers

Precum achizitiile de proprietati imobiliare in Second Life in urma cu 15 ani, speculatiile cu terenurile virtuale din Metavers sunt acum la mare moda.

29 Decembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Ce ne rezerva pietele financiare in 2022?
Ce ne rezerva pietele financiare in 2022?

Euforia plasamentelor in actiuni si crypto poate pali sau chiar lasa locul depresiei, preturile mari la energie vor fi corectate abia dupa inchiderea unor mari capacitati industriale, pretul imobiliarelor si dobanzile vor merge in sens invers.

27 Decembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

De ce nu putem cumpara titluri de stat Tezaur online?
De ce nu putem cumpara titluri de stat Tezaur online?

Daca in cazul certificatelor de trezorerie din cadrul programului Fidelis achizitiile se pot face direct din platforma brokerilor, pentru titlurile din programul Tezaur fiecare investitor trebuie sa ajunga personal la Posta sau la Trezorerie, pierzand timp pretios.

7 Decembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus