Bursa creste timid pe final de saptamana

Sedinta de joi a adus o crestere de doar 1% a indicelui general BET-C, dupa o zi cu volatilitate relativ crescuta. Titlurile Erste s-au numarat printre vedetele zilei si au urcat cu aproape 10%.


Actiunile Erste (EBS) s-au plasat pe locul al treilea in topul celor mai lichide titluri din sedinta de joi. Pentru prima data in ultimele doua luni, pretul unei actiuni a trecut de 60 lei, luand prin surprindere analistii.

Pretul mediu a fost de 61,7 lei, iar pretul de inchidere de peste 63 lei. In total, sedinta de joi a adus 522 de tranzactii cu titluri Erste, cu o valoare totala de 2,5 milioane lei.

“De mentionat ca aceste titluri fluctueaza de 2 luni in intervalul 45-60 lei, formand o rezistenta puternica la nivelul de 60 lei. Daca conjunctura economica la nivel european ar fi fost cat de cat favorabila, formatiunea grafica constituita in ultima vreme ar fi indicat cu singuranta cumparare, insa situatia fiind cu totul alta, indeamna la precautie. Asadar, daca va ganditi sa achizitionati aceste titluri, puneti neaparat si un stop loss”, precizau cu doar o zi in urma analistii Intercapital.

Cresterea Erste a fost depasita doar de titlurile Prefab (PREH), care au urcat cu 11,46%.

SIF-urile si Fondul Proprietatea raman intre cele mai lichide actiuni. Indicele BET-Fi a urcat insa cu doar 0,71% in sedinta de joi, dupa ce in sedinta anterioara SIF-urile inregistrasera scaderi maxime de pana la 2,37%.

Investitorii au parut intersati si de Banca Transilvania (TLV), pe locul doi in topul celor mai trabzactionate actiuni, imediat dupa Fondul Proprietatea (FP) care a contabilizat aproape 35% din valoarea tuturor tranzactiilor.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei
Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei

Ne vom confunta in perioada urmatoare cu o inflatie mai mare decat de obicei, in conditiile in care instrumentele de interventie ale bancilor centrale sunt limitate de gradul mare de indatorare din prezent. Cum ar trebui sa se protejeze micii investitori?

14 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus