Brokerii: Riscul ca bursa sa atinga minimele din 2009 este scazut

Brokerii de la Intercapital spun ca este putin probabil ca in urmatoarele 12 luni sa fie atinse minimele din 2009, in  ciuda faptului ca riscul de intrare a Greciei in faliment este foarte ridicat.

Intr-un scenariu pesimist, pentru atingerea minimelor din 2009 in urmatorul an ar trebui ca indicele BET sa piarda circa 55% din valoare, iar indicii DAX (Germania) si SP500 (America) sa se corecteze cu aproximativ 30%, respectiv 40%, a punctat Daniela Ropota, analist financiar la Intercapital Invest.

Corectiile pe aceiasi indici in 2008 au fost de 70% pentru BET si cate 40% pe DAX si SP500.


“Scaderi la fel de mari in contextul actual nu mai sunt justificabile, pentru ca piata bursiera nu a mai fost prinsa pe maxime ca in 2007 si au existat mai multe ajustari economice. Prin  urmarem e posibil sa avem corectii mai mari in cazul in care criza datoriilor ia amploare sau nu sunt luate suficiente masuri pentru comtaberea acesteia, dar in prezent e putin probabil totusi sa atingem minimele din 2009 pana la anul in toamna”, a conchis Ropota.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers
Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers

Posibilul faliment al colosului imobiliar Evergrande a dat fiori investitorilor la inceputul saptamanii, bursele suferind corectii severe. La o privire mai atenta insa, cele doua falimente nu sunt comparabile.

23 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni
Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni "vechi"

Cresterea inflatiei a fortat in ultima vreme Ministerul Finantelor sa se imprumute mai scump de la banci si populatie. Este o veste buna pentru cei care vor cumpara noile obligatiuni dar una nefericita pentru cei care detin deja unele mai vechi.

15 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni
Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni

Desi la finalul lunii iunie, plasamentul privat cu actiunile Appraisal&Valuation se inchidea cu succes, actiunile fiind suprasubscrise de peste 4 ori, la inceputul lunii septembrie listarea la bursa aducea o corectie cu 24% din prima zi.

7 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate
Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate

Modul in care vor evolua cotatiile unor companii listate la bursa dupa publicarea rezultatelor financiare este mai mereu o buna ocazie pentru speculatii. Insa pariul se poate dovedi riscant, existand posibilitatea ca lucrurile sa nu iasa asa cum ne doream.

19 August 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus