BVB isi extinde programul

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) isi extinde programul zilnic de tranzactionare cu 30 de minute, pana la ora 18:30, incepand din data de 21 mai 2015. Extinderea programului este valabil pentru pietele de actiuni, ETF si unitati de fond. Modificarea vizeaza aliniarea programului la cel al altor burse europene importante.

Pentru piata Regular, pe modelul de tranzactionare de tip "tranzactionare continua”, intre orele 9:30 – 9:45, va avea loc pre-deschiderea, de la 9:45 deschiderea, iar in intervalul 9:45 – 18:15 tranzactionarea continua (deschisa).

Intre 18:15 – 18:20 va fi pre-Inchiderea, iar la ora 18:20 Inchiderea, urmata, intre 18:20 si 18:30, de tranzactionarea la inchidere.

Pentru modelul de tranzactionare de tip „licitatie”, aplicat pentru actiuni, in intervalul orar 9:30 – 12:30 va avea loc pre-deschiderea, de la ora 12:30 deschiderea, intre 12:30 si 13:00 tranzactionarea la inchidere, pre-inchiderea intre 13,00 si 18:20, la 18:20 inchiderea, iar intre 18:20 si 18:30 tranzactionarea la inchidere.

Pentru piata Deal, in intervalul orar 9:45 – 18:30, are loc tranzactionarea continua (deschisa), urmand ca la ora 18:30 operatiunile sa fie inchise.

BVB, impreuna cu participantii la piata, Depozitarul Central si alti stakeholderi ai pietei de capital din Romania, au implementat, din 2014 si pana in prezent, o serie de update-uri la nivel de infrastructura a pietei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Revolutia descultilor din piata de capital americana
Revolutia descultilor din piata de capital americana

Milioane de investitori de buzunar reuniti intr-un grup de discutii pe teme bursiere de pe Reddit (WallStreetBets) au reusit sa ingenuncheze in ianuarie mai multe fonduri speculative.

1 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

GHIDURI


Investitii in fonduri mutuale

Fondurile mutuale sau fondurile deschise de investitii atrag resurse financiare de la populatie si companii, pe care le investesc in diverse instrumente financiare, cum ar fi actiuni, obligatiuni sau titluri de stat. Atentie, fondurile nu ofera nici o garantie cu privire la recuperarea sumei investite, asa cum se intampla la depozitele bancare!&nbs

Investitii la bursa

Cum se deruleaza tranzactiile la bursa, cum se stabileste pretul pe actiune, care este tactica de cumparare sau vanzare in functie de riscul asumat cum se impart investitorii, cum se aleg actiunile si cum se interpreteaza indicatorii in Ghidul complet Investitii la Bursa.

Analiza fundamentala actiuni

Totul despre analiza fundamentala, cum citim documentele financiare, cum interpretam indicatorii bilantieri, cum analizam formarea profitului, cu ce indicatori evaluam actiunile in Ghidul Analiza fundamentala actiuni.

Inapoi sus