Bursa creste timid pe final de saptamana

Sedinta de joi a adus o crestere de doar 1% a indicelui general BET-C, dupa o zi cu volatilitate relativ crescuta. Titlurile Erste s-au numarat printre vedetele zilei si au urcat cu aproape 10%.


Actiunile Erste (EBS) s-au plasat pe locul al treilea in topul celor mai lichide titluri din sedinta de joi. Pentru prima data in ultimele doua luni, pretul unei actiuni a trecut de 60 lei, luand prin surprindere analistii.

Pretul mediu a fost de 61,7 lei, iar pretul de inchidere de peste 63 lei. In total, sedinta de joi a adus 522 de tranzactii cu titluri Erste, cu o valoare totala de 2,5 milioane lei.

“De mentionat ca aceste titluri fluctueaza de 2 luni in intervalul 45-60 lei, formand o rezistenta puternica la nivelul de 60 lei. Daca conjunctura economica la nivel european ar fi fost cat de cat favorabila, formatiunea grafica constituita in ultima vreme ar fi indicat cu singuranta cumparare, insa situatia fiind cu totul alta, indeamna la precautie. Asadar, daca va ganditi sa achizitionati aceste titluri, puneti neaparat si un stop loss”, precizau cu doar o zi in urma analistii Intercapital.

Cresterea Erste a fost depasita doar de titlurile Prefab (PREH), care au urcat cu 11,46%.

SIF-urile si Fondul Proprietatea raman intre cele mai lichide actiuni. Indicele BET-Fi a urcat insa cu doar 0,71% in sedinta de joi, dupa ce in sedinta anterioara SIF-urile inregistrasera scaderi maxime de pana la 2,37%.

Investitorii au parut intersati si de Banca Transilvania (TLV), pe locul doi in topul celor mai trabzactionate actiuni, imediat dupa Fondul Proprietatea (FP) care a contabilizat aproape 35% din valoarea tuturor tranzactiilor.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus