top banner

Bursa: Ce comisioane platesc brokerului daca nu solicit consultanta?

13 Ianuarie 2011 | Autor: Nicu Grigoras

Primul pas care trebuie facut de orice persoana interesata de investitiile la bursa este alegerea brokerului sau mai exact spus a Societatii de Servicii de Investitii Financiare (SSIF) autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa furnizeze servicii si activitati de investitii. Lista tuturor SSIF-urilor este disponibila pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.
Majoritatea societatilor de brokeraj prezente pe piata de capital autohtona, ofera clientilor mai multe tipuri de conturi de investitii. Cele mai des intalnite si utilizate de investitori sunt conturile de tranzactionare on-line si conturile asistate de un broker. Alte tipuri de conturi mai putin utilizate de clienti sunt cele administrate.
Conturile de tranzactionare on-line au castigat in ultima perioada foarte mult teren in defavoarea celor clasice (asistate sau administate). O data cu dezvoltarea aplicatiilor on-line de catre unii intermediari, usurinta cu care se realizeaza tranzactiile si in primul rand viteza de executie a ordinelor a dus la cresterea interesului investitorilor pentru acest tip de conturi.
In prezent doar cateva SSIF-uri au dezvoltate platforme proprii de tranzactionare on-line, informatiile referitoare la aceste servicii oferite clientilor gasindu-se de obicei pe site-urile proprii ale intermediarilor.
In general comisioanele platite intermediarului de catre clientii on-line sunt mai reduse decat cele platite in cazul conturilor asistate sau administrate. Ofertele fiecarui intermediar referitoare la comisioanele aferente fiecarui tip de cont sunt prezentate in grilele de comisioane publicate pe site-urile proprii. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Informatii contradictorii pentru investitorii in actiuni

Informatii contradictorii pentru investitorii in actiuni

Depasirea recenta a unui nou maxim istoric pentru indicele BET vine la pachet cu scaderea performantelor companiilor listate, o divergenta care este greu de digerat de investitori.

29 Noi 2023 | Investitii
Fondurile de pensii inghit lichiditatea bursei

Fondurile de pensii inghit lichiditatea bursei

Prin achizitii constante, fondurile de pensii din Pilonul II au ajuns sa controleze peste o treime din actiunile liber transferabile la BVB, pentru multe companii mari ponderea acestora fiind chiar mai mare.

02 Noi 2023 | Investitii
Cum reactionam in fata “maximelor istorice”

Cum reactionam in fata “maximelor istorice”

Bursa de Valori a atins saptamana trecuta un nou maxim istoric, un pretext nimerit sa ne intrebam care ar fi atitudinea recomandata in fata acestui nou reper si ce ar putea urma.

12 Sep 2023 | Investitii
Investitorii in actiuni BVB au fost marii castigatori ai listarii Hidroelectrica

Investitorii in actiuni BVB au fost marii castigatori ai listarii Hidroelectrica

In prima jumatate a lunii august, media tranzactiilor cu actiunile H20 a reprezentat 37% din media tranzactiilor cu actiuni la BVB, pondere care explica pariul facut din timp pe cresterea cotatiilor actiunilor bursei, in calitate de emitent.

17 Aug 2023 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul