top banner

Bursa creste timid pe final de saptamana

19 Ianuarie 2012 | Autor: Conso

Sedinta de joi a adus o crestere de doar 1% a indicelui general BET-C, dupa o zi cu volatilitate relativ crescuta. Titlurile Erste s-au numarat printre vedetele zilei si au urcat cu aproape 10%.
Actiunile Erste (EBS) s-au plasat pe locul al treilea in topul celor mai lichide titluri din sedinta de joi. Pentru prima data in ultimele doua luni, pretul unei actiuni a trecut de 60 lei, luand prin surprindere analistii.
Pretul mediu a fost de 61,7 lei, iar pretul de inchidere de peste 63 lei. In total, sedinta de joi a adus 522 de tranzactii cu titluri Erste, cu o valoare totala de 2,5 milioane lei.
“De mentionat ca aceste titluri fluctueaza de 2 luni in intervalul 45-60 lei, formand o rezistenta puternica la nivelul de 60 lei. Daca conjunctura economica la nivel european ar fi fost cat de cat favorabila, formatiunea grafica constituita in ultima vreme ar fi indicat cu singuranta cumparare, insa situatia fiind cu totul alta, indeamna la precautie. Asadar, daca va ganditi sa achizitionati aceste titluri, puneti neaparat si un stop loss”, precizau cu doar o zi in urma analistii Intercapital.
Cresterea Erste a fost depasita doar de titlurile Prefab (PREH), care au urcat cu 11,46%.
SIF-urile si Fondul Proprietatea raman intre cele mai lichide actiuni. Indicele BET-Fi a urcat insa cu doar 0,71% in sedinta de joi, dupa ce in sedinta anterioara SIF-urile inregistrasera scaderi maxime de pana la 2,37%.
Investitorii au parut intersati si de Banca Transilvania (TLV), pe locul doi in topul celor mai trabzactionate actiuni, imediat dupa Fondul Proprietatea (FP) care a contabilizat aproape 35% din valoarea tuturor tranzactiilor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Cum reactionam in fata “maximelor istorice”

Cum reactionam in fata “maximelor istorice”

Bursa de Valori a atins saptamana trecuta un nou maxim istoric, un pretext nimerit sa ne intrebam care ar fi atitudinea recomandata in fata acestui nou reper si ce ar putea urma.

12 Sep 2023 | Investitii
Investitorii in actiuni BVB au fost marii castigatori ai listarii Hidroelectrica

Investitorii in actiuni BVB au fost marii castigatori ai listarii Hidroelectrica

In prima jumatate a lunii august, media tranzactiilor cu actiunile H20 a reprezentat 37% din media tranzactiilor cu actiuni la BVB, pondere care explica pariul facut din timp pe cresterea cotatiilor actiunilor bursei, in calitate de emitent.

17 Aug 2023 | Investitii
Bursa se poate transforma intr-o afacere pe termen lung

Bursa se poate transforma intr-o afacere pe termen lung

Noile planuri de impozitare a castigurilor si dividendelor obtinute din investitiile bursiere pot reduce speculatiile dar si lichiditatea. De ce n-am aflat aceste lucruri inainte de IPO-ul Hidroelectrica?

03 Aug 2023 | Investitii
De ce au revenit pe crestere bursele in 2023?

De ce au revenit pe crestere bursele in 2023?

Desi economiile nu cunosteau o perioada de revenire, ba dimpotriva, iar dobanzile se mentineau ridicate, bursele au inversat trendul de scadere si au oferit profituri nesperate celor care au avut nervii tari.

26 Iul 2023 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul