top banner

Cand se depune declaratia anuala pentru impozitul pe castigurile obtinute la bursa?

27 Martie 2011 | Autor: Nicu Grigoras

Conform ultimelor modificari ale codului fiscal intrate in vigoare la 1 iulie 2010, persoanele fizice care realizeaza venituri din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, au obligatia depunerii declaratiilor trimestriale si a declaratiei anuale.
Investitorii care realizeaza tranzactii de vanzare au obligatia ca la finalul fiecarui trimestru sa calculeze, sa declare si sa plateasca impozitul aferent tranzactiilor efectuate indiferent daca rezultatul a fost profit sau pierdere.
Calculul impozitului se face pe baza fisei de portofoliu primita prin posta de la intermediarul tranzactiilor, in forma scrisa, pana cel tarziu in data de 5 a lunii urmatoare trimestrului in care au fost realizate tranzactiile.
Declararea si plata impozitului cade in sarcina investitorilor care au obligatia ca, pana in data de 25 a lunii urmatoare trimestrului in care au fost realizate tranzactiile, sa depuna declaratia trimestriala si sa plateasca impozitul.
La finalul fiecarui an fiscal, fiecare investitor are obligatia depunerii declaratiei anuale, pe baza declaratiilor trimestriale, pana la data de 25 mai. Pana la aceasta data, investitorii au obligatia calcularii si virarii impozitului anual.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

A fost nevoie de o corectie ampla la nivelul pietei, de pulverizarea unor proiecte “de viitor”, blocarea unor retrageri si concedieri masive anuntate de platformele de tranzactionare pentru ca investitorii sa vada ca au pariat riscant.

22 Iun 2022 | Investitii
De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

Daca in perioadele de crestere economica si de dobanzi reduse actiunile companiilor mici pot avea multipli bursieri mai mari decat ai societatilor consacrate, apropierea crizei poate inversa perceptiile.

13 Iun 2022 | Investitii
Cum se pot pierde bani cu titlurile de stat listate la bursa

Cum se pot pierde bani cu titlurile de stat listate la bursa

Dacă va ganditi la pierderea dobanzii la termen la retragerea inainte de scadenta, aflati ca se poate si mai rau, la vanzarea obligatiunilor listate la bursa.

02 Iun 2022 | Investitii
De la crypto-manie la crypto-depresie

De la crypto-manie la crypto-depresie

Cei care au cumparat criptoactive in urma cu 6 luni contempla deja injumatatirea portofoliului. Inflatia, cresterea dobanzilor si aversiunea fata de risc a pietelor au pus umarul la o corectie semnificativa.

24 Mai 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul