Certinvest lanseaza un fond mutual cu strategie short

Certinvest lanseaza un fond mutual cu strategie de investitii short, care isi propune sa obtina profit de pe urma perioadelor de scadere a pietelor de actiuni sau a unora dintre emitenti.


Fondul Certinvest Short Fund va urmari o strategie de investitii a activelor orientata catre obtinerea de profit in urma trendurilor importante de scadere ale pietelor de actiuni.

In situatia unui trend ascendent al pietelor bursiere, se va incerca identificarea  anumitor emitenti cu potential de scadere.

”Am conceput fondul Certinvest Short Fund avand in vedere in special aceste perioade de incertitudine economica si turbulente pe pietele financiare, pe care le traversam de ceva vreme. Prin strategia short pe care o foloseste fondul, investitorii acestuia au posibilitatea de a face profit atunci cand pietele sunt in scadere”, a declarat Horia Gusta, presedintele Comitetului Director al Certinvest.

Investitia minima in fondul Certinvest Short Fund este de o unitate de fond, pretul iniţial al unei unitati de fond fiind de 100 de lei. Fondul aplica un comision de subscriere de 1% din valoarea subscrierii, dar nu mai mult 500 lei. Pentru investitiile realizate prin platforma de tranzactionare obline a societatii sau prin telefon, comisioanele de subscriere se reduc la jumatate.

Fondul se adreseaza atat investitorilor persoane fizice cat si companiilor. Orizonul investitional recomandat este de minimum 3-5 ani.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Revolutia descultilor din piata de capital americana
Revolutia descultilor din piata de capital americana

Milioane de investitori de buzunar reuniti intr-un grup de discutii pe teme bursiere de pe Reddit (WallStreetBets) au reusit sa ingenuncheze in ianuarie mai multe fonduri speculative.

1 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus