Curtea Constitutionala din Germania ajuta pietele bursiere sa isi revina

Curtea Constitutionala din Germania a respins o serie de procese care incercau sa blocheze participarea Germaniei la salvarea tarilor din zona euro cu probleme ale datoriei publice.


Conform Reuters, Curtea a decis ca guvernul german trebuie sa obtina aprobarea partamentului, inainte de a se implica in masuri de salvare.

Vestea a fost bine primita de investitorii de la bursa, in conditiile in care in zilele anterioare, nu se mai intrevedea o solutie pentru salvarea tarilor supraindatorate. Indicele principal al bursei londoneze, FT 100 inregistra miercuri o crestere cu peste 2%, iar la Frankfurt, indicele DAX avansa cu mai mult de 3%.

O evolutie similara au avut si celelalte burse europene, iar piata de la Bucuresti a urmat tendinta generala. Indicele BET a crescut cu 3,10%, revenind peste pragul de 4.700 puncte. SIF-urile au fost printre cele mai tranzactionate actiuni in sedinta de miercuri, inregistrand castiguri de 4-5% intr-o singura zi.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat
Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat

Suma colectata de Ministerul Finantelor pentru cele 3 emisuni de titluri de stat listate in aceasta luna la bursa a fost in scadere cu peste 100 milioane euro fata de oferta derulata in martie.

19 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Prea multi bani speculativi in ofertele publice
Prea multi bani speculativi in ofertele publice

In ciuda aparentei efervescente in momentul subscrierii, dupa listare cele doua oferte publice lansate in ultima vreme la bursa s-au pozitionat in apropierea pretului de inchidere, punand in discutie strategia intermediarilor.

13 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus