Certinvest lanseaza un fond mutual cu strategie short

Certinvest lanseaza un fond mutual cu strategie de investitii short, care isi propune sa obtina profit de pe urma perioadelor de scadere a pietelor de actiuni sau a unora dintre emitenti.


Fondul Certinvest Short Fund va urmari o strategie de investitii a activelor orientata catre obtinerea de profit in urma trendurilor importante de scadere ale pietelor de actiuni.

In situatia unui trend ascendent al pietelor bursiere, se va incerca identificarea  anumitor emitenti cu potential de scadere.

”Am conceput fondul Certinvest Short Fund avand in vedere in special aceste perioade de incertitudine economica si turbulente pe pietele financiare, pe care le traversam de ceva vreme. Prin strategia short pe care o foloseste fondul, investitorii acestuia au posibilitatea de a face profit atunci cand pietele sunt in scadere”, a declarat Horia Gusta, presedintele Comitetului Director al Certinvest.

Investitia minima in fondul Certinvest Short Fund este de o unitate de fond, pretul iniţial al unei unitati de fond fiind de 100 de lei. Fondul aplica un comision de subscriere de 1% din valoarea subscrierii, dar nu mai mult 500 lei. Pentru investitiile realizate prin platforma de tranzactionare obline a societatii sau prin telefon, comisioanele de subscriere se reduc la jumatate.

Fondul se adreseaza atat investitorilor persoane fizice cat si companiilor. Orizonul investitional recomandat este de minimum 3-5 ani.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat
Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat

Suma colectata de Ministerul Finantelor pentru cele 3 emisuni de titluri de stat listate in aceasta luna la bursa a fost in scadere cu peste 100 milioane euro fata de oferta derulata in martie.

19 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Prea multi bani speculativi in ofertele publice
Prea multi bani speculativi in ofertele publice

In ciuda aparentei efervescente in momentul subscrierii, dupa listare cele doua oferte publice lansate in ultima vreme la bursa s-au pozitionat in apropierea pretului de inchidere, punand in discutie strategia intermediarilor.

13 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus