Bursa inchide saptamana in ton de scadere

Bursa de la Bucuresti inchide saptamana in ton cu evolutia de pe pietele internationale, cu o scadere a indicelui general BET-C de 1,36% in sedinta de vineri.


Fata de valoarea inregistrata in urma cu o saptamna, indicele BET-C a scazut cu peste 5,5%. BET-FI a coborat cu 5%, inregistrand o scadere de 2% in ultima sedinta a saptamanii. 

Cresterile din ultima saptamana nu au trecut de 10%, cu cateva exceptii de titluri  cu lichiditate scazuta.
Cele mai tranzactionate titluri raman in continuare Fondul Proprietatea (FP) si SIF-urile, care contabilizeaza aproape 70% din valoarea tranzactiilor cu actiuni din sedinta de vineri.

Bursa de la Bucuresti a mers in acelasi sens cu bursele europene, care au inregistrat un declin puternic dupa ce rezultatele alegerilor din Franta si Grecia au fost publicate. La Bucuresti, aceste turbulente au fost dublate si de instabilitatea politica adusa de schimbarea guvernului.

Saptamana a fost marcata si de prezentarea rezultatelor BVB pe primul trimestru. Cifra de afaceri a scazut cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 5 milioane lei. Scaderea se datoreaza in specail reducerii valorii de tranzactionare cu actiuni, cu 29%, avand in vedere ca in urma cu un an, listarea Fondului Proprietatea a avut un impact puternic pozitiv asupra lichiditatii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus