Bursa inchide saptamana in ton de scadere

Bursa de la Bucuresti inchide saptamana in ton cu evolutia de pe pietele internationale, cu o scadere a indicelui general BET-C de 1,36% in sedinta de vineri.


Fata de valoarea inregistrata in urma cu o saptamna, indicele BET-C a scazut cu peste 5,5%. BET-FI a coborat cu 5%, inregistrand o scadere de 2% in ultima sedinta a saptamanii. 

Cresterile din ultima saptamana nu au trecut de 10%, cu cateva exceptii de titluri  cu lichiditate scazuta.
Cele mai tranzactionate titluri raman in continuare Fondul Proprietatea (FP) si SIF-urile, care contabilizeaza aproape 70% din valoarea tranzactiilor cu actiuni din sedinta de vineri.

Bursa de la Bucuresti a mers in acelasi sens cu bursele europene, care au inregistrat un declin puternic dupa ce rezultatele alegerilor din Franta si Grecia au fost publicate. La Bucuresti, aceste turbulente au fost dublate si de instabilitatea politica adusa de schimbarea guvernului.

Saptamana a fost marcata si de prezentarea rezultatelor BVB pe primul trimestru. Cifra de afaceri a scazut cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 5 milioane lei. Scaderea se datoreaza in specail reducerii valorii de tranzactionare cu actiuni, cu 29%, avand in vedere ca in urma cu un an, listarea Fondului Proprietatea a avut un impact puternic pozitiv asupra lichiditatii.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv
Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv

Am asistat la un seminar care dorea sa familiarizeze cursantii cu fundamentele economiei si pietelor de capital, scopul declarat fiind ca acestia sa isi poata dobandi independenta financiara prin intermediul tranzactiilor Forex.

5 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Cati bani au facut investitorii in fondurile mutuale in 2020
Cati bani au facut investitorii in fondurile mutuale in 2020

Investitia intr-un fond mutual presupune sa beneficiezi de experienta administratorului si de avantajele portofoliului sau diversificat, platind insa costurile aferente activitatii de administrare (cel mai frecvent, sub forma comisionului de subscriere).

24 Septembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Ofertele publice fac spectacol la Bursa de Valori Bucuresti
Ofertele publice fac spectacol la Bursa de Valori Bucuresti

Cand pretul actiunilor este tentant, investitorii pot face abstractie de contextul economic complicat, iar ofertele publice se pot închide cu succes, uneori cu suprasubscriere.

16 Septembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus