Creditele Raiffeisen pot fi garantate cu unitati de fond

Investitorii fondurilor inchise si deschise de investitii administrate de Raiffeisen Asset Management pot garanta pentru creditele contractate de la Raiffeisen Bank cu unitatile de fond detinute.


Totodata, investitiorii rezidenti in Romania au posibilitatea sa imputerniceasca Raiffeisen Asset Management sa depuna declaratiile privind impozitul pe castigul rezultat din rascumpararea unitatilor de fond la organele fiscale competente.

Investitorii datoreaza statului o cota de impozitare de 16% din castigul obtinut pe piata de capital, indiferent de perioada de detinere a investitiei.

Fondurile inchise de investitii aflate in portofoliu sunt Raiffeisen Strategii Valutare si Raiffeisen Dolar Plus, iar cele deschise - Raiffeisen Benefit, Raiffeisen Prosper, Raiffeisen Romania Actiuni, Raiffeisen Confort, Raiffeisen Confort Seria 2, Raiffeisen Monetar si Raiffeisen Euro Plus.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?
Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?

In 2021 reteta de succes la bursa a inclus ca ingrediente plasamentul privat, listarea la bursa si un profit urias asigurat inca din prima zi. Se poate permanentiza acest model sau asistam doar la exceptii bine popularizate?

8 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus