Curtea Constitutionala din Germania ajuta pietele bursiere sa isi revina

Curtea Constitutionala din Germania a respins o serie de procese care incercau sa blocheze participarea Germaniei la salvarea tarilor din zona euro cu probleme ale datoriei publice.


Conform Reuters, Curtea a decis ca guvernul german trebuie sa obtina aprobarea partamentului, inainte de a se implica in masuri de salvare.

Vestea a fost bine primita de investitorii de la bursa, in conditiile in care in zilele anterioare, nu se mai intrevedea o solutie pentru salvarea tarilor supraindatorate. Indicele principal al bursei londoneze, FT 100 inregistra miercuri o crestere cu peste 2%, iar la Frankfurt, indicele DAX avansa cu mai mult de 3%.

O evolutie similara au avut si celelalte burse europene, iar piata de la Bucuresti a urmat tendinta generala. Indicele BET a crescut cu 3,10%, revenind peste pragul de 4.700 puncte. SIF-urile au fost printre cele mai tranzactionate actiuni in sedinta de miercuri, inregistrand castiguri de 4-5% intr-o singura zi.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?
Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?

In 2021 reteta de succes la bursa a inclus ca ingrediente plasamentul privat, listarea la bursa si un profit urias asigurat inca din prima zi. Se poate permanentiza acest model sau asistam doar la exceptii bine popularizate?

8 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus