top banner

Bursa: Ce comisioane platesc brokerului daca nu solicit consultanta?

13 Ianuarie 2011 | Autor: Nicu Grigoras

Primul pas care trebuie facut de orice persoana interesata de investitiile la bursa este alegerea brokerului sau mai exact spus a Societatii de Servicii de Investitii Financiare (SSIF) autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa furnizeze servicii si activitati de investitii. Lista tuturor SSIF-urilor este disponibila pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.
Majoritatea societatilor de brokeraj prezente pe piata de capital autohtona, ofera clientilor mai multe tipuri de conturi de investitii. Cele mai des intalnite si utilizate de investitori sunt conturile de tranzactionare on-line si conturile asistate de un broker. Alte tipuri de conturi mai putin utilizate de clienti sunt cele administrate.
Conturile de tranzactionare on-line au castigat in ultima perioada foarte mult teren in defavoarea celor clasice (asistate sau administate). O data cu dezvoltarea aplicatiilor on-line de catre unii intermediari, usurinta cu care se realizeaza tranzactiile si in primul rand viteza de executie a ordinelor a dus la cresterea interesului investitorilor pentru acest tip de conturi.
In prezent doar cateva SSIF-uri au dezvoltate platforme proprii de tranzactionare on-line, informatiile referitoare la aceste servicii oferite clientilor gasindu-se de obicei pe site-urile proprii ale intermediarilor.
In general comisioanele platite intermediarului de catre clientii on-line sunt mai reduse decat cele platite in cazul conturilor asistate sau administrate. Ofertele fiecarui intermediar referitoare la comisioanele aferente fiecarui tip de cont sunt prezentate in grilele de comisioane publicate pe site-urile proprii. 
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Fonduri de investitii care amintesc de fondurile de pensii

Fonduri de investitii care amintesc de fondurile de pensii

Divizia de administrare de active a BRD propune doua fonduri de investitii cu durata de viata prestabilita, alocare balansata a plasamentelor si reducerea graduala a riscului.

14 Sep 2022 | Investitii
Fanii tehnologiei n-au tras lozul castigator la BVB

Fanii tehnologiei n-au tras lozul castigator la BVB

Domeniile noi atrag banii investitorilor, dar conteaza foarte mult si tipul afacerii, calitatea managementului si trendurile pietei. Aici actiunile Allview, iHunt sau ABN Systems au un numitor comun in ultimul an.

16 Aug 2022 | Investitii
Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

A fost nevoie de o corectie ampla la nivelul pietei, de pulverizarea unor proiecte “de viitor”, blocarea unor retrageri si concedieri masive anuntate de platformele de tranzactionare pentru ca investitorii sa vada ca au pariat riscant.

22 Iun 2022 | Investitii
De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

Daca in perioadele de crestere economica si de dobanzi reduse actiunile companiilor mici pot avea multipli bursieri mai mari decat ai societatilor consacrate, apropierea crizei poate inversa perceptiile.

13 Iun 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul