top banner

Bursa: Ce comisioane platesc brokerului daca nu solicit consultanta?

13 Ianuarie 2011 | Autor: Nicu Grigoras

Primul pas care trebuie facut de orice persoana interesata de investitiile la bursa este alegerea brokerului sau mai exact spus a Societatii de Servicii de Investitii Financiare (SSIF) autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa furnizeze servicii si activitati de investitii. Lista tuturor SSIF-urilor este disponibila pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.
Majoritatea societatilor de brokeraj prezente pe piata de capital autohtona, ofera clientilor mai multe tipuri de conturi de investitii. Cele mai des intalnite si utilizate de investitori sunt conturile de tranzactionare on-line si conturile asistate de un broker. Alte tipuri de conturi mai putin utilizate de clienti sunt cele administrate.
Conturile de tranzactionare on-line au castigat in ultima perioada foarte mult teren in defavoarea celor clasice (asistate sau administate). O data cu dezvoltarea aplicatiilor on-line de catre unii intermediari, usurinta cu care se realizeaza tranzactiile si in primul rand viteza de executie a ordinelor a dus la cresterea interesului investitorilor pentru acest tip de conturi.
In prezent doar cateva SSIF-uri au dezvoltate platforme proprii de tranzactionare on-line, informatiile referitoare la aceste servicii oferite clientilor gasindu-se de obicei pe site-urile proprii ale intermediarilor.
In general comisioanele platite intermediarului de catre clientii on-line sunt mai reduse decat cele platite in cazul conturilor asistate sau administrate. Ofertele fiecarui intermediar referitoare la comisioanele aferente fiecarui tip de cont sunt prezentate in grilele de comisioane publicate pe site-urile proprii. 
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Mai multe actiuni pentru piata locala la Hidroelectrica

Mai multe actiuni pentru piata locala la Hidroelectrica

ASF a decis sa modifice regulamentul care viza procentul de actiuni ce pot fi alocate in vederea unei listari duale in strainatate in cadrul ofertelor publice ale companiilor locale.

05 Mai 2022 | Investitii
Cat de benefica este noua filosofie fiscala pentru investitorii individuali?

Cat de benefica este noua filosofie fiscala pentru investitorii individuali?

Incepand de anul viitor, impozitarea castigurilor din piata de capital se va face la sursa cu 1% sau 3%, in functie de perioada detinerii, iar pierderile nu vor mai fi deduse, ca pana acum.

27 Apr 2022 | Investitii
Ce invatam din declinul bursier al UiPath?

Ce invatam din declinul bursier al UiPath?

Sa pierzi aproape trei sferturi din valoarea unui plasament in actiuni este o intamplare trista, dar care poate fi convertita intr-o experienta de viata utila.

14 Apr 2022 | Investitii
Tin dividendele pasul cu inflatia?

Tin dividendele pasul cu inflatia?

Sezonul dividendelor debuteaza la BVB intr-o nota moderata, avem rare ocazii cand randamentul se apropie de rata inflatiei si multe majorari de capital cu actiuni gratuite, semn ca emitentii tin bine cash-ul intr-o perioada dominata de incertitudini.

24 Mar 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul