Certinvest lanseaza un fond mutual cu strategie short

Certinvest lanseaza un fond mutual cu strategie de investitii short, care isi propune sa obtina profit de pe urma perioadelor de scadere a pietelor de actiuni sau a unora dintre emitenti.


Fondul Certinvest Short Fund va urmari o strategie de investitii a activelor orientata catre obtinerea de profit in urma trendurilor importante de scadere ale pietelor de actiuni.

In situatia unui trend ascendent al pietelor bursiere, se va incerca identificarea  anumitor emitenti cu potential de scadere.

”Am conceput fondul Certinvest Short Fund avand in vedere in special aceste perioade de incertitudine economica si turbulente pe pietele financiare, pe care le traversam de ceva vreme. Prin strategia short pe care o foloseste fondul, investitorii acestuia au posibilitatea de a face profit atunci cand pietele sunt in scadere”, a declarat Horia Gusta, presedintele Comitetului Director al Certinvest.

Investitia minima in fondul Certinvest Short Fund este de o unitate de fond, pretul iniţial al unei unitati de fond fiind de 100 de lei. Fondul aplica un comision de subscriere de 1% din valoarea subscrierii, dar nu mai mult 500 lei. Pentru investitiile realizate prin platforma de tranzactionare obline a societatii sau prin telefon, comisioanele de subscriere se reduc la jumatate.

Fondul se adreseaza atat investitorilor persoane fizice cat si companiilor. Orizonul investitional recomandat este de minimum 3-5 ani.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

SONDAJ CONSO

Parerea ta conteaza!


Samsung Galaxy Tab

Dorim sa stim parerea ta despre serviciile oferite de Conso.

Participa la un scurt sondaj si vei fi automat inscris intr-o tragere la sorti.
Marele premiu: o tableta Samsung Galaxy Tab S5e.

Particip la sondaj Detalii sondaj

ALTE ARTICOLE - Investitii


Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv
Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv

Am asistat la un seminar care dorea sa familiarizeze cursantii cu fundamentele economiei si pietelor de capital, scopul declarat fiind ca acestia sa isi poata dobandi independenta financiara prin intermediul tranzactiilor Forex.

5 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus