top banner

Bursa creste timid pe final de saptamana

19 Ianuarie 2012 | Autor: Conso

Sedinta de joi a adus o crestere de doar 1% a indicelui general BET-C, dupa o zi cu volatilitate relativ crescuta. Titlurile Erste s-au numarat printre vedetele zilei si au urcat cu aproape 10%.
Actiunile Erste (EBS) s-au plasat pe locul al treilea in topul celor mai lichide titluri din sedinta de joi. Pentru prima data in ultimele doua luni, pretul unei actiuni a trecut de 60 lei, luand prin surprindere analistii.
Pretul mediu a fost de 61,7 lei, iar pretul de inchidere de peste 63 lei. In total, sedinta de joi a adus 522 de tranzactii cu titluri Erste, cu o valoare totala de 2,5 milioane lei.
“De mentionat ca aceste titluri fluctueaza de 2 luni in intervalul 45-60 lei, formand o rezistenta puternica la nivelul de 60 lei. Daca conjunctura economica la nivel european ar fi fost cat de cat favorabila, formatiunea grafica constituita in ultima vreme ar fi indicat cu singuranta cumparare, insa situatia fiind cu totul alta, indeamna la precautie. Asadar, daca va ganditi sa achizitionati aceste titluri, puneti neaparat si un stop loss”, precizau cu doar o zi in urma analistii Intercapital.
Cresterea Erste a fost depasita doar de titlurile Prefab (PREH), care au urcat cu 11,46%.
SIF-urile si Fondul Proprietatea raman intre cele mai lichide actiuni. Indicele BET-Fi a urcat insa cu doar 0,71% in sedinta de joi, dupa ce in sedinta anterioara SIF-urile inregistrasera scaderi maxime de pana la 2,37%.
Investitorii au parut intersati si de Banca Transilvania (TLV), pe locul doi in topul celor mai trabzactionate actiuni, imediat dupa Fondul Proprietatea (FP) care a contabilizat aproape 35% din valoarea tuturor tranzactiilor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Dupa Hidroelectrica, un nou IPO de energie la bursa

Dupa Hidroelectrica, un nou IPO de energie la bursa

Oferta publica a grupului Premier Energy PLC se deruleaza intre 8-15 mai, subscrierile din primele 3 zile au un discount de 5%, iar raportul pret/profit (PER) dupa majorarea de capital, este in jur de 7.

09 Mai 2024 | Investitii
Un an si jumatate „de aur” dar nu numai pentru metalul galben. Ce urmeaza?

Un an si jumatate „de aur” dar nu numai pentru metalul galben. Ce urmeaza?

Desi cresterea pretului aurului a atins 50% din septembrie 2022, satisfactia celor care au pariat pe acesta a fost comparabila cu a detinatorilor de actiuni in ciuda politicii monetare restrictive.

02 Mai 2024 | Investitii
Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din sectoare diverse de activitate: OMV Petrom, Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Digi Communications, Transgaz, Banca Transilvania, Electrica, BRD – Groupe Societe Generale, One United Properties, Medlife, Transport Trade Services, Transelectrica, Teraplast, Aquila Part Prod Com, Purcari Wineries – acestea sunt doar o parte dintre ele. Performantele actiunilor acestor companii pot fi o idee buna pentru o parte din economiile oricrei persoane sau companii.

18 Apr 2024 | Investitii
Companiile din energie nu mai sunt un Eldorado al dividendelor

Companiile din energie nu mai sunt un Eldorado al dividendelor

Cresterea agresiva a cotatiilor din ultimul an si dinamica mai modesta a profiturilor au redus randamentul la dividend pentru actiunile listate sub cel al depozitelor la termen in mai multe cazuri.

28 Mar 2024 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul