Decizia liderilor europeni readuce optimismul pe bursa

Bursele au inregistrat cresteri importante joi, dupa anuntul facut de liderii europeni privind pachetul de masuri pentru stabilizarea zonei euro.

Actiunile de la BVB au avansat in medie cu 3%, dupa mai multe saptamani de apatie. Brusc, situatia s-a schimbat, iar valoarea totala a tranzactiilor depasea 11 milioane euro in jurul orei 14.00.

Cresteri peste media pietei au obtinut actiunile Broker Cluj (BRK), care au castigat 6%. De asemenea, Petrom avansa cu 5,6%, in vreme ce Azomures castiga 3%.


Dintre titlurile bancare, Banca Transilvania afisa un avans de 4,4%, iar BRD crestea cu 1,3%. Pe de alta parte, speculatorii au urcat din nou pretul actiunii Oltchim cu 15%.

Entuziasmul de pe bursa locala a fost indus in special de revigorarea principalelor piete externe. Spre exemplu, indicele ATX (Viena) crestea cu aproximativ 4,7%, iar DAX (Frankfurt) si FTSE100 (Londra) urcau fiecare cu peste 2%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat
Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat

Suma colectata de Ministerul Finantelor pentru cele 3 emisuni de titluri de stat listate in aceasta luna la bursa a fost in scadere cu peste 100 milioane euro fata de oferta derulata in martie.

19 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Prea multi bani speculativi in ofertele publice
Prea multi bani speculativi in ofertele publice

In ciuda aparentei efervescente in momentul subscrierii, dupa listare cele doua oferte publice lansate in ultima vreme la bursa s-au pozitionat in apropierea pretului de inchidere, punand in discutie strategia intermediarilor.

13 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus