BVB merge in directie opusa fata de restul pietelor internationale

Dupa o deschidere in forta, bursa a inceput treptat sa coboare si a inchis cu o pierdere generala de 1%. In contrast, bursele principale ale lumii s-au mentinut pe plus.


Bursele europene prezinta spre inchiderea sedintei cresteri de peste 2%. Dow Jones a urcat cu 0,3% in prima parte a sedintei de tranzactionare. Indicii S&P afisau o crestere de aproape 0,7%, in urma unei stiri publicate de Financial Times conform careia Italia a solicitat Chinei, dupa mai multe intruniri, sa cumpere cantitati importante din datoriile sale suverane, explica analistii BT Asset Management.

Bursa locala nu a reusit insa sa ramana optimista. BET, indicele celor mai lichide 10 actiuni din piata, a marcat o pierdere de 1%, dupa ce in sedinta anterioara a consemnat o scadere de 3,75%.

Dintre titlurile aflate in componenta BET, BRD a coborat cu 1,8%, in conditiile in care actionarul majoritar, Societe Generale urca cu aproape 8% pe bursa franceza. Totusi, aceasta revenire a actiunii franceze vine dupa ce in sedinta precedenta ajunsese sub minimul anului 2009.

Pe de alta parte Petrom (SNP) a coborat cu 1,6%, in vreme ce Banca Transilvania (TLV) a scazut cu 2,8%, sub pragul de 1 leu.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Revolutia descultilor din piata de capital americana
Revolutia descultilor din piata de capital americana

Milioane de investitori de buzunar reuniti intr-un grup de discutii pe teme bursiere de pe Reddit (WallStreetBets) au reusit sa ingenuncheze in ianuarie mai multe fonduri speculative.

1 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus