Decizia liderilor europeni readuce optimismul pe bursa

Bursele au inregistrat cresteri importante joi, dupa anuntul facut de liderii europeni privind pachetul de masuri pentru stabilizarea zonei euro.

Actiunile de la BVB au avansat in medie cu 3%, dupa mai multe saptamani de apatie. Brusc, situatia s-a schimbat, iar valoarea totala a tranzactiilor depasea 11 milioane euro in jurul orei 14.00.

Cresteri peste media pietei au obtinut actiunile Broker Cluj (BRK), care au castigat 6%. De asemenea, Petrom avansa cu 5,6%, in vreme ce Azomures castiga 3%.


Dintre titlurile bancare, Banca Transilvania afisa un avans de 4,4%, iar BRD crestea cu 1,3%. Pe de alta parte, speculatorii au urcat din nou pretul actiunii Oltchim cu 15%.

Entuziasmul de pe bursa locala a fost indus in special de revigorarea principalelor piete externe. Spre exemplu, indicele ATX (Viena) crestea cu aproximativ 4,7%, iar DAX (Frankfurt) si FTSE100 (Londra) urcau fiecare cu peste 2%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Revolutia descultilor din piata de capital americana
Revolutia descultilor din piata de capital americana

Milioane de investitori de buzunar reuniti intr-un grup de discutii pe teme bursiere de pe Reddit (WallStreetBets) au reusit sa ingenuncheze in ianuarie mai multe fonduri speculative.

1 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus