Brokerii: Riscul ca bursa sa atinga minimele din 2009 este scazut

Brokerii de la Intercapital spun ca este putin probabil ca in urmatoarele 12 luni sa fie atinse minimele din 2009, in  ciuda faptului ca riscul de intrare a Greciei in faliment este foarte ridicat.

Intr-un scenariu pesimist, pentru atingerea minimelor din 2009 in urmatorul an ar trebui ca indicele BET sa piarda circa 55% din valoare, iar indicii DAX (Germania) si SP500 (America) sa se corecteze cu aproximativ 30%, respectiv 40%, a punctat Daniela Ropota, analist financiar la Intercapital Invest.

Corectiile pe aceiasi indici in 2008 au fost de 70% pentru BET si cate 40% pe DAX si SP500.


“Scaderi la fel de mari in contextul actual nu mai sunt justificabile, pentru ca piata bursiera nu a mai fost prinsa pe maxime ca in 2007 si au existat mai multe ajustari economice. Prin  urmarem e posibil sa avem corectii mai mari in cazul in care criza datoriilor ia amploare sau nu sunt luate suficiente masuri pentru comtaberea acesteia, dar in prezent e putin probabil totusi sa atingem minimele din 2009 pana la anul in toamna”, a conchis Ropota.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum se explica efervescenta bursei
Cum se explica efervescenta bursei

Un numar tot mai mare de emisiuni de actiuni si obligatiuni bat la poarta BVB in ultima vreme, maximele pre-criza financiara au fost depasite de catre indici, iar apetitul de risc e in crestere odata cu sperantele ca pandemia se va sfarsi in curand.

21 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus