Bursa se reintoarce pe plus, dar incertitudinea reprezinta inca o amenintare

Bursa de la Bucuresti a avut parte de o zi buna, si a inchis pe plus. Totusi, indicele general a alternat o zi de crestere cu una de scadere, fara a se incadra pe o tendinta clara.


Pe parcursul sedintei de miercuri, indicii bursei au inregistrat o crestere constanta iar BET-C a inchis cu un plus de 1,54%.

Rezultatul nu ofera insa decat partial o imagine clara investitorilor, avand in vedere ca ultimele zile au adus o alternanta intre cresteri de pana la 4,7% urmate de scaderi, mai modeste.  

In consecinta, in total, piata a urcat cu 5,3% in ultima saptamana, iar BET-C se apropie de 2.900 de puncte.

Cele mai mari cresteri, de pana la 15%, le-au afisat in sedinta de miercuri actiunile cotate la categoria a doua. SIF-urile si Fondul Proprietatea au inregistrat o crestere medie de aproape 2,50% in timp ce companiile energetice au crescut cu 1,76%.

Titlul BRD a ajuns la 11,7 lei, dupa un salt de 3,63%, in timp ce actiunea Bancii Transilvania (TLV) se tranzactioneasca pentru 1,1 lei, similar sedintei anterioare.

Evolutia a fost similara si pe principalele burse internationale, in ultimele saptamani corelatia intre BVB si bursele mature fiind restabilita.

Spre exemplu, indicele american Dow Jones a deschis sedinta de miercuri in crestere, revenind iarasi la un avans de aproape 1%. Marti, acesta inchisese din nou in pierdere, dupa alte 3 zile de crestere consecutiva, in conditiile in care cifrele aferente cresterii economieiu europene au fost mai mici decat estimarile, iar masurile anuntate de cancelarul german, Angela Merkel si presedintele francez, Nicolas Sarkozy au dezamagit investitorii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus