Bursa creste timid pe final de saptamana

Sedinta de joi a adus o crestere de doar 1% a indicelui general BET-C, dupa o zi cu volatilitate relativ crescuta. Titlurile Erste s-au numarat printre vedetele zilei si au urcat cu aproape 10%.


Actiunile Erste (EBS) s-au plasat pe locul al treilea in topul celor mai lichide titluri din sedinta de joi. Pentru prima data in ultimele doua luni, pretul unei actiuni a trecut de 60 lei, luand prin surprindere analistii.

Pretul mediu a fost de 61,7 lei, iar pretul de inchidere de peste 63 lei. In total, sedinta de joi a adus 522 de tranzactii cu titluri Erste, cu o valoare totala de 2,5 milioane lei.

“De mentionat ca aceste titluri fluctueaza de 2 luni in intervalul 45-60 lei, formand o rezistenta puternica la nivelul de 60 lei. Daca conjunctura economica la nivel european ar fi fost cat de cat favorabila, formatiunea grafica constituita in ultima vreme ar fi indicat cu singuranta cumparare, insa situatia fiind cu totul alta, indeamna la precautie. Asadar, daca va ganditi sa achizitionati aceste titluri, puneti neaparat si un stop loss”, precizau cu doar o zi in urma analistii Intercapital.

Cresterea Erste a fost depasita doar de titlurile Prefab (PREH), care au urcat cu 11,46%.

SIF-urile si Fondul Proprietatea raman intre cele mai lichide actiuni. Indicele BET-Fi a urcat insa cu doar 0,71% in sedinta de joi, dupa ce in sedinta anterioara SIF-urile inregistrasera scaderi maxime de pana la 2,37%.

Investitorii au parut intersati si de Banca Transilvania (TLV), pe locul doi in topul celor mai trabzactionate actiuni, imediat dupa Fondul Proprietatea (FP) care a contabilizat aproape 35% din valoarea tuturor tranzactiilor.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Revolutia descultilor din piata de capital americana
Revolutia descultilor din piata de capital americana

Milioane de investitori de buzunar reuniti intr-un grup de discutii pe teme bursiere de pe Reddit (WallStreetBets) au reusit sa ingenuncheze in ianuarie mai multe fonduri speculative.

1 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus