BVB merge in directie opusa fata de restul pietelor internationale

Dupa o deschidere in forta, bursa a inceput treptat sa coboare si a inchis cu o pierdere generala de 1%. In contrast, bursele principale ale lumii s-au mentinut pe plus.


Bursele europene prezinta spre inchiderea sedintei cresteri de peste 2%. Dow Jones a urcat cu 0,3% in prima parte a sedintei de tranzactionare. Indicii S&P afisau o crestere de aproape 0,7%, in urma unei stiri publicate de Financial Times conform careia Italia a solicitat Chinei, dupa mai multe intruniri, sa cumpere cantitati importante din datoriile sale suverane, explica analistii BT Asset Management.

Bursa locala nu a reusit insa sa ramana optimista. BET, indicele celor mai lichide 10 actiuni din piata, a marcat o pierdere de 1%, dupa ce in sedinta anterioara a consemnat o scadere de 3,75%.

Dintre titlurile aflate in componenta BET, BRD a coborat cu 1,8%, in conditiile in care actionarul majoritar, Societe Generale urca cu aproape 8% pe bursa franceza. Totusi, aceasta revenire a actiunii franceze vine dupa ce in sedinta precedenta ajunsese sub minimul anului 2009.

Pe de alta parte Petrom (SNP) a coborat cu 1,6%, in vreme ce Banca Transilvania (TLV) a scazut cu 2,8%, sub pragul de 1 leu.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?
E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?

Cu bursele la maxime istorice si revenirea apetitului de consum, multi ar putea considera ca este momentul ideal pentru o investitie in fonduri mutuale de actiuni. Dar care sunt perspectivele pe termen mediu?

27 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat
Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat

Suma colectata de Ministerul Finantelor pentru cele 3 emisuni de titluri de stat listate in aceasta luna la bursa a fost in scadere cu peste 100 milioane euro fata de oferta derulata in martie.

19 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Prea multi bani speculativi in ofertele publice
Prea multi bani speculativi in ofertele publice

In ciuda aparentei efervescente in momentul subscrierii, dupa listare cele doua oferte publice lansate in ultima vreme la bursa s-au pozitionat in apropierea pretului de inchidere, punand in discutie strategia intermediarilor.

13 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus