Creditele Raiffeisen pot fi garantate cu unitati de fond

Investitorii fondurilor inchise si deschise de investitii administrate de Raiffeisen Asset Management pot garanta pentru creditele contractate de la Raiffeisen Bank cu unitatile de fond detinute.


Totodata, investitiorii rezidenti in Romania au posibilitatea sa imputerniceasca Raiffeisen Asset Management sa depuna declaratiile privind impozitul pe castigul rezultat din rascumpararea unitatilor de fond la organele fiscale competente.

Investitorii datoreaza statului o cota de impozitare de 16% din castigul obtinut pe piata de capital, indiferent de perioada de detinere a investitiei.

Fondurile inchise de investitii aflate in portofoliu sunt Raiffeisen Strategii Valutare si Raiffeisen Dolar Plus, iar cele deschise - Raiffeisen Benefit, Raiffeisen Prosper, Raiffeisen Romania Actiuni, Raiffeisen Confort, Raiffeisen Confort Seria 2, Raiffeisen Monetar si Raiffeisen Euro Plus.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni
Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni "vechi"

Cresterea inflatiei a fortat in ultima vreme Ministerul Finantelor sa se imprumute mai scump de la banci si populatie. Este o veste buna pentru cei care vor cumpara noile obligatiuni dar una nefericita pentru cei care detin deja unele mai vechi.

15 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni
Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni

Desi la finalul lunii iunie, plasamentul privat cu actiunile Appraisal&Valuation se inchidea cu succes, actiunile fiind suprasubscrise de peste 4 ori, la inceputul lunii septembrie listarea la bursa aducea o corectie cu 24% din prima zi.

7 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate
Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate

Modul in care vor evolua cotatiile unor companii listate la bursa dupa publicarea rezultatelor financiare este mai mereu o buna ocazie pentru speculatii. Insa pariul se poate dovedi riscant, existand posibilitatea ca lucrurile sa nu iasa asa cum ne doream.

19 August 2021 | Investitii (fonduri + burse)

E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?
E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?

Cu bursele la maxime istorice si revenirea apetitului de consum, multi ar putea considera ca este momentul ideal pentru o investitie in fonduri mutuale de actiuni. Dar care sunt perspectivele pe termen mediu?

27 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus