Bursa se reintoarce pe plus, dar incertitudinea reprezinta inca o amenintare

Bursa de la Bucuresti a avut parte de o zi buna, si a inchis pe plus. Totusi, indicele general a alternat o zi de crestere cu una de scadere, fara a se incadra pe o tendinta clara.


Pe parcursul sedintei de miercuri, indicii bursei au inregistrat o crestere constanta iar BET-C a inchis cu un plus de 1,54%.

Rezultatul nu ofera insa decat partial o imagine clara investitorilor, avand in vedere ca ultimele zile au adus o alternanta intre cresteri de pana la 4,7% urmate de scaderi, mai modeste.  

In consecinta, in total, piata a urcat cu 5,3% in ultima saptamana, iar BET-C se apropie de 2.900 de puncte.

Cele mai mari cresteri, de pana la 15%, le-au afisat in sedinta de miercuri actiunile cotate la categoria a doua. SIF-urile si Fondul Proprietatea au inregistrat o crestere medie de aproape 2,50% in timp ce companiile energetice au crescut cu 1,76%.

Titlul BRD a ajuns la 11,7 lei, dupa un salt de 3,63%, in timp ce actiunea Bancii Transilvania (TLV) se tranzactioneasca pentru 1,1 lei, similar sedintei anterioare.

Evolutia a fost similara si pe principalele burse internationale, in ultimele saptamani corelatia intre BVB si bursele mature fiind restabilita.

Spre exemplu, indicele american Dow Jones a deschis sedinta de miercuri in crestere, revenind iarasi la un avans de aproape 1%. Marti, acesta inchisese din nou in pierdere, dupa alte 3 zile de crestere consecutiva, in conditiile in care cifrele aferente cresterii economieiu europene au fost mai mici decat estimarile, iar masurile anuntate de cancelarul german, Angela Merkel si presedintele francez, Nicolas Sarkozy au dezamagit investitorii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum se explica efervescenta bursei
Cum se explica efervescenta bursei

Un numar tot mai mare de emisiuni de actiuni si obligatiuni bat la poarta BVB in ultima vreme, maximele pre-criza financiara au fost depasite de catre indici, iar apetitul de risc e in crestere odata cu sperantele ca pandemia se va sfarsi in curand.

21 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus