Decizia liderilor europeni readuce optimismul pe bursa

Bursele au inregistrat cresteri importante joi, dupa anuntul facut de liderii europeni privind pachetul de masuri pentru stabilizarea zonei euro.

Actiunile de la BVB au avansat in medie cu 3%, dupa mai multe saptamani de apatie. Brusc, situatia s-a schimbat, iar valoarea totala a tranzactiilor depasea 11 milioane euro in jurul orei 14.00.

Cresteri peste media pietei au obtinut actiunile Broker Cluj (BRK), care au castigat 6%. De asemenea, Petrom avansa cu 5,6%, in vreme ce Azomures castiga 3%.


Dintre titlurile bancare, Banca Transilvania afisa un avans de 4,4%, iar BRD crestea cu 1,3%. Pe de alta parte, speculatorii au urcat din nou pretul actiunii Oltchim cu 15%.

Entuziasmul de pe bursa locala a fost indus in special de revigorarea principalelor piete externe. Spre exemplu, indicele ATX (Viena) crestea cu aproximativ 4,7%, iar DAX (Frankfurt) si FTSE100 (Londra) urcau fiecare cu peste 2%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers
Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers

Posibilul faliment al colosului imobiliar Evergrande a dat fiori investitorilor la inceputul saptamanii, bursele suferind corectii severe. La o privire mai atenta insa, cele doua falimente nu sunt comparabile.

23 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni
Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni "vechi"

Cresterea inflatiei a fortat in ultima vreme Ministerul Finantelor sa se imprumute mai scump de la banci si populatie. Este o veste buna pentru cei care vor cumpara noile obligatiuni dar una nefericita pentru cei care detin deja unele mai vechi.

15 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni
Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni

Desi la finalul lunii iunie, plasamentul privat cu actiunile Appraisal&Valuation se inchidea cu succes, actiunile fiind suprasubscrise de peste 4 ori, la inceputul lunii septembrie listarea la bursa aducea o corectie cu 24% din prima zi.

7 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate
Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate

Modul in care vor evolua cotatiile unor companii listate la bursa dupa publicarea rezultatelor financiare este mai mereu o buna ocazie pentru speculatii. Insa pariul se poate dovedi riscant, existand posibilitatea ca lucrurile sa nu iasa asa cum ne doream.

19 August 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus